• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Guacamole (avocado dip)

Guacamole (avocado dip)

10 augustus 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

We gaan een hele week thema koken in Betty’s Kitchen! Het is immers volop zomer en dat vier ik dit jaar met een serie Mexicaanse inspiratie. Lekker warm, feestelijk en swingend dus! En dan mag een homemade avocado dip genaamd Guacamole niet ontbreken!

Guacamole wordt geprakt met een vork

De aftrap wordt wordt gegeven met toch wel het meest bekende item uit de Mexicaanse keuken: Guacamole! Een heerlijke dip gemaakt van avocado’s  en bedoeld als dip, beleg en ultieme smaakmaker! Guacamole wordt normaal gesproken gewoon geprakt met een vork, zo krijg je een wat grovere structuur. Mocht je echter een keukenmachine hebben, kun je de guacamole ook hierin fijnmalen. Zo krijg je een hele gladde en zalvige structuur, maar zo verlies je wel een beetje van die mooie groene kleur. Check hier nog meer lekkere varatie recepten en dips met avocado. Wist je dat dit recept het ook heel goed doet in een groene, griezelige maar gezonde Halloween dip?

recept_guacamole-shutterstock_300570188

Zure room in de guacamole?

Tot slot zijn er nogal wat opvattingen over wel of geen zure room door de guacamole. Dit is een kwestie van smaak. Ja, de guacamole wordt hier wat romiger door, maar ik vind dat je de avocado dan wat minder proeft. Neemt niet weg dat het nog steeds erg lekker is hoor! Probeer beiden gewoon eens een keer uit en kies zelf! En wist je dat guacamole heel goed te combineren is met deze Nacho’s met gehakt uit de oven? Of Taco’s met vlees. Heerlijk om er overheen te lepelen. Check hier nog veel meer recepten uit de Mexicaanse keuken.


Print

Recept: Guacamole (avocado dip) zelf maken

recept guacamole zelf maken
Print Recipe

Zelf guacamole maken is niet moeilijk. Deze overheerlijke avocado dip met ui en tomaat is heerlijk bij Nacho’s of op wraps, in een burrito en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: Dips
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 /2 rode ui,
  • 1/2 tomaat,
  • 1 spaanse peper,
  • 2 eetrijpe avocado’s,
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel verse koriander blad,
  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • zout & peper,
  • optioneel: 1 eetlepel zure room.

Voor erbij:

  • Tortilla chips.

Instructions

  1. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes.  Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Was de spaanse peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes. Snijd het pepertje zeer fijn. (Deze ingredienten zou je dus ook kunnen fijnsnijden in de keukenmachine).
  2. Snijd de avocado in de lengte doormidden en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de vervolgens de pit enlepel het vruchtvlees er uit. Prak de avocado in een kommetje. Voeg vervolgens de fijne knoflook, ui, tomaat en pepertje toe en meng goed door.
  3. Vervolgens ga je de guacamole op smaak brengen met het limoensap, de kruiden en eventueel zure room. Prak en meng alles goed door.
  4. Serveer de guacamole in een kommetje en serveer hier de tortillachips bij.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept guacamole zelf maken

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: avocado, cayennepeper, dip, knoflook, komijn, koriander, limoen, spaanse peper, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla chips, uien, zure room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de Pers #6
Volgend bericht: Quesadillas met paprika en mais »

Lees Interacties

Reacties

  1. Manon

    5 juni 2022 om 8:07 pm

    Vandaag gemaakt. Super lekker! Wel pittiger al we gewend zijn, maar dat viel goed in de smaak.
    Bedankt voor het delen van het recept.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 juni 2022 om 11:32 am

      super leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in