• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto met witte asperges

Risotto met witte asperges

8 juni 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Speciaal voor diegenen die geen genoegen kunnen krijgen van ‘het witte goud’ , heb ik in deze Italiaanse maand een overheerlijk recept voor risotto met witte asperges bedacht.

Zeg maar gerust een bordje comfort food met een heerlijke romige asperge smaak. Je kunt het gerecht lekker vegetarisch houden. Of bak er een lekker stukje zalm bij en serveer deze erbij. Heerlijk zomers!

Het is weer aspergetijd!

We mogen dit jaar spreken van een mooie witte asperge oogst, dus overal duiken natuurlijk heerlijke recepten met asperges op. En of je nu liefhebber bent van romige witte aspergesoep, simpelweg gestoomde witte asperges met een kruidendressing of juist de klassieke witte asperges met ham ei en Hollandaise saus. Ik durf te wedden dat je ook als een blok zult vallen voor deze risotto met witte asperges!

recept risotto met witte asperges bettys kitchen

Wist je dat asperges super gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Risotto met witte asperges en zalm

Risotto is echt een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken. Zeg maar gerust dat dit een bordje comfort food is, met een heerlijke romige asperge smaak. Je kunt het gerecht lekker vegetarisch houden, als je wilt. Of bak er juist een lekker stukje zalm bij en serveer deze mee. Risotto met witte asperges en zalm is namelijk een gouden combinatie deze vroege zomermaanden! Check hier nog eens 15x overheerlijk asperge recepten op een rijtje.


Print

Recept: Risotto met witte asperges

recept risotto met witte asperges bettys kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Maak eens een overheerlijke risotto met asperges. Zacht van smaak en past helemaal bij dit seizoen. Serveer er bijvoorbeeld gerookte zalm uit de oven bij voor een complete lunch of diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofgerechten met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram witte asperges,
  • 1.25 liter groentebouillon,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 300 gram risotto rijst (rijst met een ronde korrel),
  • 125 ml droge witte wijn (Chardonnay of Sauvignon Blanc),
  • 25 gram (room)boter,
  • 75 gram geraspte Parmezaanse of Pecorino kaas,
  • versgemalen peper,
  • een klein handje gehakte verse bieslook & peterselie.

Extra:

  • kleine kookpan,
  • grote kookpan,
  • dunschiller,
  • puree stamper.

Instructions

  1. Maak als eerste de  asperges schoon: snijd 2-3 cm van de onderkant af en schil de asperge in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!) Snijd de asperges in stukken van 3 cm en breng aan de kook in de bouillon.  Zet na 15 minuten het vuur uit en laat staan.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Schil de bleekselderij met een dunschiller,(om de draden te verwijderen,) en snijd daarna in piepkleine blokjes.
  3. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij in een paar minuten zacht. Voeg de rijst (zonder te wassen!) toe en bak al roerende een paar minuten mee, totdat de rijst mooi glazig en wit wordt.
  4. Voeg de wijn toe en laat deze al roerende absorberen (de alcohol verdampt uiteraard). Draai nu het vuur iets lager, en voeg één soep-opscheplepel met enkel bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de rijst. Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
  5. Let op! Na 10 minuten bouillon toevoegen, stamp je de overgebleven bouillon en stuken asperges grof, met behulp van een pureestamper. Voeg tevens de gehakte kruiden toe aan de bouillon.  De laatste 5-10 minuten voeg je dus bouillon met stukken asperges en kruiden toe aan te risotto.
  6. Nadat ook de laatste schep bouillon is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en laat daarna 2-3 minuten rusten met de deksel op de pan.
  7. Roer de risotto vervolgens even goed door en schep in diepe borden. Serveer de risotto met witte asperges direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept risotto met witte asperges en zalm bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Vis Recepten Tags: asperges, bieslook, bleekselderij, boter, Italiaanse keuken, knoflook, Parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, rijst, risotto, uien, vegetarisch, Vis, wijn, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Inspiratie voor de (eetbare) buitentuin
Volgend bericht: Pizza met tonijn en ui »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stephan van der Plas

    29 juni 2020 om 3:40 pm

    Een mooi recept, het was heerlijk. Ik heb nog wel wat rasp van een (biologische) citroen toegevoegd voor iets meer balans in de smaak.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 juli 2020 om 11:15 am

      Dat is een hele lekkere toevoeging! bedankt voor de tip!

      Beantwoorden
    • Lies

      19 oktober 2022 om 7:26 pm

      Wat een lekker recept, deze blijft zeker!!

      ★★★★★

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        24 oktober 2022 om 9:20 am

        Super leuk om te horen! Bedankt Lies!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee