• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Het klassieke broodje hamburger

Het klassieke broodje hamburger

26 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Wie houdt er nou niet van hamburgers?! En eerlijk is eerlijk: homemade is altijd beter als fastfood. Ik laat je daarom ook zien hoe je het klassieke broodje hamburger bouwt. Uiteraard met tomaat, gebakken uien en augurk. Maar ook wat de beste manier is om cheeseburger te bakken.

Vlees vs. Vega burgers

Burgers zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Vandaag de dag worden burgers niet meer alleen van vlees gemaakt, maar ook van o.a. groenten, sojabonen en tarwe. Dus maak gerust dit klassieke broodje hamburger met echt vlees of een vleesvervanger. Wat jij wilt. Onderstaande combinatie is hoe dan ook verrukkelijk en de meeste simpele manier om je burgers te bouwen.

 Het klassieke broodje hamburger opbouwen

Maar het stapelen en opbouwen van het klassieke broodje hamburger is een vak apart. En dit is in ieder geval de manier die ik het prettigst vind en ik zal je meteen vertellen waarom. Er zijn nogal wat opvatting over het toevoegen van sla aan je klassieke broodje hamburger. Maar buiten het feit dat deze bladgroente extra gezonde vitamientjes bevat, is dit ook de ideale scheiding tussen je broodje , hamburger en tomaat. De sla voorkomt namelijk dat je brood helemaal zompig wordt van de (vlees)sappen en vervolgens dus in je handen uit elkaar valt.

  • recept voor maken van het klassieke broodje hamburger © bettyskitchen.nl
recept voor maken van het klassieke broodje hamburger © bettyskitchen.nl

Hamburger of Cheeseburger bakken

Daarnaast is natuurlijk de grote hamvraag: ga je voor een hamburger of cheeseburger? In geval van het laatste wil ik je aanraden om je plak kaas al IN de pan toe te voegen. Bak hiervoor de hamburger helemaal aan. Vervolgens draai je het vuur uit en plaats direct de kaas bovenop de burger. Deze zal door de warmte direct gaan smelten. Stapel daarna je klassieke broodje hamburger zoals hieronder beschreven en plaats de burger inclusief kaas.

Check ook deze Hamburger met feta en spinazie of ga voor deze heerlijk dikke hamburgers in tomatensaus? Liever lekker vega op het burgermenu? Dan ga je voor deze spliterwtenburgers of Pompoenburgers. Enjoy!


En tot slot nog even dit filmpje:

Hoe eet je het klassieke broodje hamburger als een baas? Zie hier en je zult nooit meer knoeien!


Print

Recept: Het klassieke broodje hamburger

recept voor maken van het klassieke broodje hamburger © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Hoe maak je het klassieke broodje hamburger klaar? Met deze tips wordt je een burger pro.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 hamburgers
  • 4 burgerbroodjes met sesamzaad
  • 8 sla blaadjes
  • 1 (vlees)tomaat, in 8 plakken
  • optioneel: 4-8 plakjes (cheddar) kaas
  • 1  ui, in dunne ringen
  • 8 plakken augurk (slices in pot)
  • mayonaise
  • ketchup of barbecuesaus
  • Boter of olijfolie

Extra:

  • Koekenpan of BBQ
  • (tapas) prikkers

Instructions

  1. Verwarm de oven of barbecue voor op 200 graden. Bak de burgerbroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing en zet daarna apart.
  2. Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uienringen zacht gedurende 5 minuten. TIP: voeg hierna een schepje suiker of chilisaus toe en bak nog een extra 2-3 minuten mee voor gekarameliseerde uien. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Voeg een beetje olie of boter toe aan de koekenpan. Bij gebruik van de barbecue kwast je het grilrooster of bakplaat in met olie. Bak vervolgens de hamburgers rondom bruin volgens de baktijd vermeld op de verpakking. Meestal doe ik 3-4 minuten per kant en zodra ze het vuur op gaan druk ik ze zachtjes plat met een brede spatel. Dit maakt iets dunnere maar grotere burgers die beter op je broodjes passen. Tevens zorgt het ook voor minder ‘opbollen’ tijdens het bakken.
  4. Voor het maken van cheeseburgers: Zet daarna het vuur uit en plaats direct de kaas bovenop de burgers. Deze zal door de warmte direct gaan smelten en je cheeseburgers zijn hierna klaar voor gebruik.
  5. Het lekkerste is om nu de afgebakken burgerbroodjes doormidden te snijden en met de snijkant even aan te bakken in het bakvet van de burgers. In de koekenpan zul je de burgers er eerst even uit moeten scheppen. Maar de barbecue is vaak ruim genoeg om ze naast de afgebakken burgers te plaatsen. Het bij op de grill of direct op de bakplaat waar je net de burgers hebt gebakken. Heel kort of in ieder geval tot de snijvlakken wat krokant en bruin beginnen te worden. Deze extra stap zorgt er ook voor dat je broodjes wat steviger blijven en niet snel uit elkaar vallen tijdens het opeten.
  6. Het klassieke broodje hamburger bouwen doe je vervolgens zo:  (van onder naar boven):
  • Onderkant broodje besmeren met een beetje mayonaise,
  • beleg elk broodje met 2 blaadjes sla,
  • warme (cheese)burger er op,
  • vervolgens 2 plakken tomaat,
  • en de aangebakken uiringen,
  • top af met ieder 2 plakjes pickles,
  • Smeer nu een flinke dot ketchup of barbecuesaus op de bovenste helften van de broodjes,
  • Bovenkant van het broodje er vervolgens op doen en vastzetten met een prikker.
  • Serveer direct!

Eet smakelijk!!

Notes

De toppings maken je klassieke broodje hamburger en zorgen ervoor dat je naar hartelust kunt variëren qua smaken. De klassiekers zijn natuurlijk ketchup of barbecuesaus, tomaat, ui en pickles. Maar probeer ook eens avocado, brie of camembert en uitgebakken baconstrips. Of ga voor vijgen, gehakte hazelnoten en blauwe kaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of het smaakt heerlijk op een broodje hamburger!

Keywords: hamburgers, burgers, vlees, rundvlees, barbecuesaus, mayonaise, tomaten, augurken, pickles, BBQ

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor maken van het klassieke broodje hamburger © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit zelf burgers bakken. Met deze handleiding voor het klassieke broodje hamburger maken komt dat helemaal goed!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Vlees Recepten Tags: augurken, Burgers, cheddar, Kaas, ketchup, rundvlees, tomaten, vegetarisch, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gooiland Hotel & ROEFF Hilversum
Volgend bericht: Aardappel Salade met sardines – uit Zo Gepiept kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in