Wie houdt er nou niet van hamburgers?! En eerlijk is eerlijk: homemade is altijd beter als fastfood. Ik laat je daarom ook zien hoe je het klassieke broodje hamburger bouwt.
Vlees vs. Vega burgers
Hamburgers zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Vandaag de dag worden burgers niet meer alleen van vlees gemaakt, maar ook van o.a. groente, sojabonen en tarwe. Dus maak gerust dit klassieke broodje hamburger met echt vlees of een vleesvervanger. Wat jij wilt.
Het klassieke broodje hamburger opbouwen
Maar het stapelen en opbouwen van het klassieke broodje hamburger is een vak apart. En dit is in ieder geval de manier die ik het prettigst vind en ik zal je meteen vertellen waarom.

Er zijn nogal wat opvatting over het toevoegen van sla aan je klassieke broodje hamburger. Maar buiten het feit dat deze bladgroente extra gezonde vitamientjes bevat, is dit ook de ideale scheiding tussen je broodje , hamburger en tomaat. De sla voorkomt namelijk dat je brood helemaal zompig wordt van de (vlees)sappen en vervolgens dus in je handen uit elkaar valt.
Hamburger of Cheeseburger
Daarnaast wil ik je aanraden om kaas al IN de pan toe te voegen. Bak hiervoor de hamburger helemaal aan. Draai het vuur uit en plaats direct de kaas op de burger. Deze zal door de warmte direct gaan smelten. Stapel je klassieke broodje hamburger en plaats de burger inclusief kaas.
Nog meer (ham)burger recepten
Check ook deze Hamburger met feta en spinazie of ga voor de knoeigrage Sloppy Joe hamburger. Liever lekker vega op het burgermenu? Dan ga je voor deze spliterwtenburgers of Pompoenburgers. Enjoy!
Recept: Het klassieke broodje hamburger

Hoe maak je het klassieke broodje hamburger klaar? Met deze tips wordt je een burger pro.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2–4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 4 hamburgers (vlees/vega, net wat jij wilt)
- 4 hamburger broodjes met sesamzaad,
- wat blaadjes sla,
- 4 grote plakken vleestomaat,
- 4–8 plakjes (cheddar) kaas,
- 1 ui in dunne ringen,
- 8 plakken Pickles (zoetzure augurk in pot),
- mayonaise, ketchup enof curry saus,
- Boter of olijfolie,
- eventueel wat prikkers.
Extra:
- Koekenpan,
- oven
- bakplaat of rooster met bakpapier.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier. Snijd de broodjes doormidden, besmeer de snijhelften met een beetje boter of olijfolie en leg deze met de besmeerde kant op de bakplaat. Bak 5-10 minuten in de oven tot deze wat knapperig zijn of de snijkant bruin wordt.
- Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de uienringen rondom aan. Schep uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de hamburgers of vegaburgers rondom bruin, meestal doe ik 3-4 minuten per kant, maar check hiervoor je verpakking voor de juiste baktijd.
- Het klassieke broodje hamburger bouwen doe je zo: (van onder naar boven):
- Onderkant broodje besmeren met een beetje mayonaise,
- beleg met een beetje sla,
- vervolgens een dikke plak tomaat,
- warme hamburger, inclusief kaas, er op,
- top af met ieder 2 plakjes pickles,
- en de aangebakken uiringen,
- hier komt een flinke dot ketchup of curry saus op,
- Bovenkant van het broodje er vervolgens op doen, en vastzetten met een prikker.
Eet smakelijk!!
Notes
De toppings maken je klassieke broodje hamburger en zorgen ervoor dat je naar hartelust kunt variëren qua smaken. De klassiekers zijn natuurlijk ketchup, tomaat, ui en pickles. Maar probeer ook eens avocado, chili-uien en baconstrips. Of ga voor vijgen, gehakte hazelnoten en blauwe kaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of het smaakt heerlijk op een broodje hamburger!
Keywords: hamburgers, burgers, vlees, rundvlees,
En tot slot nog even dit filmpje:
Hoe eet je het klassieke broodje hamburger als een baas? Zie hier en je zult nooit meer knoeien!
Eet smakelijk en groetjes, Betty
Geef een reactie