• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip van het Spit (video)

Kip van het Spit (video)

17 september 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Heb jij ook wel trek in een lekker kippetje? Zo eentje die lekker aan het spit is gegaard? Wij testen namelijk de rotisserie set van de barbecue uit en kwamen met een heerlijke recept voor kip van het spit!

Malse kip van het spit

Al van kleins af aan krijg ik altijd trek als ik bij een poelier langs loop. Die prachtige gebruinde en krokante kippetjes van het spit doen mij altijd watertanden! Terwijl het malse vlees zo heerlijk is om van het bot te snoepen. Afgelopen zomer kregen wij namelijk een Campingaz Master 4 Series voor review en hier kun je ook een Premium Rottiserie Kit bij bestellen. De elektrische motor bevestig je aan de zijkant van je barbecue en de spit en vorken kunnen een goed gevulde kip tot 3 kilo dragen. Zelfs straks met de feestdagen komt de barbecue en de spit nog heel goed van pas!

  • recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere kip recepten

Niet alleen zijn we fan van deze overheerlijke kip van het spit, maar uiteraard staan op deze website nog veel meer lekkere kip recepten! Het is zo’n veelzijdig stukje vlees! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze krokante kip met Parmezaanse kaas korst, of maak deze Indiase Tikka Masala kipspiesjes op de barbecue. Deze ovenschotel van gnocchi met kip is ook verrukkelijk en straks in het najaar staat deze Franse coq au vin ook weer geregeld op het menu! Heerlijk!

Video: Kip van het Spit

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Kip van het Spit

recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze kip van het spit heeft een lekker krokant jasje van aardse en warme ‘Baharat kruiden’. Deze Arabische kruidenmix is heerlijk in tajines maar dus ook om kip mee te marineren. De kip van het spit roosteren wij op de barbecue, maar in de oven is ook mogelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 2 uur
  • Total Time: 2 uur en 10 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 1 scharrel kip van 1,5 – 2 kilo,
  • 100 gram roomboter,
  • kleine ui, zonder vel,
  • 1 flinke hand rooksnippers,
  • keukentouw.

 

Voor de ‘dry rub’:

  • 2 theelepels zout,
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper,
  • 2 eetlepels ‘baharat kruiden‘ of een eigen mix van piment, paprika, knoflook, komijn, koriander, kaneel en gember.)

 

Instructions

  1. Week als eerste de rooksnippers voor in een ruime bak water. (ca. 1 uur van tevoren)
  2. Snijd het overtollige vel voor de openingen weg en snijd eventueel de puntige  ‘vleugeltjes’ er af. (zie video).
  3. Wrijf de kip rondom en met name onder de huid in met de roomboter. Door de warmte van je handen smelt de boter een beetje en kun je het beter uitwrijven. Wrijf daarna de kip rondom in met de ‘dry rub‘.
  4. Bind met een keukentouw de poten en wings van de kip samen (zie video) en knoop de kip een beetje bol op.
  5. Rijg een hele, ontvelde, ui aan het spit en steek het spit vervolgens door de bovenkant van de kip en aan de achterkant er weer uit. Het ui zou zich dan in de buikholte moeten bevinden. Duw de vorken van de spit goed aan.
  6. Giet de gerookte snippers af en verdeel over een metalen barbecue rookbak. Plaats deze in de barbecue.
  7. Tot slot hang je het spit in barbecue en zet de elektrische motor van de rotisserieset aan. Braad de kip aan het spit gedurende circa 2 uur op 150 – 165 graden (Je rekent ongeveer 1 uur per kilo kip).
  8. Haal daarna de kip van het spit en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: Vervang de ‘baharat kruiden’ door bijvoorbeeld vadouvan kruiden (kerrie) of maak zelf een mengsel van (smoked) paprika, uienpoeder, rozemarijn en komijn voor een bbq rub!

Keywords: BBQ, kip, rotisserie, braden,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kip van het spit video © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Barbecue keuken, Gevogelte Recepten Tags: campingaz, Kip, kookvideo, roomboter, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blueberry Baked Oats
Volgend bericht: Ontbijttaartjes met rood fruit »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter

    13 augustus 2020 om 1:23 pm

    Ziet er lekker uit! Misschien zal ik het proeven.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in