• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Frans brood uit de broodbakmachine

Frans brood uit de broodbakmachine

23 mei 2017 Door Betina Oostveen 13 Reacties

De zomer is in aantocht en het verlangen naar landelijk ontbijten, zoals je in Frankrijk zou doen, neemt alleen maar toe. Dus deel ik vandaag het recept voor een super makkelijk Frans brood uit de broodbakmachine. In gedachten mag je van mij nog steeds een wandelingetje maken vanaf de camping, naar de Franse bakker. Maar in plaats van een baguette onder je arm, zet je nu de broodbakmachine aan voor een heerlijk Frans witbrood.

Vers brood uit de broodbakmachine

Hoewel je voor dit recept slechts 4 ingrediënten nodig hebt, moet je wel rekening houden met de nodige rijsduur van het deeg. Mijn advies is dan ook om voor het ontbijt, de broodbakmachine de avond van tevoren al te vullen en op de timer te zetten. Mocht je het Franse brood s’middags of s’avonds als bijgerecht willen serveren bij een Franse maaltijd, dan kun je het deeg prima op de dag zelf maken.

Houdt er alleen wel rekening mee dat dit brood zo vers is, en geen toevoegingen bevat, dat het ook slechts 1 dag vers blijft. De volgende dag zal het brood een stuk stugger en droger aanvoelen. Neemt niet weg dat je er dan alsnog heerlijke tosti’s of zelfs (zoete) wentelteefjes van kunt maken.

Frans brood uit de broodbakmachine recept betty's Kitchen
Frans brood uit de broodbakmachine recept betty's Kitchen

Simpel recept voor Frans brood

Met dit super eenvoudige recept voor Frans brood uit de broodbakmachine heb je het ideale plakje brood, met knapperige korst, voor je (weekend)ontbijt. Besmeerd met roomboter, beleg met dikke plakken brie of zelfs huisgemaakte blauwe bessen jam. Serveer bij de soep, eventueel met wat dun gesneden charcuterie. Zo waan je jezelf al gauw in Frankrijk en komt die zomer alweer een heel stuk dichterbij. Check hier ook 15x brood deeg recepten om in je eigen keuken te gaan maken. Sommigen hiervan zijn ook weer voor een broodbak machine.

Print

Recept: Frans brood uit de broodbakmachine

Frans witbrood uit de broodbakmachine recept betty's Kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 3 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 3 hours
  • Total Time: 3 hours 5 minutes
  • Yield: 1 brood (1 kg) 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 ml lauwwarm water
  • 2 theelepels zout
  • 700 gram witte bloem
  • 2 theelepels gedroogde gistkorrels

Extra:

  • broodbakmachine, (ik heb deze, dan gebruik je stand 2).

Instructions

  1. Vul de broodbakvorm van de machine met het water en lepel het zout in het midden van de bak.
  2. Plaats hier de bloem in een berg overheen en maak tot slot een klein kuiltje bovenop en strooi hier de gedroogde gist in. Houd bij het vullen van je broodbakmachine het zout en gist altijd gescheiden, om het deeg beter te kunnen laten rijzen.
  3. Start het (Franse) brood programma. Bij mij duurt deze circa 3 uur totaal, omdat de machine zowel het kneedwerk, rijzen en bakken uit handen neemt. Zet dus gerust een timer, zodat het deeg bereid wordt als je ligt te slapen.
  4. Stort het Franse brooddeeg uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster. De tussentijd kun je gebruiken om s’ochtends te douchen, de tafel te dekken etc.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Frans brood uit de broodbakmachine recept betty's Kitchen

Category: Deeg recepten Tags: brood, broodbakmachine, Franse keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zoete aardappelsoep met linzen
Volgend bericht: Eton Mess (Meringues met room en aardbeien) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tinka

    30 juni 2018 om 5:01 pm

    Superlekker als het net gebakken is. Heel knapperig.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 juni 2018 om 8:08 pm

      Hi Tinka,
      dank je wel voor je reactie! En hij is lekker ja!

      Beantwoorden
  2. Lucrecia

    11 oktober 2018 om 1:44 pm

    Hallo Bettsy,
    Heb je ook glutenvrij brood recepten voor de broodbakmachine???

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 oktober 2018 om 12:58 pm

      Hi Lucrecia,
      hoewel ik veel glutenvrij maak, zijn er anderen beter in GV brood maken. Neem zeker eens een kijkje bij OhmyPie.nl,
      die is er een ster in!

      Beantwoorden
  3. Jo

    3 november 2019 om 2:45 am

    Ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het delen. Eindelijk een broodbakmachine recept waarin een programma voorkomt. Dat het brood dus echt uit de machine zelf komt. Ik snap die circus niet op google als ik een recept probeer te vinden. Men kneed het in de machine???(gebruik dan een standmixer). Vervolgens doen ze het brood de oven in?? HUHH echt waar.

    Beantwoorden
  4. Anne

    16 mei 2020 om 10:16 pm

    Beste Betina, Kan ik gewoon 2 theelepels van een standaard zakje droge/instant gist gebruiken? Of heb jij een ander soort gist gebruikt? Omdat je het over gistkorrels hebt. Groeten, Anne

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2020 om 3:24 pm

      Hi Anne,
      ja dat is ook precies wat ik bedoelde hoor! Ze kleine zakjes met droge gist.
      Je hebt namelijk ook blokjes verse bakkersgist en daar heb je een stuk meer van nodig.

      Beantwoorden
  5. Astrid

    26 december 2020 om 11:01 am

    Dank je wel voor dit recept! Wat een heerlijk zacht brood met krokant korstje. Deze ga ik nog vaak mogen maken.

    ★★★★★

    Beantwoorden
  6. NA

    18 augustus 2021 om 12:04 am

    Heerlijk recept. Ik voeg exta 1 eetl boter en 3 eetl melkpoeder (bovenop t bloem als je timer gebruikt)

    ★★★★★

    Beantwoorden
  7. Jane

    1 december 2022 om 10:39 am

    Hallo Betty,

    Hoe reken ik het recept om naar een bakvorm van 900 gram?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2022 om 12:55 pm

      Hi Jane, ik hoop dat je een brood van 900 gram bedoeld (en niet het gewicht van het bakblik 🙂
      De ingredienten in dit recept zijn ca 1130 gram bij elkaar. Om op een brood van 900 gram te komen zul je er dus 20% van af moeten halen. Dat wil zeggen: 320 gram water + 1,6 tl zout + 560 gram bloem + 1.6 tl gistkorrels
      Succes en eet smakelijk!

      Beantwoorden
      • Jane

        2 december 2022 om 10:33 am

        Hahaha inderdaad brood van 900 gr 😉 bedankt!!

Trackbacks

  1. Broodbakmachine voor- en nadelen • Mama met een wolkje schreef:
    5 augustus 2022 om 2:44 pm

    […] Hoe je het Franse brood bakt lees je hier. […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in