• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / BBQ Beef Brisket Tex Mex

BBQ Beef Brisket Tex Mex

29 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Manlief was vorige week jarig en dat vierden wij met een barbecue feestje! De grote verrassing van de avond was deze BBQ Beef Brisket Tex Mex style en die wil jij thuis ook gaan maken op de barbecue!

Een Tex Mex BBQ Party

Dat wij thuis geregeld een Tex Mex party organiseren is geen geheim! Maar vorige week, voor de verjaardag van mijn man, wilden wij graag eens een echte Tex Mex BBQ party organiseren! En een groot stuk vlees zoals deze Tex Mex BBQ Beef Brisket zou dan natuurlijk het hoogtepunt van de avond moeten worden! Met behulp van de kruiden en relishes van Santa Maria werd dat natuurlijk een groot succes!

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

Ook al regende het pijpenstelen op de dag zelf, dat weerhield hem er niet van om een aantal uren voorafgaand aan het feestje de barbecue aan te steken, voor het maken van deze Tex Mex BBQ Brisket. De gasten werden ondertussen verwend met nacho’s met pulled chicken vooraf. Deze had ik eenvoudig voorbereid en op de barbecue ‘afgebakken’. Daarnaast kon men kleine Taco’s al Pastor verorberen, ook van de barbecue. Maar toen de BBQ Brisket onthuld werd, zag ik aan ieders gezicht dat we wel met iets heel bijzonders kwamen aanzetten. Dat werd dringen in de keuken om een wel heel bijzondere taco met brisket te beleggen zeg!

Een BBQ Brisket bereiden op de BBQ

Het is zo’n geweldig stuk vlees. De brisket komt van de borst van de koe en het vlees krijgt zijn specifieke smaak door de vele vetrandjes die door het vlees heen lopen. Wij trimmen de buitenkant echter bij en zorgen voor een minimale hoeveelheid vet. Maar de lage temperaturen zijn het meest belangrijk tijdens het bereiden van een Brisket op de BBQ. Dat betekent dat je ‘s ochtends de barbecue al aansteekt om dit geweldige stuk vlees voor te bereiden. En een avond van tevoren al begint met marineren in Tex Mex kruiden.

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

Speciaal voor deze Tex Mex barbecue voorzien we de BBQ Beef Brisket dan ook van een kruidige korst met de Fajita kruidenmix van Santa Maria. Deze ‘dry rub’ is niet alleen heerlijk voor stukken vlees, kip of kaas uit de oven (Tip: check hier bijvoorbeeld het recept voor Fajita’s met halloumi kaas!), maar dus ook voor het kruiden van je barbecue vlees! Je serveert je BBQ Beef brisket op soft taco’s, met chili mayonaise, ijsbergsla, kaas en pico de gallo. En ik durf je te garanderen dan je na slechts 1 hap spontaan verliefd bent op de Tex Mex keuken!

Wist je dat Santa Maria naast de Tex Mex ingrediënten ook een aparte BBQ lijn heeft? Met diverse marinades, dry rubs (die je ook kunt gebruiken voor de brisket), barbecuesauzen en meer! Dat belooft nog veel meer barbecue plezier thuis!


Print

Recept: BBQ Beef Brisket Tex Mex

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

Tijdens een Tex Mex barbecue mag deze Tex Mex BBQ brisket niet ontbreken! Heerlijk op soft taco’s met pico de gallo, verkruimelde kaas en chili mayonaise! Een samenwerking als ambassadeur van Tex Mex merk Santa Maria!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 uren
  • Cook Time: 8 uren
  • Total Time: 24 uur
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: barbecue
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

  • een brisket van 2000 – 2500 gram (runderborst),
  • 2 zakjes Santa Maria Fajita kruiden mix,
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper,
  • scheutje runderbouillon,

Pico de gallo:

  • 3 roma tomaten,
  • 1 witte ui,
  • 5 takjes koriander, fijngehakt.

