Ga jij ook het weekend vieren met vrienden? Dan heb je het perfecte excuus om deze nachos met pulled chicken te maken! Hiervoor vul je dus een hele ovenschaal met tortilla chips en een snelle pulled chicken topping, die je vervolgens alleen nog maar even in de oven dient te schuiven. Daarna mag je volop gaan genieten ervan.
Zelf Nachos met Pulled Chicken maken
Afgelopen zomer was ik helemaal in de ban van pulled chicken maken. Gelukkig kwamen hier mooie recepten uit voort zoals dit recept voor slowcooked pulled chicken uit de oven, maar ook deze Marokkaanse couscous met pulled chicken! Het leek mij mij dan ook een leuk idee om kip toe te voegen aan een van mijn favoriete borrelhapjes en zo dus zelf nachos met pulled chicken te maken! Wist je dat wij nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op de website hebben staan? Niet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn populaire keuzes. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!
Kookvideo: Nachos met pulled chicken
Want het recept voor nachos met gehakt en kaas is al jarenlang een grote favoriet op deze site en ik hoop dat deze variant met pulled chicken net zo’n succesnummer gaat worden. Check hier overigens 7x nacho’s recepten op een rijtje! Je topt tortilla chips gewoonweg af met heerlijke ingrediënten en lekker veel kaas. Genieten wordt dat sowieso wel. Voor de liefhebber vind je hier nog meer favoriete recepten uit de Tex Mex keuken.
Recept: Nachos met pulled chicken (uit de oven)
Nacho’s met pulled chicken uit de oven zijn ideaal voor een borrel of om te delen met het hele gezin.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Borrel
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 300–400 gram kipfilet,
- 200 gram barbecue saus,
- 2 zakken tortilla chips
- optioneel: 2-3 jalapeno’s
- 3 bosui,
- 3 tomaten,
- klein blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- klein blikje mais, afgespoeld en uitgelekt,
- 200 gram geraspte (cheddar)kaas,
- olijfolie.
Toppings voor nachos met pulled chicken:
- 1–2 avocado’s in plakken, of maak guacamole,
- creme fraiche,
- verse koriander,
- snufje paprikapoeder.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een ovenschaal licht in met olie.
- Stop de kipfilets in een pan met ruim water en breng aan de kook gedurende 15 minuten. Haal daarna de kip uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
- Ondertussen ga je vast de groenten voorbereiden: Was de bosui, verwijder de draadjes aan de onderkant en snijd in ringen. Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak nu de pulled chicken: Trek hiervoor de gekookte kipfilet met twee vorken uit elkaar. Schenk de barbecue saus + de helft van de tomatenblokjes erbij en roer goed om.
- Nu gaan we als het ware de nachos met pulled chicken en groenten stapelen in de schaal. Verdeel hiervoor 1 zak nachos over de ovenschaal. Top af met 13 van de geraspte cheddar kaas, vervolgens de helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en natuurlijk de pulled chicken. Top dit af met nog een zak nachos, en de nog eens 13 van de kaas en de overige helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en de pulled chicken. Top de bovenkant van de nachos met pulled chicken af met de resterende 13 van de geraspte kaas en een beetje verse koriander. Schuif de oven in en grill de nachoschotel gedurende 20 minuten.
- Lepel ondertussen de avocado uit en snijd in dunne plakken. (Tip: Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.). Zodra de schaal uit de oven komt lepel je hier wat creme fraiche overheen, en top af met de avocado plakken en verse koriander. Een snufje paprikapoeder is altijd mooi voor de kleur. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Manon
Hoi Betty,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Alleen – ik heb geen nachos geproefd, zou je misschien na kunnen gaan of de ingrediëntenlijst wel klopt? Ik geef 4 sterren want de pulled chicken smaakte erg goetd. Groetjes Elianne
Betina Oostveen
Hi Manon,
ik zie dat het wel in de receptvideo staat, maar niet goed in het uitgeschreven recept. Bij deze meteen aangevuld.
Bedankt voor het doorgeven!
Manon
Hoi Betty,
Ik heb net een reactie geplaatst omdat ik de naam van je recept niet helemaal correct vond maar ik zie deze niet staan, klopt dit wel? Groetjes Elianne
Betina Oostveen
Hi Manon,
de naam is correct hoor. Het is een recept video voor ovenschotel met tortilla chips, veel kaas en pulled chicken als topping. Maar dit kun je simpelweg ook afkorten tot Nachos met pulled chicken.
Groetjes, Betty
Bertien
Heerlijk! Puur genieten.
Corine
Heerlijk. Voor herhaling vatbaar!
Betina Oostveen
Goed om te horen, dank je wel!
Belinda
Echt suuuuuper lekker, bedankt! Blij verrast! Volgende keer doe ik de bovenste laag kaas pas de laatste 5 minuten en op. Dan blijft ie lekker plakkerig.
Janine
Klinkt lekker. Lijkt gebaseerd op één van de varianten van het Mexicaanse chilaquiles, waarbij de kip in bouillon wordt gekookt en de bouillon later over de onderste laag nacho’s wordt gegoten, waardoor deze een zachte bodem vormt voor het gerecht. Is ook erg lekker!
Betina Oostveen
Oeh dat klinkt ook heel goed! bedankt voor de tip!
Jolanda
Super lekker. Al meerdere malen gemaakt.
Betina Oostveen
Dank je wel voor je reactie! ERg leuk om feedback te krijgen!