• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met tonijn en ui

Pizza met tonijn en ui

9 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vrijdag visdag! En vanavond zetten we tonijn op het menu. En dan natuurlijk verwerkt in deze overheerlijke pizza met tonijn en ui. Het is immer Italië Maand op de blog!

Zelf pizzadeeg maken

Ik kan eigenlijk elke week pizza eten. Vegetarisch, met vlees of vis, of gewoon met lekker veel kaas. Zelf gemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Nu kun je natuurlijk aan de slag gaan met mijn basisrecept voor pizzadeeg. Je krijgt er heerlijke dunne Italiaanse pizza’s van! Tijdens een low carb dieet kun je zelfs een bloemkoolpizza bodem maken. Of koop een van die geweldige ‘groente’ pizza’s in de supermarkt die verrijkt zijn met extra groente.


Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Pizza tonijn met wijn

Deze pizza met tonijn en ui is lekker knapperige en je eet ze so uit de hand. Glaasje wijn erbij en je hebt een prima manier om je avond in gezelschap door te brengen. En werkelijk iedereen lust hem wel. Varieer bij het maken van je eigen pizza’s ook eens met het volgende beleg: de klassieke Pizza Margherita, of met champignons zoals deze pizza ai funghi, 3 verschillende mini-pizza’s, of juist een pizza met salami, courgette en paprika.


Print

Recept: Pizza met tonijn en ui

pizza met tonijn en ui recept pizzadeeg bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 Pizza’s 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

voor 2 pizza’s (30cm):

  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel zout,
  • 400 gram bloem.
  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).

Extra:

  • bloem (voor uitrollen),
  • mixer met deeghaken,
  • evt. pizza bakplaat of pizzasteen.

Ingrediënten topping: 

  • 6 eetlepels verse tomatensaus, of passata’,
  • 2 bolletjes mozzarella, in stukken gescheurd,
  • 1 grote rode ui, in halve ringen,
  • 1 blikje tonijn (op water), uitgelekt,
  • 1 handje kappertjes, uitgelekt,
  • 1 theelepel gedroogde tijm blaadjes,
  • 1 theelepel gedroogde oregano,
  • vers gemalen peper.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg, klik hier voor de beschrijving om zelf pizzadeeg te maken. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘passata’  te openen.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier of gebruik twee ronde pizzabakvormen (met grote gaten in de bodem voor knapperig deeg).
  • Verdeel het deeg in tweeën, rol de deegballen uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lappen op de bakplaat of in de vorm. Vouw de randen iets terug om een dikkere korst te verkrijgen en smeer de bodems (en randen!) in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de halve uienringen, tonijn en kappertjes overheen. Breng op smaak met tijm, oregano en een snuf peper.
  • Bak de pizza met tonijn en ui in 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Category: Pizza Recepten Tags: Italiaanse keuken, kappertjes, mozzarella, tomaten, tonijn, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto met witte asperges
Volgend bericht: Arancini met mozzarella (Risotto Balletjes) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in