Voor erbij:

  • 16 medium Santa Maria Tortilla wraps, (bijv. Corn&Wheat of Garlic&Herbs,)
  • 4 flinke eetlepels mayonaise,
  • 2 eetlepels Santa Maria Hot Pepper Sauce, 
  • 150 gram verkruimelde feta of blauwaderkaas,
  • 100 gram ijsbergsla, 
  • 1 tube Santa Maria Green Jalapeno Relish. 

Instructions

  1. De avond van tevoren: Meng de Santa Maria Fajita kruiden mix met de zwarte peper in een kommetje. Haal de brisket uit de verpakking en trim het overtollige vet van de brisket tot max 0.5 cm. Dit heb je niet nodig. Leg de brisket in een ruime schaal, maar dep deze NIET droog. Wrijf met je handen de brisket rondom helemaal in met de kruidenmix. Dek de schaal af met folie en plaats gedurende de nacht in de koelkast om te marineren.
  2. De volgende ochtend: (voor juiste starttijd check notes onderaan recept.) Verwarm de barbecue voor volgens de ‘snake methode’. Vorm met de briketten een C langs de wand van de barbecue: deze C is 2 briketten breed, leg daar vervolgens nog een laag van 2 briketten breed bovenop. Zorg dat je 4-5 briketten overhoudt, en steek deze separaat aan. In zo’n 10 minuten zullen deze rondom helemaal gaan smeulen en dan leg je deze met een barbecue tang aan 1 uiteinde van de ‘snake‘ om deze aan te steken. Op deze manier ga je er namelijk voor zorgen dat je barbecue makkelijk 10 uur blijft werken. Boven op de ‘snake‘ leg je 2 of 3 grote chunks rook hout.
  3. Haal de brisket uit de ovenschaal en plaats deze direct op het grillrooster van de barbecue. Steek de vleesthermometer er in en grill de brisket tot deze 66-70 graden heeft bereikt.
  4. Leg een flink stuk zilverfolie in een ovenschaal en leg hier de brisket in. Vouw het folie rondom dicht, maar laat een opening om hier wat bouillon in te gieten. Vouw daarna ook de opening dicht en zorg dat de thermometer goed zichtbaar is. Plaats de ovenschaal met brisket terug op de barbecue en laat de kerntemperatuur verder oplopen tot deze 91 graden bereikt. Haal daarna de schaal van de barbecue en laat de BBQ brisket in het folie gedurende 40 minuten rusten. Daarna kun je hem in plakken van 1 cm gaan snijden.
  5. Tijdens de rusttijd kun je de rest gaan voorbereiden. Voor de pico de gallo snijd je de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Roer de tomatenblokjes, uien en koriander door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  6. Vervolgens verwarm je de tortilla’s gedurende een paar minuten op de barbecue/oven/grillpan/magnetron.
  7. Tot slot roer je in een kommetje de mayonaise los met de Santa Maria Hot Pepper Sauce. 
  8. Laat elke gast zelf zijn of haar taco met brisket beleggen: smeer een lepel chili mayo over de taco, verdeel hier wat ijsbergsla overheen, vervolgens 1-2 plakken brisket en top af met pico de gallo, wat verkruimelde (blauwe) kaas en wat Santa Maria Green Jalapeno Relish.

Buon Provecho!

Groetjes, Betty

Notes

Voor elke kilo brisket kun je ca. 3 uur bereidingstijd in totaal aanhouden. Onze brisket was 2.5 kilo zwaar en in ongeveer 7.5 uur helemaal op eindtemperatuur op de barbecue. Daarna dient de BBQ Beef Brisket dus nog 40 minuten te rusten. Zo kun je vast een beetje uitrekenen hoe laat je ‘s morgens (of ‘s middags) de barbecue aan dient te steken.

Keywords: brisket, vlees, rund, barbecue, taco’s

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

  • recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
  • recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Barbecue keuken, Vlees Recepten Tags: blauwe kaas, brisket, chilipepers, fetakaas, mayonaise, pico de gallo, samenwerkingen, Santa Maria, tabasco, Tex Mex keuken, tomaten, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)
Volgend bericht: Tapas plank maken (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in