• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Picanha van de BBQ

Picanha van de BBQ

31 januari 2020 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Wil je eens een bijzonder stuk vlees op tafel zetten? Maak dan deze picanha van de BBQ met appelazijn en sjalot. Het staartstuk van de rund smaakt namelijk heerlijk met een klein zuurtje erbij en past perfect op de winter barbecue!

Winterse picanha met appelazijn van de bbq

Bij ons thuis gaat de barbecue het hele jaar door aan. En nu is het seizoen voor een heerlijke winterbarbecue. Het recept voor deze picanha met appelazijn en sjalot is afkomstig van Smokey Goodness BBQ goeroe Jord Althuizen, dus dat belooft de nodige lekkers voor op de barbecue! Zijn smaakcombinaties zijn elke keer weer spot-on! En dit mooie stuk rundvlees krijgt een extra duwtje in de rug door de dressing van appel en sjalot, welke overigens heerlijk past bij dit winterse weer.

recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen

Low & Slow barbecue liefhebbers

Manlief en ik zijn dol op het bereiden van een heerlijk stuk vlees op de barbecue en low & slow heeft hier duidelijk de voorkeur! Naast dit recept voor een runder picanha van de BBQ hebben wij ook een award winning recept voor Pulled Pork op de site staan. Maar de barbecue is ook ideaal voor het bereiden van taco’s al pastor, maar deze BBQ Beef Brisket is ook zeker een aanrader!


Print

Recept: Picanha van de BBQ

recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen

★★★★★

5 from 1 reviews

Wil je eens een bijzonder stuk vlees op tafel zetten? Maak dan deze picanha van de BBQ met appelazijn en sjalot. Het staartstuk van de rund smaakt namelijk heerlijk met een klein zuurtje erbij en past perfect op de winter barbecue!

  • Author: Jord Althuizen via Allerhande
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1¼ kg picanha
  • 3 sjalotten,
  • 150 ml extra vierge olijfolie,
  • 1 tl venkelzaad,
  • 1 tl korianderzaad,
  • 50 ml AH Biologisch appelciderazijn.

Voor de ‘Beef Rub’:

  • 2 el paprikapoeder,
  • 2 el grof zeezout,
  • 1 el kristalsuiker,
  • 1 tl knoflookpoeder,
  • 1 tl uienpoeder,
  • 1 tl versgemalen zwarte peper,
  • 1 mespunt chilipoeder,
  • 1 tl gemalen koffie,
  • 1 tl cacaopoeder,
  • 1 tl gedroogde oregano,
  • ½ tl gemalen komijn,

Instructions

  1. Snijd de vetlaag van de picanha bij tot deze maximaal 5 mm dik is. Snijd de vetlaag om de 5 mm over de hele lengte van de steak in en zorg dat je hierbij alleen in het vet en niet in het vlees snijdt. Draai de picanha 90 graden en snijd de vetlaag nogmaals om de 5 mm in zodat je een ruitpatroon krijgt. Door de vetlaag in te snijden kun je de kruiden er beter in wrijven. Daarnaast zal het vet beter smelten en uitbakken, zodat het krokant wordt. Controleer of er vliesjes zitten aan de andere kant van de picanha en snijd deze weg met een fileermesje.
  2. Doe voor de beefrub de paprikapoeder, het zeezout, de kristalsuiker, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, chilipoeder, koffie, cacao, oregano en komijn in een kom en meng door elkaar. Kruid de picanha royaal rondom met de rub. Laat het vlees 1 uur rustig op kamertemperatuur komen en marineren voordat je het op de barbecue legt.
  3. Bereid ondertussen de barbecue voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 135 °C is bereikt. Voeg de houtchunks toe aan de gloeiende kolen, leg de picanha met de vetrand naar boven op het rooster van de barbecue op het minder hete deel en sluit de deksel. Laat ca. 1½ uur roken of tot deze een kerntemperatuur van 54 °C heeft bereikt.
  4. Maak ondertussen de sjalot-appel-ciderrelish. Snipper de sjalotten zeer fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotten met het venkelzaad en korianderzaad 5 min. totdat de sjalot mooi glazig is. Laat 30 min. afkoelen. Klop de appelciderazijn erdoor en breng op smaak met eventueel zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Haal de picanha van de barbecue zodra hij de juiste kerntemperatuur heeft. Snijd dwars op de draad in plakken en serveer met de sjalot-appelciderrelish en een lekkere frisse salade.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: barbecue, picanha, appelazijn, sjalot, venkel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen
recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze picanha met appel en sjalot wilt maken!

(Bron recept: Allerhande Juni 2019)

Category: Barbecue keuken Tags: Allerhande, appelazijn, Appels, chilipeper, knoflook, koffie, komijn, koriander, oregano, paprikapoeder, rundvlees, sjalot, venkel, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Stamppot Recepten
Volgend bericht: Surinaamse zuurkool stamppot met tomaat en rode peper »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jethro

    19 augustus 2020 om 2:15 pm

    Dank! Doe je de rub er zonder olie of bv mosterd op? Gewoon droog?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 augustus 2020 om 9:51 am

      Jazeker. Na het afsnijden is de picanha al vrij ‘plakkerig. Niet droogdeppen dus maar meteen de rub er op doen.

      Beantwoorden
  2. Sedef

    2 november 2020 om 10:49 pm

    HI Betty,

    Ik vroeg mij af waar je de picanha kan kopen? Verkoopt de gemiddelde slager dit?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 november 2020 om 5:13 pm

      Hi Sedef,

      wij hebben deze bij de groothandel gehaald destijds. Maar je kunt ook even googlen op ‘BBQ vlees bestellen’. Online winkels zoals Beefensteak.nl zijn ook een goed adres namelijk.
      En anders gewoon vragen of de lokale slager deze voor je mee kan bestellen. Meestal kun je het vlees dan een week later afhalen.
      Succes!

      Beantwoorden
  3. Dick

    15 december 2020 om 10:35 pm

    Hi, bij het recept staat dat het lekker is met gebakken appeltjes. Lees ik er overheen of staan die niet in de receptbeschrijving?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 december 2020 om 6:54 pm

      Hi Dick, dat is een foutje en ik heb het aangepast!Moest appelazijn zijn.
      Maar eh… laat dat je vooral niet weerhouden om er gebakken appeltjes bij te maken hoor!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken
  • recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl Kaiserschmarren (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee