• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Soep Recepten / Minestronesoep met asperges en artisjok

Minestronesoep met asperges en artisjok

29 mei 2017 Door Nanda Appelman 5 Comments

Komende week begint de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen. Dus trap ik de Meatless Monday van deze week af met een Italiaans getinte soep! Deze Minestronesoep met asperges en artisjok is ideaal voor dit voorjaar of aankomende zomer.

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok

Ik maakte deze voorjaars minestronesoep met witte asperges, kidneybonen en artisjok, maar zo’n minestronesoep is natuurlijk ook ideaal voor het verwerken van kliekjes en restjes groente, die je nog hebt liggen.

Minestronesoep met asperges

Minestrone staat voor ‘soep’ in het Italiaans, eigenlijk wordt er een soort ‘grote soep’ mee bedoeld. Deze Italiaanse groentesoep kun je namelijk vullen met van alles: lekker veel groenten (van het seizoen) en kliekjes. Ik ken veel verschillende varianten, waaronder ook met spekreepjes en pasta. Ik koos juist voor een wat lichtere variant voor de zomer, dus vooral heel veel groenten. Als je andere groenten hebt liggen in je koelkast, voeg deze dus vooral toe. Wil je er meer een maaltijdsoep van maken voeg dan een handje pasta toe en kook deze gaar in de soep. Betty maakte eerder ook deze lekkere variant: Minestronesoep met groene kool en tortellini, welke ideaal is voor een wat koudere dag.

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok
Print

Recept: Minestronesoep met asperges en artisjok

Cook 20 mins

Total 20 mins

Author Nanda Appelman

Yield 4 personen

Ingredients

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 (groente)bouillonblokjes
  • 3 sjalotten
  • 2 bosuitjes
  • 400 gram artisjokharten (bv. uit blik)
  • 100 gram gare kidneybonen
  • 5 grote witte asperges
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • Een stuk verse gember (zo'n 2 cm.)
  • 50 gram pecorinokaas
  • Verse peper
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Schil de verse gember en knoflook en snijd beide heel fijn. Snij de sjalotjes in kleine stukjes. Verwarm 2 el. olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en na een minuut ook de sjalotjes. Zodra deze glazig worden blus je het af met de tomatenblokjes. Roer de verse spinazie erdoorheen en laat het mengsel zachtjes een paar minuten doorkoken. 
  2. Breng 750 ml. water aan de kook en laat de bouillonblokjes erin oplossen. Roer de bouillon door de pan met de tomatensaus. Mix de saus met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel en giet het daarna weer terug in de pan. Zet het vuur iets zachter: tussen laag en middelhoog in. Voeg de kidneybonen toe.
  3. Schil de witte asperges goed en verwijder de onderkant. Snij de asperges vervolgens in dunne plakjes. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snij ook deze in dunne ringen. Voeg de plakjes asperge en artisjok toe aan de soep. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Snij de bosuitjes in dunne ringen en zet even apart. Als de pecorino nog niet geraspt is, rasp deze dan grof. 
  5. Proef de Minestronesoep met asperges en voeg naar smaak nog wat verse peper toe. Serveer de soep met de bosuitjes en geraspte pecorino eroverheen gestrooid. Als je wilt kun je er een broodje naast serveren. 

Bewaartip: Je kunt de minestronesoep prima bewaren in de vriezer of zo'n 2 dagen in de koelkast als lunch voor de dag erna. Warm het op en je bent weer voorzien van een heerlijke, gezonde lunch. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Courses Soep

Cuisine Italiaanse keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok

Category: Soep Recepten Tags: artisjokken, asperges, bosui, Italiaanse keuken, kidneybonen, Nanda Appelman, pecorino, sjalotten, soep, spinazie, tomatenblokjes, vegetarisch, voorjaar, zomer

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

« 10x Recepten met Asperges
Fotodagboek Mei 2017 »

Reader Interactions

Comments

  1. buffet bezorgen

    30 mei 2017 at 9:26 am

    Ziet er echt heerlijk uit! Zelf gebruik ik jouw recepten regelmatig bij feesten en verjaardagen, zodat iedereen de gerechten kan proeven. De gerechten vallen bijna altijd in de smaak. Ik laat meestal een buffet bezorgen en daarnaast maak ik gerechten afkomstig van deze blogs. Ga zo door!

    Beantwoorden
  2. jonna@burgertrutjes

    30 mei 2017 at 7:03 pm

    Wat een lekker recept!! Gister heb ik verse asperges gekocht bij de boer dus deze soep ga ik absoluut maken een deze dagen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2017 at 10:35 am

      goed bezig! eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  3. Demi | StudioKOOK

    31 mei 2017 at 11:32 am

    Zo’n lekkere gevulde soep doet het altijd goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2017 at 10:34 am

      Heerlijk en gezond, wat willen we nog meer 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Happy Sunday!
Wakker worden met een overvloed aan vitamine D en herinneringen aan een mooie zaterdag avond. Vier het leven en geniet van kleine dingen. Omring je met mensen van wie je positieve energie krijgt en je dag kan niet meer stuk.
Maak er een mooie zondag van. 😎
#moestikffkwijt #weekend #sunday #thestreetfoodclub #utrecht #goodvibes
  • Happy weekend met beats, cocktails en hapjes van The Streetfood Club. Zo'n toffe plek dat ik er zelfs op youtube een Resto Vlog van gemaakt heb!
Wat zijn jouw weekend plannen? 😎
#wegaanlos #weekend #streetfood #loempia #springroll #baobun #thestreetfoodclub #restovlog #UTRECHT #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HgrMme
  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com