• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Vis Recepten / Hele schol van de barbecue

Hele schol van de barbecue

5 juli 2016 Door Betina Oostveen Leave a Comment

“Here, fishy fishy fishy”  Want een goed stukje vis kan eigenlijk altijd wel. En is ook heel gezond omdat het bron van Omega 3 vetten is. Dus serveerde ik onlangs een hele schol van de barbecue en dat heeft mogen smaken!

 

Onlangs kreeg ik een doos vol MSC gecertificeerde schollen en scholfilets thuisgestuurd en die hebben wij dezelfde avond nog klaar gemaakt op de barbecue. Een eerste uitprobeersel hoor, maar die hele schol van de barbecue was boterzacht en ontzettend lekker!

Hele scholfilet van de barbecue - eet vis met het MSC keurmerk voor duurzame visserij

Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat ik 2 jaar geleden een kook demonstratie heb gegeven tijdens de Taste of Amsterdam? Samen met het MSC keurmerk voor vis, sloeg ik de handen ineen om de bezoekers kennis te laten maken met mijn recept: Scholfilet met quinoa op Mediterrane wijze.  Niet alleen een heerlijk recept, maar ook meteen de uitgelezen mogelijkheid om mensen bewust te maken van het MSC Keurmerk voor vis.

Wat is het MSC Keurmerk

The Marine Stewardship Council heeft een certificerings programma opgezet voor duurzame visserij. Wij mensen zijn niet alleen dol op vis eten, maar zijn daarbij ook verantwoordelijk voor het in stand houden van onze planeet en de oceanen. Zo kan een volgende generatie ook genieten van vis en al het leven in de zee. Het MSC Keurmerk en certificering programma erkent en beloond duurzame visserijen die zo hun steentje bijdragen. De gevangen vis is niet alleen volledig traceerbaar en duurzaam gevangen, maar er is ook geen blijvende schade toegebracht aan het leven in en om de zee.

Hele schol van de barbecue - eet vis met het MSC keurmerk voor duurzame visserij

Koop hele scholfilet met het MSC Keurmerk

Anno 2016 kopen we liever duurzaam vlees rechtstreeks bij de boer en is het  ‘van-kop-tot-staart’ bereiding steeds meer gewoonte aan het worden. Sta dan ook eens bewust stil bij de aankoop van vis, schelp- of schaaldieren en koop deze producten van een duurzame visserij met het MSC keurmerk. Je vind het blauwe logo duidelijk terug op de verpakking van bijvoorbeeld geconserveerde vis in blik. Maar er zijn uiteraard ook verse vis met het MSC keurmerk verkrijgbaar. Vraag er anders gerust naar bij de visboer of het restaurant waar je wilt eten. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van MSC Keurmerk voor verkoopinformatie.

Hele schol van de barbecue - eet vis met het MSC keurmerk voor duurzame visserij

Goed om te weten: De Marine Stewardship Counsil is een onafhankelijk en non-profit instantie. Zij hebben geen winstoogmerk en halen hun inkomsten uit donaties. Ik krijg ook niet betaald voor dit artikel, maar vind het wel goed om jullie bewust te maken van de keuze. En sinds mijn kennismaking met MSC, koop ik ook niets meer zonder. Hoe dan ook, geniet deze zomer lekker van (magere) vissoorten en dan natuurlijk het liefst met het MSC keurmerk.

Print

Hele scholfilet van de barbecue

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

 

  • 1 hele schol, met MSC keurmerk, schoongemaakt,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • 1 citroen,
  • verse peterselie.

Extra:

  • Barbecue,
  • Keukenpapier,
  • 2 spatels.

 

Instructions

 

  1. Verwarm de barbecue voor op MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). En zorg dat je genoeg plek vrij maakt om de hele schol te grillen.
  2. Spoel de scholf af onder de koude kraan en dep hierna goed droog. Wrijf de schol lichtjes in met olijfolie en breng op smaak met beetje zout & peper.
  3. Plaats de hele schol op de huid op het grillrooster van de barbecue, dek af met de deksel en grill op INDIRECTE hitte op de barbecue, gedurende 10-15 minuten. Of grill op DIRECTE hitte gedurende 6-10 minuten. Je kunt de hele schol eventueel halverwege keren, met behulp van 2 spatels. Wacht  dan wel wel tot hij goed gaar is en makkelijker loslaat van het grillrooster, om uit elkaar vallen te voorkomen.
  4. Schep met de 2 spatels de hele schol van de barbecue op een groot bord, liefst met het gegrilde huidje bovenop. Knijp een beetje citroensap uit boven de schol en serveer met bijvoorbeeld grofgehakte peterselie. Geef aan tafel nog wat extra citroen partjes erbij en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte frieten en gegrilde groente van de barbecue.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

 Variatie recepten hele schol:

  • Voor een Franse twist wrijf je de schol vooraf in met olijfolie waaraan 1 eetlepel provencaalse kruiden en 1 uitgeperst teentje knoflook zijn toegevoegd. Lekker met gegrilde paprika en courgette van de barbecue.
  • Liever bakken in een koekenpan? Knijp 1 citroen uit boven de schol en smeer hiermee in. Wentel vervolgens de hele schol door wat bloem en schud af. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan bak hierin de schol in 5-10 minuten gaar.  Gebruik beiden spatels om halverwege te keren in de pan en serveer met bijvoorbeeld worteltjes en doperwtjes.

 

Hele scholvan de barbecue - eet vis met het MSC keurmerk voor duurzame visserij

Category: Vis Recepten Tags: BBQ, diner, grillen, MSC, msc keurmerk, scholfilet, Vis

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Fotodagboek Juni 2016
Next Post: Club sandwich met kip (glutenvrij) »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee