• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Iberico Rib fingers met BBQ saus

Iberico Rib fingers met BBQ saus

4 maart 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Zaten we twee weken geleden nog in een dikke laag sneeuw, ging hier daarna gewoon de barbecue aan hoor! We zijn gezegend met heerlijk voorjaars weer en deze Iberico Ribfingers met bbq saus wil jij ook proberen!

Wat zijn Iberico Ribfingers

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberico rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Wij brengen de Iberische ribfingers op smaak met standaard BBQ kruiden en een BBQ saus in fles gewoon uit de supermarkt. En omdat de ene barbecuesaus niet de andere is heb je zo ook elke keer weer een andere smaaksensatie te pakken.

recept gegrilde iberische ribfingers van de barbecue
recept gegrilde iberische ribfingers van de barbecue

Spareribs zonder bot bereiden.

Ze zijn een beetje ‘sticky’, zoet en kruidig tegelijk, maar ook ‘chewwy’ en gewoonweg heerlijk. Wij bereidde ze dus op de barbecue en serveerde de spareribs zonder bot met een zoete aardappel gratin uit de oven en gestoomde broccoli en geroosterde tomaatjes uit de oven. Maar de rib fingers zijn ook heerlijk op een broodje met bijv. coleslaw, of een salade. Denk aan pulled pork maar dan anders! Je kunt de Iberico rib fingers bij je lokale slager bestellen. Of surf even naar een online barbecue vlees winkel zoals Beef& Steak.

Nog meer heerlijke barbecue recepten

Maar naast het bereiden van deze spareribs zonder bot hebben wij nog meer heerlijke barbecue recepten voor je in petto! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zoete speklapjes? Lekker met kool en rijst! Maar deze typisch Mexicaanse Taco’s al pastor zijn ook een van onze favorieten! Check hier maar liefst 20x barbecue recepten met vlees of vis! Zo wordt de lockdown nog een echt feestje! Heel veel barbecue plezier en geniet lekker van deze Iberico rib fingers met bbq saus!


Print

Recept: Iberico Rib fingers met BBQ saus

recept iberische rib fingers van de barbecue
Print Recipe

Geef die barbecue maar een slinger en ga lekker deze Iberico rib fingers maken! Denk aan spareribs, maar dan zonder botjes! Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Marineer metBBQ kruiden en BBQ saus. Heerlijk op een broodje met bijv. ijsbergsla, coleslaw en pickles. Maar ook als vlees hoofdgerecht bij aardappels en geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 800 – 900 gr Iberico Ribfingers
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 8 el BBQ kruiden mix *
  • (zoete) BBQ saus

(* Check of de BBQ kruiden mix reeds zout bevat. Zo niet, dan zul je nog wat zout dienen toe te voegen aan de kruiden. SPareribs kruiden mag en kan natuurlijk ook)

Extra:

  • Barbecue met sluitbare deksel
  • bakkwast
  • prikker of vleesthermometer

Instructions

  1. Haal de Iberico rib fingers 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Ondertussen steek je vast de barbecue aan en zorg dat de temperatuur rond 150 graden komt te liggen. Het is van belang dat de kolen zoveel mogelijk aan een kant komen te liggen, zodat je straks de fingers kunt grillen zonder ze direct boven vuur te hoeven plaatsten.
  3. Dep de ribfingers droog met keukenpapier. Stop in een kom en giet hier de olie overheen. Smeer alle stukken rondom in met de olie.
  4. Strooi de barbecue kruiden in een diep bord en wentel hier vervolgens de rib fingers door heen. Zorg dat elke rib finger een dun laagje kruiden heeft. Kruidenmix die je hiervan over hebt gooi je weg.
  5. Vul een klein kommetje met de barbecue saus en plaats samen met een bakkwast nabij de barbecue.
  6. Plaats de rib fingers direct op het rooster, maar dus op INDIRECTE hitte. Grill ze vervolgens gedurende 90 minuten met dichte deksel. Gedurende deze tijd dien je ze ook 2 of 3 x af te lakken met de BBQ saus. 
  7. Prik met een sateprikker of vleesthermometer in het vlees. Het zou er doorheen moeten gaan als een mes in boter, want dan zijn de ribfingers gaar. Je kunt het ook meten natuurlijk en dan is 92 graden celcius als kerntemperatuur helemaal goed. Haal ze dan met een tang van het vuur af. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Keywords: Vlees, BBQ, varkensvlees, spareribs, ribfingers, iberico, bbq saus, bbq kruiden

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gegrilde iberische ribfingers van de barbecue

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Iberische rib fingers wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: Amerikaanse keuken, barbecuesaus, BBQ Recepten, Glutenvrij, grillen, kruiden, rib fingers, spareribs, suiker, varkensvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Stamppot Recepten
Volgend bericht: Croissant wafels ‘Croiffles’ (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in