• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Aardbeien met balsamico en mascarpone

Aardbeien met balsamico en mascarpone

3 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!

Aardbeien met balsamico toetje

In het zomerseizoen komen de aardbeien dikwijls voorbij. Ze zijn in die seizoen goed (en voordelig) verkrijgbaar en hebben lekker veel smaak. En het zijn juist deze zoetzalige aardbeien die dan uitstekend combineren met hartige kazen, zoals mozzarella, ricotta, mascarpone etc. Voor een beetje meer pit, marineer je de aardbeien met balsamico en voeg je een lekkere crunch toe met fijngehakte pistachenoten. Zo simpel, maar werkelijk zo lekker.

Aardbeien met balsamico en mascarpone italiaans toetje dessert bettys kitchen recept

Kun je geen genoegen krijgen van aardbeien deze zomer? Serveer dan ook eens dit typisch Britse zomerdessert: Eton Mess !

Print

Recept: Aardbeien met balsamico en mascarpone

Aardbeien met balsamico en mascarpone italiaans toetje dessert bettys kitchen recept
Print Recipe

Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerecht
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram mascarpone,
  • 1 vanillestokje,
  • 500 gram aardbeien,
  • 3 eetlepels balsamico azijn (di Modena),
  • handje pistachenoten,
  • poedersuiker.

Extra:

  • (hand)mixer,
  • klein bolzeefje.

Instructions

  1. Klop de mascarpone romig met de (hand)mixer. Voeg het merg van een uitgeschraapt vanillestokje toe. 
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd in vieren. Verdeel over 4 bordjes of schaaltjes en besprenkel met de balsamico azijn.
  3. Hak de pistachenoten grof en verdeel deze over de aardbeien. Schep op elk bord een flinke lepel van de mascarpone. 
  4. Giet een beetje poedersuiker in het bolzeefje en strooi dit naar smaak over de aardbeien met balsamico en mascarpone. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Aardbeien met balsamico en mascarpone italiaans toetje dessert bettys kitchen recept

Category: Nagerechten Tags: aardbeien, balsamico azijn, Italiaanse keuken, mascarpone, pistachenoten, poedersuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tortellini met asperges en spekjes
Volgend bericht: Inspiratie voor de (eetbare) buitentuin »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in