• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Tortellini met asperges en spekjes

Tortellini met asperges en spekjes

2 juni 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

Doordeweekse pasta maaltijd recept

Dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes is een simpele doordeweekse maaltijd geworden, die je in een handomdraai op tafel zet. Maar de smaken passen zo heerlijk bij elkaar en dat dit ongetwijfeld een pasta recept wordt dat je dikwijls op tafel zult gaan zetten.

Tortellini met asperges en spekjes

Verse tortellini pasta kopen

Ik koop mijn tortellini gewoon kant en klaar in de winkel of bij Bigoli in Utrecht. Het is nogal een karweitje om zelf pasta te maken en tegenwoordig kun je hele goede verse pasta’s verkrijgen. Zelfs in de supermarkten. Maar als je liever zelf aan de slag gaat wilt gaan met pasta deeg maken of zelfs tortellini maken dan heb ik uiteraard ook een heerlijk basis recept voor je op deze site! Ik vind in ieder geval dit recept voor tortellini met asperges en spekjes het allerlekkerst met een tortellini vol kaas en/of noten. Maar varieer gerust met andere smaken en varianten hoor! Smakelijk wordt het in ieder geval wel!


Print

Recept: Tortellini met asperges en spekjes

Tortellini met asperges en spekjes
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta’s & Pizza’s
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram groene aspergetips,
  • 2 sjalotjes,
  • 1 teentje knoflook,
  • 100 gram magere spekreepjes,
  • 250 ml groentebouillon,
  • 50 ml kookroom,
  • 250 gram verse tortellini, met bijv. kaas/walnoten,
  • 20 gram Parmezaanse kaas,
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum,
  • flinke snuf peper, 
  • olijfolie.

Extra:

  • koekenpan,
  • keukenpapier,
  • kookpannetje.

Instructions

  1. Was de aspergetips. Snijd de zachte punten er af (3 cm). De overige stelen snijd je in kleine stukjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
  2. Verwarm de koekenpan en bak de spekjes rondom krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Veeg de koekenpan vervolgens schoon met keukenpapier.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aspergestukjes toe, maar houd de zachte punten nog heel even apart. Voeg deze pas na 2 minuut bakken toe. Giet de bouillon in de ban en laat stoven gedurende 5-6 minuten, op middelhoog vuur.
  4. Ondertussen kook je tortellini pasta gaar. Giet af, plaats terug in de pan en zet apart.
  5. Voeg de kookroom toe aan de asperges en laat nog 1 minuut inkoken. Voeg de asperges + saus + de basilicum toe aan de pan met tortellini en roer goed door om die heerlijke saus overal aan te verbinden.
  6. Serveer de tortellini met asperges en spekjes direct. Breng op smaak met een een flinke snuf peper en een beetje Parmezaanse kaas.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Tortellini met asperges en spekjes

Category: Pasta Recepten Tags: asperges, basilicum, Bigoli, groene asperges, Italiaanse keuken, knoflook, kookroom, magere spekreepjes, Parmezaanse kaas, slagroom, tortellini

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Welke saus bij welke pasta ?
Volgend bericht: Aardbeien met balsamico en mascarpone »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wim Pothoff

    3 juni 2017 om 11:52 am

    Ik ben gek op tortellini en ravioli en dit recept met groene asperges is het helemaal

    Beantwoorden
  2. Wim Pothoff

    3 juni 2017 om 11:55 am

    Heerlijk, Betty!

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in