• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijtcake met noten en peer

Ontbijtcake met noten en peer

2 mei 2017 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.

Coeliakie maand

Elk jaar gaat in Mei de Coeliakie maand van start. Naar schatting hebben in Nederland zo’n 170.000 mensen coeliakie. En nog eens 140.000 die het eigenlijk niet eens weten van zichzelf. Daarom is de coeliakiemaand in het leven geroepen. Om mensen bewust(er) te maken en meer te leren over coeliakie.

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand
coeliakimaand mei ontbijtcake met noten en peer glutenvrijinmei bettyskitchen

Een maand lang worden op de website Coeliakiemaand.nl heerlijke en handige tips gedeeld, lees je meer over de evenementen en straatacties.Nu heb ik zelf gelukkig geen coeliakie, maar heb wel grote baat bij het vermijden van gluten. Vandaar dat je op Betty’s Kitchen website ook geregeld glutenvrije recepten voorbij ziet komen.

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand

Ontbijtrecept tijdens de coeliakimaand

Maar met name dus voor diegenen die geen gluten kunnen verdragen, heb ik dus vandaag dit heerlijke ontbijtrecept voor jullie gemaakt. Zodat jullie tijdens deze coeliakiemaand lekker kunnen genieten van een ontbijtcake met noten en gezoet met peer. Ook een aanrader is deze glutenvrije pompoenbrood met roomkaas topping. Of zelfs deze gezonde glutenvrije broodjes! Lekker en verantwoord tegelijk. Chech hier nog meer glutenvrije (ontbijt) recepten. En voor alle andere lezers die niet perse glutenvrij eten geldt: ook gewoon proberen! Het zijn namelijk een erg lekkere recepten!


Print

Recept: Ontbijtcake met noten en peer

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram noten, bijvoorbeeld amandelen, paranoten, hazelnoten, pecannoten,
  • 50 gram kokosbloesemsuiker,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1 theelepels gemalen gember,
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 2 conference peren,
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing,
  • 50 gram kokosolie, gesmolten, 
  • 85 gram glutenvrije havermout,
  • 100 gram boekweitmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • voor erbij: ricotta/kwark, mascarpone.

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor) of sterke blender,
  • cakeblik, 22 cm,
  • bakpapier. 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.
  2. Stop de noten in de keukenmachine, samen met de kokosbloesemsuiker, kaneel en gember. Laat de machine 1-2 minuten draaien tot de noten fijngemalen zijn. Een beetje brokjes zijn niet erg hoor. 
  3. Voeg de eieren en een snufje zout toe en laat de machine een paar minuten draaien totdat de volume toeneemt. Snijd ondertussen de peren in parten en verwijder steel en klokhuis.
  4. Voeg de peren, agavesiroop en kokosolie toe aan het mengsel en laat 1 minuut draaien tot de peer in kleine stukjes is. Spatel tot slot de havermout, boekweitmeel en bakpoeder door het beslag heen.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 1 uur en 15 minuten af in de oven. Laat na afloop 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een taartrooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP1! Serveer deze ontbijtcake met noten met een een lepeltje ricotta/kwark/mascarpone. Druppel er eventueel nog een beetje agave/honing/maple syrup/stroop overheen. 

TIP2! Bewaar de ontbijtcake met noten in een afgesloten bak in de koelkast. Dan is hij zeker nog 2 dagen houdbaar. Of vries in plakjes in. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand

Category: Glutenvrije Recepten, Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, amandelen, bakpoeder, boekweit, coeliakiemaand, eieren, gember, Glutenvrij, havermout, hazelnoten, kaneel, kokosbloesemsuiker, kokosolie, noten, paranoten, pecannoten, peren, ricotta

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige bulgur koekjes met feta
Volgend bericht: Fotodagboek April 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emmelou

    2 mei 2017 om 11:39 am

    Heerlijk betty! Ik ga ‘m gauw een keertje bakken 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 mei 2017 om 12:21 pm

      super! en ik ben benieuwd wat je er van vindt!

      Beantwoorden
  2. Richelle

    3 mei 2017 om 1:57 pm

    Dat ziet er echt super uit op de foto. Ik ben zelf niet zo heel erge zoetekauw, maar dit ziet er heerlijk uit en het proberen waard. Snel me dagelijkse groenten en fruit inslaan en dan beginnen met het recept.

    Beantwoorden
  3. Merel Barnard

    24 november 2018 om 11:50 am

    Hoi Bettina, hoe lang moet de cake in de oven? Bovenaan staat 1 uur, in de tekst 1 uur en 15 minuten.
    Het ruikt in ieder geval al heerlijk!!

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 november 2018 om 5:35 pm

      Hi Merel, dit moet inderdaad 75 minuten zijn, ik pas het recept meteen even aan!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in