• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Taco’s al Pastor

Taco’s al Pastor

17 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Als je het hebt over Mexicaans streetfood, dan worden de taco’s al Pastor al gauw genoemd! Deze taco’s gevuld met vlees van de shoarma spit is pure comfortood en lekker fris met ananas, limoen en koriander!

Mexicaanse Taco’s al Pastor

Als er een taco’s recept is dat al jaren op mijn to-cook lijstje stond, dan zijn het wel Taco’s al Pastor. Het is een klassieker uit Mexico en wordt gemaakt van gemarineerd varkensvlees. In Mexico rijg je het gemarineerde vlees aan een shoarmaspit om te garen en snijd in flinterdunne plakken. Het lijkt dus een beetje op doner durum maar dan zonder lamsvlees en met taco’s en ananas! Je kunt dit recept zelf maken met bijvoorbeeld hamlappen of, mijn favoriet, schouderkarbonades op de barbecue! door de marinade wordt het vlees heel mals en snijd je daarna nog even in stukken. Je serveert de taco’s al pastor traditioneel op een soft taco met uien, ananas en koriander. Zo simpel, maar zo lekker!

recept tacos al pastor © bettyskitchen
recept tacos al pastor © bettyskitchen
recept tacos al pastor © bettyskitchen
recept tacos al pastor © bettyskitchen

Nog meer lekkere taco recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van taco’s? Dan hebben we nog meer lekkere taco recepten in petto voor je! Maak bijvoorbeeld ook eens huevos ranchero’s een pittig brunch gerecht met eieren en bonen. Onze Nanda maakte al eens deze taco’s met avocado en chorizo. Maar deze vegetarische taco’s met zoete aardappel (binnenkort online) zijn ook geweldig. En de echte BBQ fanaat maakt ook eens een BBQ Beef Brisket op de barbecue om te serveren op taco’s! Muy Bien!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Taco’s al Pastor

recept tacos al pastor © bettyskitchen
Print Recipe

Deze taco’s al Pastor zijn een klassieker uit Mexico. Normaal gesproken marineer je het vlees en rijg aan een shoarmaspit en snijd in flinterdunnen plakken. Maar je kunt dit recept ook maken met schouderkarbonades op de barbecue! Lekker op soft taco’s met uien, koriander en ananas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 6 uur
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 6 uur en 20 minuten
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Barbecue recepten
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 kilo schouderkarbonades,
  • 4 gedroogde chipotle pepers (Guajillo en/of jalapeno), *
  • 1 vleestomaat, ontveld,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 2 theelepels smoked paprikapoeder,
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijn,
  • 1/2 theelepel gemalen peper,
  • 1/2 theelepel zout,
  • 4 kruidnagels,
  • 1/3 schoongemaakte ananas,
  • 4 eetlepels blanke azijn.

TIP* : Kun je geen hele chipotle pepers vinden? Vervang deze dan door 2 eetlepels crushed chili’s + 4 eetlepels gekookt water.

Voor erbij:

  • 12 mini soft taco wraps,
  • de overgebleven 2/3 ananas, in blokjes,
  • 2 uien, gesnipperd,
  • kommetje fijngehakte koriander,
  • partjes limoen.

Instructions

  1. Leg de schouderkarbonades in een ruime ovenschaal.
  2. Kook de gedroogde chipotle pepers 5 minuten in een pannetje met ruim water, giet af en stop in de blender *OF stop de crushed chillis in een hoog glas en laat 5 minuten weken in 4 eetlepels kokend water. Giet daarna de volledige inhoud van het glas in de blender.
  3. Verwijder de zaadjes van de ontvelde tomaat en stop het vruchtvlees in de blender. Pel de knoflook en voeg deze ook toe aan de blender samen met het paprikapoeder, smoked paprikapoeder, oregano, komijn, peper, zout en de kruidnagels. Snijd 1/3 van de ananas in grove stukken, stop in de blender en giet tot slot de azijn erbij en mix alles goed door elkaar. Wellicht moet je de eerste paar keer even ‘ pulsen’ en daarna compleet mixen. Overgiet de schouderkarbonades met de adobo marinade en verdeel dit goed over het vlees zodat alles bedekt is. Let op! Niet met je blote handen ivm de pepers. Laat daarna 6 uren afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Verwarm de barbecue op 200 graden. Leg de hamlappen inclusief marinade op de barbecue en grill de lappen 5-6 minuten per kant, of  in ieder geval tot het vlees goed gaar is.  Mocht je nog wat ruimte overhebben: plaats de overgebleven ananas ook op de gril en verwarm deze mee. Zodra het vlees klaar is verplaats je deze naar een houten snijplank. Verwijder de botten en snijd de rest in reepjes en blokjes. Laat eventuele vetrandjes zitten.
  5. Verwarm de soft tacos in de magnetron in een koekenpan of leg ook even in de barbecue. Vouw de taco’s open, schep hier een portie van het vlees op, bestrooi met wat ananas blokjes, uien, koriander en knijp er een partje citroen over uit. Serveer direct!

Buen Provecho! Groetjes, Betty

Keywords: taco’s, varkensvlees, ananas, barbecue,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tacos al pastor © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Barbecue keuken, Vlees Recepten Tags: ananas, chilipepers, karbonades, knoflook, koriander, limoen, Mexicaanse keuken, paprikapoeder, taco, Tex Mex keuken, tomaten, uien, varkensvlees, vlees, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frisse pasta met ricotta en citroen
Volgend bericht: Granola met eiwit »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee