• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Paella met garnalen en mosselen

Paella met garnalen en mosselen

9 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je wel eens in Spanje op vakantie geweest? Dan ben je ongetwijfeld al bekend met Paella! Deze Spaanse rijstschotel maak je bij voorbeeld met kip of vlees. Maar de meest bekende versie is denk ik toch wel deze paella met garnalen en mosselen!

Spaanse Paella met garnalen en mosselen maken

De Spaanse keuken is met name een zeer smaakvolle keuken. Of je nu gaat voor tapas gerechten of deze typische Spaanse Paella met garnalen en mosselen, je zult altijd mooie herinneringen aan een vakantie oproepen, of misschien boek je na het eten van deze paella juist wel een ticket naar Spanje deze zomer? Smullen wordt het in ieder geval! En naast bereidingen met bijvoorbeeld kip of chorizo, is deze paella met zeevruchten juist een favoriet langs de Spaanse kust plaatsen. Na een hap zijn manlief en ik weer even terug op de catamaran voor de kust van Mallorca. Ook lekker: check eens dit recept voor paella rijstschotel met kip en chorizo!

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

Paella op de barbecue bereiden

vorige maand vertelde ik jullie al van onze nieuwe BBQ telg in de achtertuin: Wij hebben namelijk een Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS en deze kun je uitbreiden met een aantal mooie accessoires. Zoals dus bijvoorbeeld de Culinairy Modulair Paella pan die precies in het gat van het rooster past. Ideaal om dus zo paella op de barbecue te bereiden en dus moesten wij ook direct aan de slag met dit recept voor paella met garnalen en mosselen. Dat belooft een heerlijke zomer te worden met heel veel lekkere barbecue recepten dus!

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Paella met garnalen en mosselen

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Spaanse paella met garnalen en mosselen bereid je heel eenvoudig op de barbecue! In een speciale paellapan maakt stoof je de rijst met paprika, tomaten en saffraan. Het resultaat is deze romige paella met zeevruchten om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (rode) uien,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 1 gele paprika,
  • 80 gram Spaanse ham, bijv. Lomo, Serrano etc)
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
  • 1 theelepel saffraandraadjes,
  • 1.25 l visbouillon,
  • 500 gram Paella rijst (liefst geen risotto rijst),
  • 500 gram mosselen,
  • 250 gram grote garnalen,
  • 1 citroen,
  • peterselie,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes. Scheur de ham in stukken.
  2. Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de paella pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.
  3. Bak de uien, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de spaanse ham toe en bak deze mee gedurende 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes er doorheen. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Schenk de visbouillon erbij en voeg de paellarijst toe. Roer het geheel gelijkmatig door zodat de rijst evenredig verspreid door de pan ligt. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden. Als het goed is is de tomatensaus aan het borrellen.
  5. Rangschik de mosselen en de garnalen bovenop de paella sluit weer de barbecue en laat 20 minuten stoven. Roer tot slot de paella een keer goed door. De beste paella is die waar de bodem een beetje van ‘aangekoekt’ is. Roer het rustig los en serveer met partjes citroen en verse peterselie erbovenop.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Paella, rijst, mosslen, garnalen, tomaten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Hollandse snack uit de frituur. Zelf rundvlees kroketten maken is niet moeilijk!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vis Recepten Tags: BBQ Recepten, campingaz, garnalen, Glutenvrij, ham, hoofdgerechten, mosselen, paella, Paprika, peterselie, samenwerkingen, Spaanse keuken, tapas, tomaten, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bounty Overnight Oats
Volgend bericht: 5x Kidsproof BBQ spiesjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
  • recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen Eiwraps met spinazie en kipfilet

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Oreo Cake Balls met chocolade

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee