• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta ‘Datterini’ met burrata

Pasta ‘Datterini’ met burrata

12 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een van de eerste recepten die ik leerde koken was ook spaghetti met een volle tomatensaus die een uur lang had gestoofd. Maar ik heb hem even gepimpt tot een heerlijk gerecht dat anno 2022 op en top hip en heerlijk is. Ik presenteer u de pasta datterini met burrata: een simpel maar verrukkelijk pasta gerecht met een beetje zoete pastasaus van datterini pruimtomaten.

Pasta met datterini pruimtomaten maken

Datterini zijn heel bekende Italiaanse pruimtomaten. Ze zijn vaak iets kleiner en zoeter dan de tomaten die wij hier kennen. Mocht je ze vers kunnen krijgen is dat natuurlijk top, maar anders is er vaak een (biologische) variant in blik verkrijgbaar. Bak de gepelde pruimtomaatjes lekker aan en kook ze in tot een beetje zoete tomatensaus. Deze pasta met datterini saus combineert het beste met een lekkere dikke lintpasta zoals fettuccine – in de Emilia Romagna regio ook wel tagliatelle genoemd. En voor de lekkerbek toppen we hem af met een beetje burrata kaas. Na het doorsnijden loopt de romige vulling namelijk ook helemaal uit over je pasta gerecht en dat maakt hem nog lekkerder!

Wist je dat elke soort pasta een eigen soort pasta saus heeft? De dikke platte fettuccine (ook wel tagliatelle genoemd) past het beste bij tomaten en romige of kaas sauzen. Check hier de verschillen en diverse inspiratie recepten op een rijtje.

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl
pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere Italiaanse recepten met burrat

Ik hoop dat jullie net zo’n fan worden van deze beetje zoete pasta ‘datterini’ met burrata en pistachenootjes. Mijn kids zijn er momenteel ook helemaal weg van want deze smaken zo passen zo goed bij elkaar. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere Italiaanse recepten met burrat voor je op de website staan. Maak bijvoorbeeld ook eens deze pizza met mortadella en burrata. Ook lekker is dit luchgerecht van brood met paprika spread en burrata kaas. Maar deze kaassoort doet het ook uitstekend in deze salade met asperges en ham. En wat dacht je van een burrata caprese salade? Geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Pasta ‘Datterini’ met burrata kaas

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Datterini zijn heel bekende Italiaanse pruimtomaten. Ze zijn vaak iets kleiner en zoeter dan de tomaten die wij hier kennen. Bak de mini pruimtomaatjes lekker aan en kook ze met balsamico in tot een beetje zoete tomatensaus. Deze pasta met datterini saus combineert het beste met een lekkere dikke lintpasta zoals fettuccine – in de Emilia Romagna regio ook wel tagliatelle genoemd. En voor de lekkerbek toppen we hem af met een beetje burrata kaas en pistachenoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 1 uur en 5 minuten
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 2 –3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Method: stoven
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik datterini pomodorini in blik (ca 425 gram)
  • 1 laurierblaadje
  • ½ (kippen)bouillon blokje
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 gram verse tagliatelle pasta
  • 1 bolletje burrata (150 gram)
  • 20 gram pistachenoten, fijngehakt
  • peper & zout
  • olijfolie, om in te bakken

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olijfolie in een (braad)pan en bak hierin de ui en knoflook glazig (3 minuten).
  2. Voeg de datterini, laurier, bouillonblokje en balsamico toe en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en plaats de deksel op de pan. Laat de datterini tomatensaus gaar stoven in ca. 1 uur. Roer tussentijds een paar keer goed door en voeg evt. wat water toe om droogkoken te voorkomen. Breng op smaak met een snuf gemalen peper en weinig zout.
  3. Vlak voor het serveren: kook de pasta gaar in een ruime pan + snuf zout. Giet af en stop daarna direct in de pastasaus. Roer het geheel even goed om zodat alle pasta bedekt is met de saus.
  4. Verdeel de pasta over borden of kommen. Snijd de burrata doormidden (of in 3en) en leg een stuk burrata op elk bord pasta. Bestrooi met de pistache en serveer direct.

Buon appetito! Groetjes, Betty

Keywords: pasta, tagliatelle, tomaten, datterini, burrata, balsamico, laurier

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor pasta datterini tomaten met burrata kaas wilt gaan maken.

Category: Pasta Recepten Tags: balsamico azijn, bouillon, burrata, datterini, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, laurier blad, pasta, pistachenoten, stoven, tagliatelle, tomaten, uien, vegetaris

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Panzanella Salade met aardbeien
Volgend bericht: INDONESIE Weekmenu »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Oreo Cake Balls met chocolade

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in