Mijn foodie vriendinnetje Chantal tipte al eens dat je bij GYS heel goed vegetarisch kunt lunchen. Hoog tijd om ook zelf een polshoogte te gaan nemen bij Biologisch Restaurant GYS in Utrecht. Tijdens de zwangerschap heb ik namelijk een stuk minder trek in vlees en bestel met regelmaat een vegetarische maaltijd in een restaurant. En…
Fotodagboek April 2017
Time flies when you’re having fun. Volgens mij zat ik een paar dagen geleden nog het fotodagboek van maart uit te tikken en inmiddels is het alweer mei! Hoewel ik mezelf had voorgenomen het in April rustiger aan te doen, heb ik toch intens kunnen genieten van een aantal kleine uitjes. Van een bruiloft, tot het ontdekken een origineel pop up restaurant en meer. Dit gebeurde er allemaal achter de schermen in April.
Ontbijtcake met noten en peer
Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.
Hartige bulgur koekjes met feta
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze hartige bulgur koekjes met feta. Supergezond en oh zo lekker! De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggie burgers.
Betty gaat met Zwangerschaps verlof!
Hi Allemaal! Nu de Koningsdag perikelen achter de rug zijn, wordt het voor mij hoog tijd om aan mijn eigen kleine prinses te gaan denken! En vanaf deze week ga ik dan ook met Zwangerschapsverlof!
Koningsdag cake (met amandel en sinaasappel)
Dit was 4 jaar geleden mijn hulde aan (Oud) Koningin Beatrix! Na 33 jaar werd het tijd om het stokje door te geven aan zoonlief Willem Alexander. Dus ben ik de keuken ingedoken voor een cake die haar afscheid waardig is. Inmiddels komt deze Koninginnedag cake met amandel en sinaasappel elk jaar weer op tafel…
Spanakopita (Griekse Spinazietaart)
Mocht je ooit in Griekenland op vakantie zijn geweest, dan heb je vast wel eens Spanakopita geproefd. Deze vegetarische Griekse spinazietaart wordt gemaakt met knapperige filodeeg en is traditionele lekkernij met o.a. spinazie en feta.