• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Tortellinisoep met tomaten

Tortellinisoep met tomaten

19 juni 2017 Door Nanda Appelman Reageer

De Meatless Monday van vandaag is in deze Italiaanse maand een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en je sluit je ogen, dan waan je je in Italië! En deze maaltijdsoep staat binnen no time op tafel.

Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas. Drie klassieke producten die veelal in de Italiaanse keuken gebruikt worden.

Tortellinisoep met tomaten

De zonnestralen die ingrediënten in Italië opvangen hebben we hier in Nederland helaas niet. Maar we kunnen de pure Italiaanse keuken hier behoorlijk evenaren. Besteed net even iets meer geld aan je boodschappen, zodat je kwalitatief goede ingrediënten in huis haalt. Dat komt de smaak echt ten goede. Daarnaast heb je verse tortellini in allerlei soorten, maten en smaken. Ik trof ze met ricotta kaas en basilicum, wat heel goed past bij de tomaten en spinazie die ik in de soep verwerkte. Kies vooral een smaak en soort die je zelf lekker vindt en maak er deze geweldige tortellinisoep met tomaten mee!

Tortellinisoep met tomaten

Nog meer Italiaanse soepen

Geïnspireerd geraakt en op zoek naar andere lekker soeprecepten? Check dan eens deze traditionele Italiaanse tomatensoep of deze klassieke tomaten-uiensoep met een scheutje port. Daar kun je mij ‘s nachts echt voor wakker maken 🙂 Tijdens de wat gure en koudere maanden is deze Minestronesoep met groene kool en tortellini ook een aanrader!


Print

Recept: Italiaanse tortellinisoep met tomaten

Italiaanse tortellinisoep
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 425 ml. gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram verse tortellini (bijvoorbeeld met ricotta, kaas, kruiden of spinazie)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een flinke hand pijnboompitten
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden of wat takjes verse kruiden
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur totdat hij glazig wordt. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Roer ook de tomatenpuree door het uimengsel. Kook ondertussen 600 ml. water.
  2. Voeg de gepelde tomaten, het gekookte water en groentebouillonblokje toe in de pan en breng aan de kook. Roer vervolgens ook de verse spinazie erdoorheen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even apart.
  4. Na de 10 minuten mix je de soep met een staafmixer/blender/keukenmachine (net wat je hebt staan) tot een egaal mengsel.
  5. Voeg vervolgens de verse tortellini toe. Breng aan de kook en laat de soep zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken. Check voor de juiste kooktijd de bereidingswijze van de verse pasta die je hebt gekocht. 
  6. Roer de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de tortellinisoep. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Serveer de soep met de overgebleven Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten eroverheen gestrooid. Bij grote trek serveer je eventueel nog wat vers brood bij de soep, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia. 

Bewaartip: je kunt deze tortellinisoep nog zo’n 1-2 dagen bewaren in de koelkast, maar doe dit met de soep die je na stap 4 hebt (dus zonder de verse pasta). Als je op een later moment de soep wilt eten kook je de pasta er vers doorheen. 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Italiaanse Tortellinisoep met tomaten

Category: Soep Recepten Tags: gepelde tomaten, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, spinazie, tomatenpuree, tortellini, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)
Volgend bericht: Pasta met worst en courgette »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in