• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Tortellinisoep met tomaten

Tortellinisoep met tomaten

21 november 2022 Door Nanda Appelman Reageer

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en je sluit je ogen, dan waan je je in Italië! En deze maaltijdsoep staat ook nog eens binnen no time op tafel.

Tortellinisoep met tomaten

Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas. Drie klassieke producten die veelal in de Italiaanse keuken gebruikt worden. De zonnestralen die ingrediënten in Italië opvangen hebben we hier in Nederland helaas niet. Maar we kunnen de pure Italiaanse keuken hier behoorlijk evenaren. Besteed net even iets meer geld aan je boodschappen, zodat je kwalitatief goede ingrediënten in huis haalt. Dat komt de smaak echt ten goede. Daarnaast heb je verse tortellini in allerlei soorten, maten en smaken. Ik trof ze met ricotta kaas en basilicum, wat heel goed past bij de tomaten en spinazie die ik in de soep verwerkte. Kies vooral een smaak en soort die je zelf lekker vindt en maak er deze geweldige tortellinisoep met tomaten mee!

Tortellinisoep met tomaten

Nog meer Italiaanse soepen

Ben je door dit recept voor Italiaanse tortellinisoep met tomaten geïnspireerd geraakt en nu op zoek naar andere lekker Italiaanse soep recepten? Check dan eens deze traditionele Italiaanse tomatensoep of deze klassieke tomaten-uiensoep met een scheutje port. Daar kun je mij ‘s nachts echt voor wakker maken 🙂 Tijdens de wat gure en koudere maanden is deze Minestronesoep met groene kool en tortellini ook een aanrader! Voor erbij kun je lekker aan de slag met XXL grissini maken! En het is ook ontzettend lekker om je soepstengels te omwikkelen met spek! Geniet er heerlijk van dus.


Print

Recept: Italiaanse tortellinisoep met tomaten

Italiaanse tortellinisoep
Print Recipe

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Deze maaltijdsoep staat ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 425 ml. gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram verse tortellini (bijvoorbeeld met ricotta, kaas, kruiden of spinazie)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een flinke hand pijnboompitten
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden of wat takjes verse kruiden
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur totdat hij glazig wordt. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Roer ook de tomatenpuree door het uimengsel. Kook ondertussen 600 ml. water.
  2. Voeg de gepelde tomaten, het gekookte water en groentebouillonblokje toe in de pan en breng aan de kook. Roer vervolgens ook de verse spinazie erdoorheen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even apart.
  4. Na de 10 minuten mix je de soep met een staafmixer/blender/keukenmachine (net wat je hebt staan) tot een egaal mengsel.
  5. Voeg vervolgens de verse tortellini toe. Breng aan de kook en laat de soep zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken. Check voor de juiste kooktijd de bereidingswijze van de verse pasta die je hebt gekocht. 
  6. Roer de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de tortellinisoep. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Serveer de soep met de overgebleven Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten eroverheen gestrooid. Bij grote trek serveer je eventueel nog wat vers brood bij de soep, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia. 

Bewaartip: je kunt deze tortellinisoep nog zo’n 1-2 dagen bewaren in de koelkast, maar doe dit met de soep die je na stap 4 hebt (dus zonder de verse pasta). Als je op een later moment de soep wilt eten kook je de pasta er vers doorheen. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Italiaanse Tortellinisoep met tomaten

Category: Pasta Recepten, Soep Recepten Tags: gepelde tomaten, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, spinazie, tomatenpuree, tortellini, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Kerst Borrelhapjes
Volgend bericht: 5x Winter BBQ Kookboeken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

heksenhaar pasta voor halloween bettyskitchen

Heksenhaar pasta voor Halloween

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in