• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Hartige bulgur koekjes met feta

Hartige bulgur koekjes met feta

1 mei 2017 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze hartige bulgur koekjes met feta. Supergezond en oh zo lekker! De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggieburgers.

hartige bulgur koekjes met feta recept

De bulgerkoekjes zijn gemaakt met eieren, feta en kikkererwten, waardoor je voor een vegetarische maaltijd weer voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Bovendien krijg je weer een hoop groenten binnen zonder dat je het doorhebt.

Hartige bulgur koekjes maken

Bulgur komt oorspronkelijk uit de Midden-Oosterse, Indiase en Mediterrane keuken. Bulgur zit vol vezels en voedingsstoffen. Je kunt er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld als vervanger voor couscous of rijst bij een curry of met vlees en groenten en je kunt er heerlijke salades mee maken. Door de structuur en nootachtige smaak, ontdekte ik dat je er dus ook ontzettend lekkere en hartige bulgurkoekjes mee kunt maken. Zo zet je vanavond weer iets lekker en verrassend vegetarisch op tafel!zoals deze.

hartige Bulgur koekjes met feta
Print

Recept: Hartige bulgur koekjes met feta

Cook 20 mins

Inactive 30 mins

Total 50 mins

Author Nanda Appelman

Yield 2 personen

Ingredients

  • 150 gram bulgur
  • 150 gram fetakaas
  • 1 ei
  • 100 gram kikkererwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 gram verse koriander
  • 1 tl. limoensap
  • Een handje alfalfa
  • Peper en zout
  • 2 el. kokosolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de bulgur. Breng de bulgur samen met 500 ml. water en het groentebouillonblokje aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Als er nog water aanwezig giet je dit af. Zet de bulgur even apart en laat afkoelen.
  2. Zet een kom klaar. Verwijder de blaadjes verse koriander van de stengel en doe de blaadjes in de kom. Verkruimel de helft van de feta (= 75 gram) en pers de teentjes knoflook uit. Voeg deze toe aan de kom samen met het ei, de kikkererwten, de afgekoelde bulgur, het limoensap en een snuf peper en zout.
  3. Met een staafmixer of in de keukenmachine vermaal je het mengsel. Het hoeft geen egaal mengsel te worden, het is juist lekkerder als er grove stukken inzitten en de koekjes uiteindelijk wat bite hebben.
  4. Vorm nu koekjes van het mengsel. Dit kan bijvoorbeeld met een bakring of vorm of gewoon met je handen. Dek de koekjes af en plaats ze voor een half uur in de koelkast. 
  5. Na het half uur verwarm je de kokosolie in een koekenpan. Plaats de koekjes voorzichtig in de olie en bak ze om en om. Om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen kun je ze met een spatel draaien. Bak de hartige bulgurkoekjes totdat ze lichtbruin en knapperig worden aan de buitenkant.
  6. Snij ondertussen de cherrytomaten fijn, de bosui in dunne ringen en verkruimel de andere helft van de fetakaas. 
  7. Zodra de koekjes klaar zijn verdeel je de cherrytomaten, bosui en fetakaas eroverheen. Als laatste verdeel je ook de alfalfa eroverheen. Serveer eventueel met wat koriander eroverheen gestrooid. Je kunt deze hartige bulgur koekjes helaas niet zo goed bewaren, dus serveer ze direct. Dan zijn ze nog lekker warm en knapperig (jammie!).

Ik vind de combinatie feta, tomaten, kikkererwten en alfalfa zo lekker met elkaar. Jij ook? Eerder maakte ik deze kikkererwtensalade met tomaat en feta. Een aanrader!

Courses Hoofdgerecht met groente

Cuisine Midden-Oosterse keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

 

hartige Bulgur koekjes met feta

Category: Groente Recepten Tags: alfalfa, bosui, bulgur, cherrytomaten, diner, feta, hoofdgerecht, koriander, Mediterrane keuken, Midden-Oosten, Nanda Appelman, vegetarisch

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

« Betty gaat met Zwangerschaps verlof!
Ontbijtcake met noten en peer »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Happy weekend met beats, cocktails en hapjes van The Streetfood Club. Zo'n toffe plek dat ik er zelfs op youtube een Resto Vlog van gemaakt heb!
Wat zijn jouw weekend plannen? 😎
#wegaanlos #weekend #streetfood #loempia #springroll #baobun #thestreetfoodclub #restovlog #UTRECHT #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HgrMme
  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical
  • NU ONLINE
Zondag-bakdag! En deze overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel kun je lekker meal prepped vandaag. Zorgt voor een goed en lekker ontbijt of tussendoortje. Wie lust er wel een plakje? 😍
#weekend #zondag #bakdag #heelhollandbakt #chocolade #chocoladebrood #zoeteaardappel #glutenvrij #granaatappel #hazelnoten  #breakfast  http://bit.ly/2qwjwIt

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com