• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met tonijn en ui

Pizza met tonijn en ui

9 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vrijdag visdag! En vanavond zetten we tonijn op het menu. En dan natuurlijk verwerkt in deze overheerlijke pizza met tonijn en ui. Het is immer Italië Maand op de blog!

Zelf pizzadeeg maken

Ik kan eigenlijk elke week pizza eten. Vegetarisch, met vlees of vis, of gewoon met lekker veel kaas. Zelf gemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Nu kun je natuurlijk aan de slag gaan met mijn basisrecept voor pizzadeeg. Je krijgt er heerlijke dunne Italiaanse pizza’s van! Tijdens een low carb dieet kun je zelfs een bloemkoolpizza bodem maken. Of koop een van die geweldige ‘groente’ pizza’s in de supermarkt die verrijkt zijn met extra groente.


Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Pizza tonijn met wijn

Deze pizza met tonijn en ui is lekker knapperige en je eet ze so uit de hand. Glaasje wijn erbij en je hebt een prima manier om je avond in gezelschap door te brengen. En werkelijk iedereen lust hem wel. Varieer bij het maken van je eigen pizza’s ook eens met het volgende beleg: de klassieke Pizza Margherita, of met champignons zoals deze pizza ai funghi, 3 verschillende mini-pizza’s, of juist een pizza met salami, courgette en paprika.


Print

Recept: Pizza met tonijn en ui

pizza met tonijn en ui recept pizzadeeg bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 Pizza’s 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

voor 2 pizza’s (30cm):

  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel zout,
  • 400 gram bloem.
  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).

Extra:

  • bloem (voor uitrollen),
  • mixer met deeghaken,
  • evt. pizza bakplaat of pizzasteen.

Ingrediënten topping: 

  • 6 eetlepels verse tomatensaus, of passata’,
  • 2 bolletjes mozzarella, in stukken gescheurd,
  • 1 grote rode ui, in halve ringen,
  • 1 blikje tonijn (op water), uitgelekt,
  • 1 handje kappertjes, uitgelekt,
  • 1 theelepel gedroogde tijm blaadjes,
  • 1 theelepel gedroogde oregano,
  • vers gemalen peper.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg, klik hier voor de beschrijving om zelf pizzadeeg te maken. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘passata’  te openen.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier of gebruik twee ronde pizzabakvormen (met grote gaten in de bodem voor knapperig deeg).
  • Verdeel het deeg in tweeën, rol de deegballen uit op een met bloem bestoven ondergrond en leg de lappen op de bakplaat of in de vorm. Vouw de randen iets terug om een dikkere korst te verkrijgen en smeer de bodems (en randen!) in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza’s en verdeel hier vervolgens de halve uienringen, tonijn en kappertjes overheen. Breng op smaak met tijm, oregano en een snuf peper.
  • Bak de pizza met tonijn en ui in 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Glutenvrije pizza met tonijn en ui met glutenvrij pizzadeeg van Soezie broodmixen

Category: Pizza Recepten Tags: Italiaanse keuken, kappertjes, mozzarella, tomaten, tonijn, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto met witte asperges
Volgend bericht: Arancini met mozzarella (Risotto Balletjes) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
  • recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen Eiwraps met spinazie en kipfilet

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Oreo Cake Balls met chocolade

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in