• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Gevogelte Recepten / Kip van het Spit (video)

Kip van het Spit (video)

13 september 2019 Door Betina Oostveen Leave a Comment

Heb jij ook wel trek in een lekker kippetje? Zo eentje die lekker aan het spit is gegaard? Wij testen namelijk de rotisserie set van de barbecue uit en kwamen met een heerlijke recept voor kip van het spit!

Malse kip van het spit

Al van kleins af aan krijg ik altijd trek als ik bij een poelier langs loop. Die prachtige gebruinde en krokante kippetjes van het spit doen mij altijd watertanden! Terwijl het malse vlees zo heerlijk is om van het bot te snoepen. Afgelopen zomer kregen wij namelijk een Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS voor review en hier kun je ook een Premium Rottiserie Kit bij bestellen. De elektrische motor bevestig je aan de zijkant van je barbecue en de spit en vorken kunnen een goed gevulde kip tot 3 kilo dragen. Zelfs straks met de feestdagen komt de barbecue en de spit nog heel goed van pas!

  • recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere kip recepten

Niet alleen zijn we fan van deze overheerlijke kip van het spit, maar uiteraard staan op deze website nog veel meer lekkere kip recepten! Het is zo’n veelzijdig stukje vlees! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze krokante kip met Parmezaanse kaas korst, of maak deze Indiase Tikka Masala kipspiesjes op de barbecue. Deze ovenschotel van gnocchi met kip is ook verrukkelijk en straks in het najaar staat deze Franse coq au vin ook weer geregeld op het menu! Heerlijk!

Video: Kip van het Spit

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Kip van het Spit

recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl

Deze kip van het spit heeft een lekker krokant jasje van aardse en warme ‘Baharat kruiden’. Deze Arabische kruidenmix is heerlijk in tajines maar dus ook om kip mee te marineren. De kip van het spit roosteren wij op de barbecue, maar in de oven is ook mogelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 2 uur
  • Total Time: 2 uur en 10 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Barbecue
Scale

Ingredients

  • 1 scharrel kip van 1,5 – 2 kilo,
  • 100 gram roomboter,
  • kleine ui, zonder vel,
  • 1 flinke hand rooksnippers,
  • keukentouw.

 

Voor de ‘dry rub’:

  • 2 theelepels zout,
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper,
  • 2 eetlepels ‘baharat kruiden‘ of een eigen mix van piment, paprika, knoflook, komijn, koriander, kaneel en gember.)

 

Instructions

  1. Week als eerste de rooksnippers voor in een ruime bak water. (ca. 1 uur van tevoren)
  2. Snijd het overtollige vel voor de openingen weg en snijd eventueel de puntige  ‘vleugeltjes’ er af. (zie video).
  3. Wrijf de kip rondom en met name onder de huid in met de roomboter. Door de warmte van je handen smelt de boter een beetje en kun je het beter uitwrijven. Wrijf daarna de kip rondom in met de ‘dry rub‘.
  4. Bind met een keukentouw de poten en wings van de kip samen (zie video) en knoop de kip een beetje bol op.
  5. Rijg een hele, ontvelde, ui aan het spit en steek het spit vervolgens door de bovenkant van de kip en aan de achterkant er weer uit. Het ui zou zich dan in de buikholte moeten bevinden. Duw de vorken van de spit goed aan.
  6. Giet de gerookte snippers af en verdeel over een metalen barbecue rookbak. Plaats deze in de barbecue.
  7. Tot slot hang je het spit in barbecue en zet de elektrische motor van de rotisserieset aan. Braad de kip aan het spit gedurende circa 2 uur op 150 – 165 graden (Je rekent ongeveer 1 uur per kilo kip).
  8. Haal daarna de kip van het spit en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: Vervang de ‘baharat kruiden’ door bijvoorbeeld vadouvan kruiden (kerrie) of maak zelf een mengsel van (smoked) paprika, uienpoeder, rozemarijn en komijn voor een bbq rub!

