• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Nachos met gehakt (uit de oven)

Nachos met gehakt (uit de oven)

14 augustus 2015 Door Betina Oostveen 18 Reacties

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij deze Mexicaanse week: Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze schotel, met als basis tortillachips, is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen.

Ovenschaal belegd met nachos met gehakt

Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) Mexicaanse ‘lasagna’  stoppen. Check hier dan ook 7x nacho’s recepten ter inspiratie! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recetpen, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!

recept nachos met gehakt uit de oven © bettys kitchen

Tortilla chips met gehakt en kaas

Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!


Print

Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

nachos met gehakt uit de oven
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nach0s met gehakt en kaas en grill deze nog even in de oven!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Mexicaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de gehakt vulling:

  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode of groene paprika,
  • 1 spaanse peper,
  • 2 tomaten,
  • 300 gram (runder) gehakt,
  • 2 theelepels paprika poeder,
  • 1 theelepel komijn,
  • 1 eetlepel tomatenpuree,
  • verse koriander,
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 400 gram tortilla chips,
  • klein blikje mais,
  • 1 klein potje gesneden jalapeno pepers,
  • 1 klein blikje kidney bonen,
  • 200 gram geraspte kaas,
  • verse koriander.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en (eventueel) de zaadjes en snijd vervolgens fijn. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en en bak nogmaals gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de tomaten toe, samen met de paprika poeder, komijn en tomatenpuree en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt (10-15 minuten.). Probeer echt zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens op smaak met zout, peper en verse koriander en zet het vuur uit.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een XL ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel 200 gram tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen, en beleg vervolgens met mais, jalapeno pepers en kidney bonen. Strooi vervolgens 1/4 van de kaas er over heen.
  4. Verdeel de 2e zak tortilla chips over de nachos met gehakt en bestrooi royaal met de overige 3/4 van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15-20 minuten.
  5. Laat de Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen. Hak nog wat extra koriander grof en strooi over de schaal. Server de nachos met gehakt  met wat zure room erbij (om te dippen.) Maar dit hoeft niet per se.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Keywords: borrel, nacho’s tortilla chips, gehakt, vlees, mais, tomaten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

nachos met gehakt uit de oven

Category: Voorgerechten Tags: gehakt, jalapeno, Kaas, kidneybonen, knoflook, komijn, mais, nacho's, ovenschotel, Paprika, peper, rundergehakt, rundvlees, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla chips, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quesadillas met paprika en mais
Volgend bericht: 3x Dip met Avocado »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee