• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

17 augustus 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wij zetten graag onze tanden in een goed stukje vlees! En dan gooien wij voor het gemak een bavette op de barbecue. Weliswaar in Oosterse marinade, naar recept van Julius Jaspers!

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

Het is geen geheim dat wij in Huize Betty dol zijn op barbecueën, dus alle inspiratie op dit gebied hebben wij dan ook genoegd, check bijvoorbeeld eens deze 15x barbecue recepten voor zomer en winter.

BBQ workshop met Julius Jaspers

Ik denk dat we Julius Jaspers toch wel een beetje de barbecue koning van Nederland mogen noemen? Hij is altijd wel te vinden in de buurt van een Big Green Egg (op festivals e.d.) en ik zie hem er altijd de mooiste stukjes vlees van af halen. Dus als ik mee mag naar zijn BBQ workshop in het Miele Inspiratiecentrum in Vianen, dan ben ik ook helemaal door het dolle heen. Manlief was zelfs een tikkeltje jaloers op me.

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

Tijdens deze middag leert de barbecue maestro ons diverse grill methodes en uiteraard gaan we aan de slag met heerlijke barbecue recepten van zijn hand. En wij kregen dan ook een prachtige Skirtsteak, een stuk ‘werk vlees’ uit het middenrif van de koe, welke in een Oosterse marinade wat ‘soepeler’ werd gemaakt. En daarna uiteraard gegrild op de barbecue.

Daarnaast zijn de smaken ook een heerlijke toevoeging aan het vlees en werd dit dus met stip mijn favoriete barbecue vlees recept van het afgelopen jaar. Thuis vervangen wij de Skirtsteak alleen door een bavette, ook wel Flank Steak, afkomstig van de vang van de koe en dus ook een stuk ‘werk vlees’. En deze kom ik ook vaker tegen bij slagers op het menu, als de skirtsteak.

 

Print

Recept: Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x

Ingredients

Scale
  •  3 tenen knoflook,
  • 2 spaanse rode pepers,
  • 6 bosuien,
  • 3 stengels citroengras, platgedrukt,
  • 200 ml sojasaus,
  • 30 gram Sriracha chilisaus,
  • 600 gram runder bavette (Flank Steak), ongeveer 2 cm dik.

 

Instructions

  1. Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  2. Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten
  3. Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.,
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Heel veel BBQ plezier!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

recept runder bavette op de barbecue in oosterse marinade bettys kitchen bbq recepten

 

Category: Barbecue keuken, Vlees Recepten Tags: bavette, bosui, citroengras, Flank Steak, Julius Jaspers, knoflook, rode peper, rundvlees, Skirt Steak, sojasaus, sriracha saus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tzatziki (Griekse Yoghurt Dip)
Volgend bericht: Vegetarische pizza quesadillas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Richard

    26 april 2020 om 6:37 pm

    Top recept, meerdere malen al gedaan en altijd een succes!,

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Kevin Van Amesfoort

    18 mei 2020 om 11:56 am

    Mooi recept, Bavette altijd dwars op de draad snijden. De laatste foto geeft dus de verkeerde indruk

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in