• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Paella met garnalen en mosselen

Paella met garnalen en mosselen

9 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je wel eens in Spanje op vakantie geweest? Dan ben je ongetwijfeld al bekend met Paella! Deze Spaanse rijstschotel maak je bij voorbeeld met kip of vlees. Maar de meest bekende versie is denk ik toch wel deze paella met garnalen en mosselen!

Spaanse Paella met garnalen en mosselen maken

De Spaanse keuken is met name een zeer smaakvolle keuken. Of je nu gaat voor tapas gerechten of deze typische Spaanse Paella met garnalen en mosselen, je zult altijd mooie herinneringen aan een vakantie oproepen, of misschien boek je na het eten van deze paella juist wel een ticket naar Spanje deze zomer? Smullen wordt het in ieder geval! En naast bereidingen met bijvoorbeeld kip of chorizo, is deze paella met zeevruchten juist een favoriet langs de Spaanse kust plaatsen. Na een hap zijn manlief en ik weer even terug op de catamaran voor de kust van Mallorca. Ook lekker: check eens dit recept voor paella rijstschotel met kip en chorizo!

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

Paella op de barbecue bereiden

vorige maand vertelde ik jullie al van onze nieuwe BBQ telg in de achtertuin: Wij hebben namelijk een Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS en deze kun je uitbreiden met een aantal mooie accessoires. Zoals dus bijvoorbeeld de Culinairy Modulair Paella pan die precies in het gat van het rooster past. Ideaal om dus zo paella op de barbecue te bereiden en dus moesten wij ook direct aan de slag met dit recept voor paella met garnalen en mosselen. Dat belooft een heerlijke zomer te worden met heel veel lekkere barbecue recepten dus!

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Paella met garnalen en mosselen

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Spaanse paella met garnalen en mosselen bereid je heel eenvoudig op de barbecue! In een speciale paellapan maakt stoof je de rijst met paprika, tomaten en saffraan. Het resultaat is deze romige paella met zeevruchten om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (rode) uien,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 1 gele paprika,
  • 80 gram Spaanse ham, bijv. Lomo, Serrano etc)
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
  • 1 theelepel saffraandraadjes,
  • 1.25 l visbouillon,
  • 500 gram Paella rijst (liefst geen risotto rijst),
  • 500 gram mosselen,
  • 250 gram grote garnalen,
  • 1 citroen,
  • peterselie,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes. Scheur de ham in stukken.
  2. Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de paella pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.
  3. Bak de uien, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de spaanse ham toe en bak deze mee gedurende 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes er doorheen. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Schenk de visbouillon erbij en voeg de paellarijst toe. Roer het geheel gelijkmatig door zodat de rijst evenredig verspreid door de pan ligt. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden. Als het goed is is de tomatensaus aan het borrellen.
  5. Rangschik de mosselen en de garnalen bovenop de paella sluit weer de barbecue en laat 20 minuten stoven. Roer tot slot de paella een keer goed door. De beste paella is die waar de bodem een beetje van ‘aangekoekt’ is. Roer het rustig los en serveer met partjes citroen en verse peterselie erbovenop.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Paella, rijst, mosslen, garnalen, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Hollandse snack uit de frituur. Zelf rundvlees kroketten maken is niet moeilijk!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Barbecue keuken, Vis Recepten Tags: campingaz, garnalen, ham, mosselen, paella, Paprika, peterselie, samenwerkingen, Spaanse keuken, tapas, tomaten, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bounty Overnight Oats
Volgend bericht: 5x Kidsproof BBQ spiesjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in