• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Caribische viscurry

Caribische viscurry

28 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Voor diegenen die wel van een lekker pittig curry recept houden is dit er eentje die je meeneemt op vakantie naar de Caribbean! Op een lekker zonnig middag draai je in een handomdraai deze Caribische viscurry klaar op de barbecue.

Snelle viscurry op de barbecue bereiden

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers en laat je heel eventjes op vakantie wanen! Dit gerecht is prima te bereiden op een gasbarbecue of kolenbarbecue, mits je een ruime BBQ paella pan of BBQ wokpan in huis hebt. Een grote ovenschaal kan ook. Je dient namelijk eerst de groenten te bakken en de romige kokoscurry te maken. De witvis, in dit geval kabeljauwfilet, wordt dan in de saus gegaard tot deze uit elkaar valt. Een romig gerecht met flink wat pit en kruiden, maar zo ontzettend lekker en met een hoog vakantiegevoel!

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Nog meer Caribische bijgerechten

Deze Caribische viscurry serveer je natuurlijk ook met typische Caribische bijgerechten. Maak er lekkere gepofte zoete aardappels bij – dit kan overigens ook prima op de barbecue. Daarnaast is dit zoete maisbrood met ananas is ook een heerlijk Caribisch bijgerecht! Ook heel lekker bij een pittige curry is natuurlijk rijst! Dit kan simpelweg gestoomde witte rijst zijn of ga voor deze kokos-noten rijst met pompoen. Ook een lekker bijgerecht zijn deze empanada met chorizo en kaas. Een vleugje Spanje komt namelijk ook veel terug in de Caribische keuken. Als toetje zijn deze mango-kokosijsjes overigens een aanrader!


Print

Recept: Caribische viscurry

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers! Ik maakte dit snelle visrecept klaar op de barbecue, maar uiteraard kan hij ook gewoon in een braadpan of wok op het fornuis worden gemaakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in grove stukken
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 madamme jeanette peper
  • 200 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml dikke kokosmelk (uit blik)
  • 1 limoen, in partjes
  • neutrale olie, om in te bakken

Voor de Caribbische kruidenmix:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • ½ tl cayenne peper

Extra:

  • BBQ met deksel
  • ruime vuurvaste pan, bijvoorbeeld bbq wok op bbq paella pan.

Instructions

  1. Maak als eerste de Carbische BBQ kruidenmix klaar door alle ingredienten hiervoor in een kommetje door elkaar te roeren. Wrijf de (deels ontdooide) visfilets rondom in met de helft van de BBQ kruiden en laat 15 minuten staan om te marineren.
  2. Ondertussen ga je vast de barbecue voorverwarmen naar 180 graden. Plaats een vuurvast pan (bijv,. paella pan) op direct vuur en verwarm deze een paar minuten. Schenk daarna een beetje olie er in en bak de ui, knoflook en paprika glazig gedurende 5 minuten. Roer slechts een paar keer en houdt tussendoor de barbecue het liefst gesloten. Voeg daarna de overige helft van de kruiden toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Schenk nu de tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Plaats daarna de gemarineerde vis lekker in de curry (maar niet op de bodem) en gaar deze in 15 -20 minuten op een gesloten barbecue.
  4. Roer de Carbische viscurry even goed door, zodat de vis wat brokkelt en goed verdeeld raakt in de curry.
  5. Breng op smaak met een beetje limoensap en wat verse peterselie en of tijm. Serveer de curry direct. Geef er aan tafel een partje limoen bij, zodat iedereen deze nog wat verder op smaak kan brengen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor deze Caribische viscurry kun je prima kabeljauw uit de diepvries gebruiken en dat is vaak ook een stuk goedkoper. Bij mooie stevige en dikke filets uit het koelvers vak wil ik je adviseren deze eerst in blokken te snijden en voor de rest het recept te volgen.

Keywords: BBQ, vis, curry, kokosmelk, paprika, uien, kabeljauw, knoflook, tijm, paprika

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Caribische viscurry op de barbecue wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vis Recepten Tags: barbecue, BBQ Recepten, campingaz, Caribische Keuken, cayennepeper, curry, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, kabeljauw, knoflook, kokosmelk, limoen, Madamme Jeanette, mosterdzaad, Paprika, peterselie, rode peper, samenwerkingen, spaanse peper, tijm, tomaten, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Gin Tonic – perfect serve – recepten
Volgend bericht: Baklava Cruffins »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in