• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Indiase kipspiesjes van de barbecue

Indiase kipspiesjes van de barbecue

20 oktober 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Het barbecue seizoen vind inmiddels heel het jaar door plaats. En tijdens deze Indiase week wilde ik jullie laten zien dat je ook een Indiaas gerecht op de barbecue kunt bereiden. Deze Indiase kipspiezen van de barbecue worden gemaakt met tikka masala saus en zijn een feestelijk en kruidig hapje tijdens zomerse avonden.

Barbecuen op elk moment van de dag

Wij hebben thuis een campingaz barbecue in de tuin staan. Het makkelijke van zo’n gas barbecue is dat je deze eigenlijk direct na het ontsteken kunt gebruiken. Je hoeft dus niet een half uur te wachten tot de houtskolen goed aan zijn en de barbecue op temperatuur is. En dat maakt het nu tijdens een gewone doordeweekse dag ook heel makkelijk om bijvoorbeeld een steak, kipsate of deze indiase kipspiesjes van de barbecue te bereiden. Weet je wat ook heel lekker is om op de barbecue te bereiden: deze Tandoori lampspiezen met groente chutney!

recept voor indiase kipspiesjes van de bbq met tikka masala kruiden

Gegrilde Indiase kipspiesjes van de barbecue

Maak alleen nog even een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, mango en avocado bij deze gegrilde kipspiesjes van de barbecue. Serveer met wat gekookte basmatirijst, naanbroodjes en die overheerlijke yoghurt raita bij. En je hebt een complete Indiase avondmaal te pakken. Wij zijn sowieso fan van de Indiase gerechten. Van curry tot Indiase kipspiesjes van de barbecue en een heerlijke hartige taart! Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken! En uiteraard hebben we aan de barbecue recepten ook een apart hoofdstuk gewijd!


Print

Recept: Indiase kipspiesjes van de barbecue

recept voor indiase kipspiesjes van de bbq met tikka masala kruiden
Print Recipe

Deze Indiase kipspiesjes van de barbecue worden bereid met Tikka masala kruiden en yoghurt. Alleen nog even aan een sate prikker rijgen, samen met uien en paprika en je hebt een heerlijk kip barbecue recept te pakken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: barbecue

Ingredients

Scale
  • 2x 300 gram kipfilet haasjes (12 stuks)
  • half potje tikka masala pasta (ca 100 gram)
  • 4 eetlepels volle yoghurt,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 2 kleine uien,
  • 1 rode paprika,
  • koriander,
  • olijfolie,
  • 12 sate prikkers,

Voor erbij:

  • naan
  • chutney

Instructions

  1. Laat de sate prikkers weken in koud water.

  2. Snijd elk kipfilet haasje in 4 stuks en stop in een ruime kom. Voeg de tikka masala pasta toe, samen met de yoghurt en uitgeperst knoflookteentje en roer goed om. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten rusten op het aanrecht.
  3. Pel de uien, snijd overlangs doormidden en elke helft in 3 parten. (= totaal 12 stuks) Was de paprika, snijd de 4 zijkanten er af en elk vervolgens in 6 stukken (= totaal 24 stuks)

  4. Haal de sateprikkers uit het water en laat uitlekken. Rijg achtereenvolgens op elke prikker: een kipblokje – stukje paprika – kipblokje – partje ui – kipblokje – stukje paprika – kipblokje. 
  5. Steek de barbecue aan. Gril de Indiase kipspiesjes op de barbecue in 10 min gaar. Regelmatig keren. Serveer met de chutney en naans. 

Notes

Variatietip: snij vers gebakken naanbroodjes in, vul deze met wat ijsbergsla, de gegrilde kipspiezen (zonder stokje) en lepel hier wat (mango) chutney overheen voor een Indiase streetfood party!

Keywords: barbecue, bbq, kip, sate, indiaas eten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor indiase kipspiesjes van de bbq met tikka masala kruiden

Category: Gevogelte Recepten Tags: BBQ Recepten, campingaz, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, Kip, knoflook, koriander, Paprika, Tikka Masala, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vietnamese Dipsaus (Nuoc Cham)
Volgend bericht: Halloween Brookies »

Lees Interacties

Reacties

  1. Thijs

    5 april 2020 om 11:23 am

    In stap 2 staat dat knoflook en uitgeperst knoflookteentje toegevoegd moet worden. Die eerste knoflook moet de yoghurt zijn: dat ingrediënt komt verder nergens terug.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 april 2020 om 4:08 pm

      Je hebt helemaal gelijk Thijs, bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in