Voor vandaag heb ik in de Italiaanse maand van Betty’s Kitchen deze Arancini met mozzarella (risotto balletjes) op het menu staan. En die moet je proeven… Had ik namelijk al verteld dat de knapperige korst van Parmezaanse kaas is?
Pizza met tonijn en ui
Het is vrijdag visdag! En vanavond zetten we tonijn op het menu. En dan natuurlijk verwerkt in deze overheerlijke pizza met tonijn en ui. Het is immer Italië Maand op de blog!
Risotto met witte asperges
Maak eens een overheerlijke risotto met asperges. Zacht van smaak en past helemaal bij dit seizoen. Serveer er bijvoorbeeld gerookte zalm uit de oven bij voor een complete lunch of diner.
Inspiratie voor de (eetbare) buitentuin
Spring is in the air! En die warme lentedagen brengen wij maar al te graag door in de tuin of op het balkon. Maar het voorjaar is ook het moment om de (eetbare) buitentuin eens flink aan te pakken. Ik geef jullie wat inspiratie voor je eigen moestuin, verticale tuin of balkon. Want met een…
Aardbeien met balsamico en mascarpone
Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!
Tortellini met asperges en spekjes
Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.
Welke saus bij welke pasta ?
Je kunt dan misschien wel helemaal dol zijn op Italiaanse pasta recepten, maar in Italie zijn er nog wel wat regel die daarbij horen. Weet jij bijvoorbeeld welke saus bij welke pasta geserveerd wordt? Of hoort te worden? Test hier je kennis of breng hem juist op peil!