• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

17 augustus 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wij zetten graag onze tanden in een goed stukje vlees! En dan gooien wij voor het gemak een bavette op de barbecue. Weliswaar in Oosterse marinade, naar recept van BBQ kookboeken auteur Julius Jaspers!

Het is geen geheim dat wij in Huize Betty dol zijn op barbecueën, dus alle inspiratie op dit gebied hebben wij dan ook genoegd, check bijvoorbeeld eens deze 15x barbecue recepten voor zomer en winter. Als echte BBQ liefhebbers gaan we dan ook regelmatig aan de slag met een stuk vlees dat niet zomaar bij de supermarkt ligt. Met name lange of grote stukken vlees doen het perfect op de barbecue. Dus gingen we aan de slag met het maken van een bavette op de barbecue in Oosterse marinade.

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

BBQ workshop met Julius Jaspers

Ik denk dat we Julius Jaspers toch wel een beetje de barbecue koning van Nederland mogen noemen? Hij is altijd wel te vinden in de buurt van een Big Green Egg (op festivals e.d.) en ik zie hem er altijd de mooiste stukjes vlees van af halen. Dus als ik mee mag naar zijn BBQ workshop in het Miele Inspiratiecentrum in Vianen, dan ben ik ook helemaal door het dolle heen. Manlief was zelfs een tikkeltje jaloers op me.

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

Tijdens deze middag leert de barbecue maestro ons diverse grill methodes en uiteraard gaan we aan de slag met heerlijke barbecue recepten van zijn hand. En wij kregen dan ook een prachtige Skirtsteak, een stuk ‘werk vlees’ uit het middenrif van de koe, welke in een Oosterse marinade wat ‘soepeler’ werd gemaakt. En daarna uiteraard gegrild op de barbecue. Thuis vervangen wij de Skirtsteak alleen door een bavette, ook wel Flank Steak, afkomstig van de vang van de koe en dus ook een stuk ‘werk vlees’. Maar perfect passende bij het recept van de Oosterse marinade die ik van Julius mee kreeg.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x

Ingredients

Scale
  •  3 tenen knoflook,
  • 2 spaanse rode pepers,
  • 6 bosuien,
  • 3 stengels citroengras, platgedrukt,
  • 200 ml sojasaus,
  • 30 gram Sriracha chilisaus,
  • 600 gram runder bavette (Flank Steak), ongeveer 2 cm dik.

 

Instructions

  1. Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  2. Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten
  3. Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.,
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Heel veel BBQ plezier!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

Category: Vlees Recepten Tags: Aziatische keuken, bavette, BBQ Recepten, bosui, citroengras, Flank Steak, Julius Jaspers, knoflook, rode peper, rundvlees, Skirt Steak, sojasaus, sriracha saus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tzatziki (Griekse Yoghurt Dip)
Volgend bericht: Vegetarische pizza quesadillas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Richard

    26 april 2020 om 6:37 pm

    Top recept, meerdere malen al gedaan en altijd een succes!,

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Kevin Van Amesfoort

    18 mei 2020 om 11:56 am

    Mooi recept, Bavette altijd dwars op de draad snijden. De laatste foto geeft dus de verkeerde indruk

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pumpkin spice balls met Speculoos © bettyskitchen.nl

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee