• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek April 2017

Fotodagboek April 2017

3 mei 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Time flies when you’re having fun. Volgens mij zat ik een paar dagen geleden nog het fotodagboek van maart uit te tikken en inmiddels is het alweer mei! Hoewel ik mezelf had voorgenomen het in April rustiger aan te doen, heb ik toch intens kunnen genieten van een aantal kleine uitjes. Van een bruiloft, tot het ontdekken een origineel pop up restaurant en meer. Dit gebeurde er allemaal achter de schermen in April.


Zomerse Zondagen

Deze maand is de lente volop aanwezig geweest, want we hebben toch een paar mooie zonnige weekenden achter de rug! Dus sprongen wij geregeld op de fiets om in de binnenstad een terrasje te pakken. Zoals hier een lunch bij Barbeton, gelegen in een rustig straatje, om de hoek van de Dom. Maar ook zijn Dylan en ik niet vies van een uitgebreide zondagmorgen brunch in onze stad. Hebben jullie wel eens ontbeten bij  een van deze favo ontbijtspots in Utrecht. Echt een aanrader!


Pasen

Dit jaar hebben wij Pasen doorgebracht met onze families, maar dan in een iets andere setting als normaal. Er werd thuis nog druk verbouwd aan onze zolder en uiteraard moest er ook nog een babykamer gemaakt worden. Tijdens Pasen hebben wij dus druk geschilderd en laminaat gelegd. Komt die nesteldrang toch nog goed van pas.

Geen hoogstaande culinaire happen tijdens Pasen dus, en voor het gemak hadden we zelfs een HelloFresh Brunch Paasbox laten komen. Dat nam wel het nodige werk uit handen en scheelde weer dringen bij de kassa’s voor de Paasinkopen.


Eten bij GYS in Utrecht

Omdat ik zelf door de jaren heen steeds meer vegetarisch ben gaan eten, mag ik mij nu met recht een flexitariër noemen 🙂 Maar wordt ik dus ook steeds kritischer bij het bezoeken van restaurants en de vega alternatieven zoals die op de kaart staan. (Want dat blijkt soms toch nog wel heel moeilijk voor restaurants…)

Ik wordt dan ook heel blij van Restaurant GYS in Utrecht, die heerlijke gerechten maakt die veelal vegetarisch, vegan en zelfs glutenvrij zijn. Dylan en ik zijn gaan proeven bij de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg en check hier de review van Restaurant Gys!

Biologisch Restaurant GYS in Utrecht hotspot review betty's kitchen

Bruiloft van vrienden

Daarnaast ging ik hoogzwanger naar een bruiloft van een vriendin. Zij trouwde op Slot Doddendael in Ewijk en de combinatie van de mooie woorden, die prachtige jurk, de locatie, een overvloed aan heerlijk eten en live zang gedurende de dag, zorgde ervoor dat Betty een hoog emotionele dame werd. Tussendoor en in de auto terug zelfs nog een potje moeten janken. Leuk hoor, die zwangerschapshormonen. Wel leuk dat er in de ceremonie zaal op elke stoel een klein doosje met een tissue lag.


Koningsdag 2017

Gezien die dikke buik, zal het jullie ook niet verbazen dat ik dit jaar NIET de stad in ben geweest met koningsnacht en koningsdag. Dat durfde ik gewoonweg niet met alle drukte en al die mensen die in kuddes door de straten van Utrecht lopen. Koningsnacht stond dit jaar in het teken van Netflix en oranje tompoucen op de bank. En op Koningsdag zelf hebben wij de babykamer groen geverfd. Mooi op tijd en kan de boel nog even doorluchten voor de kleine meid komt.


Project Babykamer

En daarna natuurlijk lekker inrichten van de babykamer. Voor de liefhebber heb ik hier een kleine collage gemaakt van de nieuwe ‘tropical room’ . Yes yes, compleet met flamingo’s en gouden ananassen. Bij het inruimen van haar kledingkast zat Dylan te mopperen dat ze nu al meer schoenen heeft als hij. Ik vrees dat ik voorlopig niets meer mag kopen van hem. Da’s maar goed ook, want ik vermoed dat de luiers in het eerste jaar ons al een rib uit het lijf gaan kosten 🙂


Eten in de Lik

Dus nu alles letterlijk af en opgeruimd is, nam manlief mij nog 1 laatste keer deze maand mee uit eten. Volgende week lezen jullie de review van een ontzettend leuk pop-up concept in de Wolvenplein gevangenis in Utrecht. Daar kun je namelijk 5-gangen eten in De Lik! Wat een originele locatie. Deze dame was echter zo moe en sukkelde tijdens het eten gewoon bijna in slaap. Tijd om er een eind aan te breien en gelukkig ook meteen deze drukke maand af te sluiten.


Inmiddels is mijn zwangerschapsverlof ingegaan en moet deze dame het echt een stukje rustiger aan gaan doen. Jullie ook heel veel plezier en vooral blijven duimen voor mooi lenteweer, zodat we lekker kunnen genieten!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: fotodagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ontbijtcake met noten en peer
Volgend bericht: Biologisch Restaurant GYS in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in