• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / BBQ saus (marinade)

BBQ saus (marinade)

22 augustus 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Ik heb zin in de zomer. Een lekker briesje door je haren, zomerse topjes en Dylan die achter de BBQ staat. Alleen nog even een pot bbq saus voorbereiden en we kunnen van start! BBQ saus is onmisbaar tijdens jouw buiten feestje, want je kunt er niet alleen mee marineren en op smaak brengen. Maar ook inkoken tot een echt sausje voor over je gegrilde stukje vlees.

Ook al zit onze zomervakantie er al weer op, het neemt niet weg dat ik de komende weken nog steeds zomerse temperaturen verwacht. In de vakantie is Dylan druk in de weer geweest om diverse BBQ sauzen uit te proberen, en dit recept is toch wel zijn favoriet geworden.

BBQ Saus 1 _ HEader-001

Er gaat wel even wat werk inzitten, maar dan heb je ook een flinke pot met saus.  Dylan marineert zijn vlees of (halve) kip gerust een aantal uren in deze saus en bakt daarna het vlees of de kip in de oven en/of op de BBQ.

Recept homemade BBQ saus (marinade):

Ingrediënten: 

  • 5 kruidnagels,
  • 1 theelepel komijnzaad,
  • 2 eetlepels venkelzaad,
  • 2 eetlelels peper,
  • 3 eetlepels zout,
  • bosje verse rozemarijn,
  • bosje verse tijm,
  • 6 verse laurier bladen,
  • 1 hele knoflook,
  • schil van 1 sinaasappel (gebruik hier een dunschiller voor, niet raspen!),
  • sap van 1 sinaasappel,
  • 4 theelepels paprikapoeder,
  • halve fles goedkope balsamico azijn,
  • hele fles ketchup,
  • 8 eetlepels olijfolie of peper olie (indien je van een beetje pit houd).

Extra:

Vijzel,

gesteriliseerde pot(ten) van ca 600 ml.

Bereidingstijd: 15 minuten.

BBQ Saus 2-001

Bereidingswijze:

  1. Vijzel de kruidnagels, komijn, venkelzaad, peper en zout in een vijzel, en zet apart.
  2. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en hak deze fijn. Hak de sinaasappel schillen en knoflook (met schil) ook fijn. Meng dit kruidenmengsel met de gevijzelde kruiden, en de paprikapoeder goed door elkaar.
  3. Doe de laurierbladeren (eventueel een beetje kneuzen), sinaasappelsap, balsamico, ketchup en (peper)olie erbij en roer dit goed door elkaar.

BBQ saus tips van Dylan:

1) Hak een hele kip doormidden, en kerf de huid, her en der, in. Gebruik ongeveer de helft van deze BBQ saus om de kip volledig mee in te smeren, en bak 1 uur en 15 minuten op 180 graden in de oven. Lepel tijdens het bakken wat braadvocht/saus over de kip. Daarna braad je de kip nog even aan op de BBQ.

2) Als je eventueel een beetje saus over hebt, dan zou ik je willen adviseren deze een klein  beetje in te laten koken. Gewoon in een steelpannetje op middelhoog vuur en goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Dan wordt de saus wat dikker en is deze heerlijk om aan tafel erbij te serveren.

3) Gekookte saus kun je ook meteen in een gesteriliseerde pot doen, en deze kun je nog gerust een week in de koelkast bewaren.

Veel BBQ plezier in ieder geval!

Groetjes, Dylan & Betty

BBQ Saus 3-001

(Bron originele recept:  Jamie’s Amerika)

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Australische keuken, BBQ Recepten, grillen, Jamie Oliver, Kip, marinade, saus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frittata met asperges en paddestoelen
Volgend bericht: Bramen jam maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in