• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige bulgur koekjes met feta

Hartige bulgur koekjes met feta

1 mei 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze hartige bulgur koekjes met feta. Supergezond en oh zo lekker! De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggie burgers.

Mini vega burgers met kikkerwten

De bulgerkoekjes zijn gemaakt met eieren, feta en kikkererwten, waardoor je voor een vegetarische maaltijd weer voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is een heerlijk hartig koekje geworden die je zelfs afl mini vega burgers kunt serveren op kleine burger broodjes. Bovendien krijg je weer een hoop groenten binnen zonder dat je het doorhebt. Check hier bijvoorbeeld ook het recept voor bieten burgers of deze groene spliterwten burgers om mee te varieren! Vegetarisch eten wordt zo echt een feestje hoor!

recept hartige bulgur koekjes maken

Hartige bulgur koekjes maken

Bulgur komt oorspronkelijk uit de Midden-Oosterse, Indiase en Mediterrane keuken. Bulgur zit vol vezels en voedingsstoffen. Je kunt er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld als vervanger voor couscous of rijst bij een curry of met vlees en groenten en je kunt er heerlijke salades mee maken. Door de structuur en nootachtige smaak, ontdekte ik dat je er dus ook ontzettend lekkere en hartige bulgur koekjes mee kunt maken. Zo zet je vanavond weer iets lekker en verrassend vegetarisch op tafel!zoals deze. Ik vind de combinatie feta, tomaten, kikkererwten en alfalfa zo lekker met elkaar. Jij ook? Eerder maakte ik deze kikkererwtensalade met tomaat en feta. Een aanrader!


Print

Recept: Hartige bulgur koekjes met feta

recept hartige bulgur koekjes maken
Print Recipe

De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggie burgers! Het zijn hartige bulgur koekjes met ei, kikkerwerten en feta kaas! 

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Midden-Oosterse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 150 gram fetakaas
  • 1 ei
  • 100 gram kikkererwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 gram verse koriander
  • 1 tl. limoensap
  • Een handje alfalfa
  • Peper en zout
  • 2 el. kokosolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de bulgur. Breng de bulgur samen met 500 ml. water en het groentebouillonblokje aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Als er nog water aanwezig giet je dit af. Zet de bulgur even apart en laat afkoelen.
  2. Zet een kom klaar. Verwijder de blaadjes verse koriander van de stengel en doe de blaadjes in de kom. Verkruimel de helft van de feta (= 75 gram) en pers de teentjes knoflook uit. Voeg deze toe aan de kom samen met het ei, de kikkererwten, de afgekoelde bulgur, het limoensap en een snuf peper en zout.
  3. Met een staafmixer of in de keukenmachine vermaal je het mengsel. Het hoeft geen egaal mengsel te worden, het is juist lekkerder als er grove stukken inzitten en de koekjes uiteindelijk wat bite hebben.
  4. Vorm nu koekjes van het mengsel. Dit kan bijvoorbeeld met een bakring of vorm of gewoon met je handen. Dek de koekjes af en plaats ze voor een half uur in de koelkast.
  5. Na het half uur verwarm je de kokosolie in een koekenpan. Plaats de koekjes voorzichtig in de olie en bak ze om en om. Om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen kun je ze met een spatel draaien. Bak de hartige bulgurkoekjes totdat ze lichtbruin en knapperig worden aan de buitenkant.
  6. Snij ondertussen de cherrytomaten fijn, de bosui in dunne ringen en verkruimel de andere helft van de fetakaas.
  7. Zodra de koekjes klaar zijn verdeel je de cherrytomaten, bosui en fetakaas eroverheen. Als laatste verdeel je ook de alfalfa eroverheen. Serveer eventueel met wat koriander eroverheen gestrooid. Je kunt deze hartige bulgur koekjes helaas niet zo goed bewaren, dus serveer ze direct. Dan zijn ze nog lekker warm en knapperig (jammie!).

Eet smakelijk! 

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hartige bulgur koekjes maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige bulgur koekjes wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: alfalfa, bosui, bulgur, Burgers, cherrytomaten, feta, hoofdgerechten, koriander, Mediterrane keuken, Midden-Oosten, Nanda Appelman, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Betty gaat met Zwangerschaps verlof!
Volgend bericht: Ontbijtcake met noten en peer »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in