• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Nachos met gehakt (uit de oven)

Nachos met gehakt (uit de oven)

14 augustus 2015 Door Betina Oostveen 16 Reacties

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij deze Mexicaanse week: Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze schotel, met als basis tortillachips, is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen.

Ovenschaal belegd met nachos met gehakt

Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) Mexicaanse ‘lasagna’  stoppen. Check hier dan ook 7x nacho’s recepten ter inspiratie! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recetpen, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!

recept nachos met gehakt uit de oven © bettys kitchen

Tortilla chips met gehakt en kaas

Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!


Print

Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

nachos met gehakt uit de oven

★★★★

4 from 1 reviews

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nach0s met gehakt en kaas en grill deze nog even in de oven!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Mexicaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de gehakt vulling:

  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode of groene paprika,
  • 1 spaanse peper,
  • 2 tomaten,
  • 300 gram (runder) gehakt,
  • 2 theelepels paprika poeder,
  • 1 theelepel komijn,
  • 1 eetlepel tomatenpuree,
  • verse koriander,
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 400 gram tortilla chips,
  • klein blikje mais,
  • 1 klein potje gesneden jalapeno pepers,
  • 1 klein blikje kidney bonen,
  • 200 gram geraspte kaas,
  • verse koriander.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en (eventueel) de zaadjes en snijd vervolgens fijn. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en en bak nogmaals gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de tomaten toe, samen met de paprika poeder, komijn en tomatenpuree en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt (10-15 minuten.). Probeer echt zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens op smaak met zout, peper en verse koriander en zet het vuur uit.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een XL ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel 200 gram tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen, en beleg vervolgens met mais, jalapeno pepers en kidney bonen. Strooi vervolgens 1/4 van de kaas er over heen.
  4. Verdeel de 2e zak tortilla chips over de nachos met gehakt en bestrooi royaal met de overige 3/4 van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15-20 minuten.
  5. Laat de Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen. Hak nog wat extra koriander grof en strooi over de schaal. Server de nachos met gehakt  met wat zure room erbij (om te dippen.) Maar dit hoeft niet per se.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Keywords: borrel, nacho’s tortilla chips, gehakt, vlees, mais, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

nachos met gehakt uit de oven

Category: Voorgerechten Tags: borrel, gehakt, jalapeno, Kaas, kidneybonen, knoflook, komijn, mais, nacho's, Paprika, peper, rundergehakt, rundvlees, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla chips, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quesadillas met paprika en mais
Volgend bericht: 3x Dip met Avocado »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tanja

    21 april 2016 om 10:50 am

    Deze ga ik vanavond maken. Ziet er heerlijk uit :-D. Ik heb alleen helaas geen jalapenos in huis.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 april 2016 om 9:59 am

      Hi Tanja,

      je kan eventueel ook een spaans pepertje meebakken met het gehakt.
      Dit geeft ook een beetje pit aan het gerecht 🙂

      Beantwoorden
  2. Henrika

    5 oktober 2016 om 2:49 pm

    Hoihoi, Ik vraag mij af hoe je van 1 el tomatenpuree saus kunt maken? Moet hier geen water o.i.d bij? Ga het vanavond proberen, heb net zelf tortillachips gemaakt

    Beantwoorden
  3. Wil van kleef

    29 augustus 2017 om 12:35 pm

    Echt iets voor vandaag,
    Met dit warme weer. Ga zo lekker desaus vast maken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2017 om 6:26 pm

      Dank je! en inderdaad, heerlijke ovenschotel voor zomerse (borrel) avonden 🙂
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  4. Miranda

    31 augustus 2017 om 10:15 am

    Gemaakt en hij viel erg in de smaak. 1 opmerking – er was geen sprake van een saus om te laten inkoken – daarvoor zat er niet genoeg vocht bij. Ik ga het vanavond nog een keer proberen en doe er dan tomatenblokjes uit blik bij – daar zit veel saus ook bij, kijken hoe dat gaat.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 september 2017 om 1:25 am

      Hi Miranda,
      experimenteer gerust hoor! Houdt er alleen rekening mee dat een echte saus je nacho’s kan doordrenken en dan worden deze niet meer mooi crispy in de oven.

      Beantwoorden
  5. Marja

    23 september 2017 om 7:46 pm

    Gisteren gemaakt, erg lekker hartig recept met knapperige nacho’s bovenop, geen pepers gebruikt maar een klein schepje sambal, ga ik zeker nog eens maken

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2017 om 10:40 am

      Hi Marja,
      bedankt voor de snelle sambal tip!
      Eet smakelijk in ieder geval! Ze staan hier vanavond ook weer op het menu 🙂

      Beantwoorden
  6. Annelot Keizer

    6 december 2018 om 7:27 pm

    Super lekkere nacho’s!! Het recept viel zeker in de smaak hier thuis, het vulde goed en alle smaken passen lekker bij elkaar. Dit gaan we zeker nog eens maken 🙂

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2018 om 2:51 pm

      Super leuk om te horen! En geniet er zeker nog een keertje van!

      Beantwoorden
  7. Dimitra

    15 maart 2019 om 4:49 pm

    Is het de bedoeling dat ik naturel nacho’s gebruik?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2019 om 9:40 am

      Hi Dimitra,
      dat mag je helemaal zelf weten. Ik gebruik vaak naturel nachos omdat de schotel toch verder op smaak wordt gebracht. Maar als jij fan bent van de Nacho Cheese of chilli flavours, zou ik lekker die gebruiken! Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  8. Peter

    18 augustus 2019 om 7:36 pm

    We hebben dit vanavond gemaakt.
    Maat ik denk dat de saus te nat was.
    Een deel van de nacho’s was slap geworden.
    Hoe kunnen we dit voorkomen.
    We vonden het wel lekker.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 augustus 2019 om 10:39 am

      Hi Peter,

      ja je dient zeker geen saus over te houden. Dus zet hem volgende keer wat warmer en laat iets langer doorkoken tot hij wat ‘droger’ wordt.
      En een beetje af laten koelen voordat je het over de nachos doet helpt ook! Succes en eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Ben je dol op Nacho's? Serveer dan eens deze Nachos met gehakt saus.Heerlijk kna... - Cookingrecipe.biz schreef:
    10 april 2019 om 1:36 am

    […] Source by bettyskitchen.nl […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in