• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Granolataart met mango (video)

Granolataart met mango (video)

26 juni 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Serveer je yoghurt met muesli\granola en fruit eens in een bijzondere vorm, of maak er een taartje van zoals deze granolataart met mango! Een leuk ontbijtgerecht om je dag even goed mee te beginnen!

Een krokante granolataart

De taartbodem bestaat uit granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water. Door het fijner malen in de keukenmachine ontstaat een mooi grove deegstructuur die je alleen nog even kort dient af te bakken in de oven om wat krokanter te maken. Dat krokantje hoort natuurlijk wel bij een granola taart! Door de taartbodem daarna te vullen met lobbige Griekse yoghurt (Bulgaarse of Turkse mag ook hoor) en daarna te toppen met lekker zomers fruit zoals mango ontstaat ineens een mooi ‘tropisch’ ontbijt taartje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aftoppen met verse aardbeien en limoenrasp bijvoorbeeld. Maak gerust jouw eigen variatie op date granolataart met mango!

granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen

Nog meer lekkere granola recepten

Vlak voor de feestdagen maakte ik mijn eerste granola taart met bosvruchten. Deze viel zo erg in de smaak dat ik nu dus een nieuwe variant granolataart met mango had bedacht. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere granola recepten hier op de site! Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.


Recept video: Granolataart met mango

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

recept: Granola taart met mango

granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen
Print Recipe

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola beleg je met een laag yoghurt en vers zomer fruit!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gram granola
  • 100 gram havermout
  • 60 gram pindakaas
  • 45 gram maple syrup
  • 1 eetlepel water (+ eventueel wat extra als deeg te droog wordt)

 

Topping:

  • 300 gram Griekse stijl yoghurt (naturel of vanille)
  • 1 mango, in stukjes
  • handje blauwe bessen
  • 1 takje verse munt.

Extra:

  • Springvorm 24 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier.
  2. Hak de granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water grof door elkaar in een keukenmachine. Verdeel het kruimelige deeg over de bakvorm en vorm als eerste een opstaande rand van ca 1 cm dikte en hoogte. Gebruik hiervoor je duim en eventueel een lepel die je steeds in water doopt (dat voorkomt plakken). Druk daarna de bodem uit met de bodem goed aan.
  3. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna in de vorm afkoelen en verplaats naar een taartschaal.
  4. Schep de dikke yoghurt over de granola taart maar zorg dat de rand zichtbaar blijft. Top af met de stukjes mango, wat blauwe bessen. Knip wat muntblaadjes fijn en strooi dit over de ontbijttaart. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: ontbijt, taart, granola, havermout, glutenvrij, yoghurt, mango

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze granolataart met mango wilt maken!

granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen

Category: Ontbijt Recepten Tags: blauwe bessen, cruesli, Glutenvrij, granola, havermout, kookvideo, mango, maple siroop, muesli, munt, notenpasta, ontbijttaart, pindakaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Banoffee cupcakes
Volgend bericht: 10x Verkoelende zomer drankjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in