Keywords: BBQ, kip, rotisserie, braden,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Barbecue keuken, Gevogelte Recepten Tags: barbecue, BBQ, Kip, kookvide

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Jalapeño Poppers
Next Post: Koude pastasalade »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Kerst

voorgerechten voor kerst Recepten

Ga naar Kerst recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • 10x Voorgerechten voor Kerst
  • Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) 10x Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • 10x Bijgerechten voor Kerst

#Kerstontbijt

kerst ontbijtrecepten

Ga naar Kerst Ontbijt Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 17886249046455891 ✨ETEN BIJ DE ZUSTERS IN MAARSSEN✨
Mag ik jullie even meenemen op tour naar een bijzondere ervaring nabij Utrecht? Bij @buitenplaatsdoornburgh  in Maarssen aan de Vecht stond voorheen een klooster. Nu vind je er @restaurantdezusters met flink wat nostalgie en een compleet verzorg diner of lunch met ingrediënten uit eigen tuin. Die foto van mij met de zeekoe is hier ook gemaakt en zo vind je er nog meer kunst exposities en meer. Een unieke plek voor een hapje eten en meteen een mooie dagbesteding. Zijn jullie hier al wel eens geweest? Check de review via de link in bio!
==> https://bettyskitchen.nl/de-zusters-in-maarssen/
#maarsen #utrechtfood @greetingsfromutrecht #instawalk #instameetdoornburgh #dezusters #klooster #foodie
Instagram post 17846301871815239 ✨ALL DAY BRUNCH IN UTRECHT✨ Het is echt grappig hoe verliefd ik soms naar eten kan kijken 🤣 Je bent een FOODIE in hart en nieren of niet. Maar als er één ding is waar je me sochtends sneller mijn bed mee uit krijgt, dan is het wel met een goed ontbijt. Ik wordt dus ook helemaal happy van restaurants met een all day brunch concept. Want, net als mijn dochter, ben ik dol op pancakes, wafels en meer. Gisteren streek ik weer even neer bij @thestreetfoodclub en zette even de smaakpapillen goed aan het werk met de Korean Kimchi waffels met krokante kip. Mijn absolute top voor een brunch of lunch in mijn stadsie. En door al die tropische kleuren en hoog palmboomgehalte ga je hier altijd weg met een smile op je gezicht. Ben jij er al wel eens geweest? En welk gerecht is jouw favoriet?
#utrecht #thestreetfoodclub #utrechtfood #alldaybrunch #cocktails #streetfood #kimchi #waffels #pancakeswithabs #reviewonline #restovlog
https://bettyskitchen.nl/the-streetfood-club-utrecht/
Instagram post 17867858989537940 ✨BEEF WELLINGTON✨
Hoewel de website bol staat van de kerstrecepten, wil ik jullie ook kennis laten maken met o.a. de Beef Wellington van @boersenboers .Daarmee kun je het je deze feestdagen bijzonder makkelijk, maar vooral smakelijk maken! Check de review op de website en plaats jouw bestelling nog op tijd voor de feestdagen!
#gekregen 
#kerstdiner #vlees #beefwellington #kerst ==> https://bettyskitchen.nl/beef-wellington-van-boers-boers/
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Instagram post 17846581429770362 ✨OPKIKKER SOEP SOTO AJAM✨
Ja helaas, ook deze dame heeft het de afgelopen maand moeten ontgelden met ziek worden en krachten opbouwen. Gelukkig helpt mijn grote favoriet Soto Ajam soep mij er altijd weer bovenop en is ideaal om je lichaam weer van lekkere en goede voedingstoffen te voorzien. Een aanrader dus! Waar knap jij altijd zo lekker van op als je ziek bent (geweest)?
Checklist het recept via link in bio of diepe in stories!
#soupdujour #sotoajam #kippensoep #beterschap #soep
==> https://bettyskitchen.nl/soto-ajam-soep-rijst/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee