Als je dacht dat een gevangenis alleen water en brood serveert, dan heb je het mooi mis! In Restaurant De LiK krijg je een heus 5 gangen menu geserveerd, eventueel met wijnarrangement. Dit Pop up restaurant vindt elke laatste weekend van de maand plaats, in de voormalige Wolvenplein gevangenis in Utrecht. Een unieke locatie, met…
Spliterwten burgers met blauwe kaas
Maak eens hamburgers van groente! Deze vegetarische spliterwten burgers met blauwe kaas bak je gewoonweg in een koekenpan of op de barbecue!
Monchou Muffins met Kwark
Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.
Biologisch Restaurant GYS in Utrecht
Mijn foodie vriendinnetje Chantal tipte al eens dat je bij GYS heel goed vegetarisch kunt lunchen. Hoog tijd om ook zelf een polshoogte te gaan nemen bij Biologisch Restaurant GYS in Utrecht. Tijdens de zwangerschap heb ik namelijk een stuk minder trek in vlees en bestel met regelmaat een vegetarische maaltijd in een restaurant. En…
Fotodagboek April 2017
Time flies when you’re having fun. Volgens mij zat ik een paar dagen geleden nog het fotodagboek van maart uit te tikken en inmiddels is het alweer mei! Hoewel ik mezelf had voorgenomen het in April rustiger aan te doen, heb ik toch intens kunnen genieten van een aantal kleine uitjes. Van een bruiloft, tot het ontdekken een origineel pop up restaurant en meer. Dit gebeurde er allemaal achter de schermen in April.
Ontbijtcake met noten en peer
Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.
Hartige bulgur koekjes met feta
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze hartige bulgur koekjes met feta. Supergezond en oh zo lekker! De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggie burgers.