• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Marokkaanse couscous met pulled chicken

Marokkaanse couscous met pulled chicken

16 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens deze heerlijke zomerse dagen neem ik je graag even mee naar Noord-Afrika voor een lekker zomers gerecht. Deze Marokkaanse couscous met pulled chicken zet je namelijk in een mum van tijd op tafel, met de producten van Al’Fez!

Koken met Al’Fez

De afgelopen decennia’s zijn de Mediterrane schappen in de supermarkten enorm gegroeid. Wij Nederlanders reizen wat af en willen graag de vakantiesfeer ook weer thuis op ons bord terug proeven. In de schappen van diverse supermarkten vind je dan ook het merk Al’Fez: een reeks producten die geïnspireerd zijn op de Marokkaanse en Midden-Oosterse keuken en heerlijke recepten uit deze smaakvolle keukens, zoals deze Marokkaanse couscous met pulled chicken.

recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez

Het assortiment van Al’Fez omvat prima basis producten, zoals (parel)couscous, platbrood en tahini, maar ook smaakmakers harissa, diverse specerijenmengsels en Tagine cooking sauzen, om je gerechten mee te verrijken. Zeer makkelijk te gebruiken, want zo hoef je bijvoorbeeld aan de Moroccan Spiced Couscous enkel water en een beetje olie of boter toe te voegen: hij is namelijk al helemaal op smaak gebracht met specerijen, rozijnen en pijnboompitten. Daarnaast zijn de producten ook vrij van kunstmatige toevoegingen! Met Al’Fez zet je dus in een handomdraai heerlijke Noord-Afrikaanse gerechten op tafel, waar je lekker van mag genieten.

Couscous met pulled chicken maken

Bij Marokkaanse gerechten denk je al gauw aan couscous! En wat ook opvalt is dat de Marokkaanse gerechten vaak een tikkeltje zoet zijn. In deze Noord-Afrikaanse keuken worden veelal rozijnen, abrikozen en een schepje suiker gebruikt om zoete smaken toe te voegen. Dus toen ik de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Saus in het assortiment tegenkwam, wist ik dat ik hier pulled chicken mee moest maken.

recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez

recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez

 

Kip leent zich namelijk uitstekend om te combineren met zoet fruit, zoals abrikozen, maar ook mango en frambozen. Je maakt er de heerlijkste zomerse salades en gerechten mee. Dus hoewel deze Marokkaanse couscous met pulled chicken warm gegeten wordt, past hij toch heerlijk bij de zomer. Ook erg leuk: het platbrood van Al’Fez wordt geleverd met een kruidenmengsel dat je aanmaakt met olie en op het brood smeert. Alleen nog even onder de grill en je hebt heerlijk brood om te scheuren, mee te deppen of dippen, bijvoorbeeld in tahini. Dat wordt dus lekker genieten! Zijn jullie al een beetje bekend met de Marokkaanse keuken?

Print

Marokkaanse couscous met pulled chicken maken

recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Marokkaanse couscous:

  • 1 rode ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 courgette,
  • 1 teentje knoflook,
  • kaneelstokje,
  • 1 pak Al’Fez Moroccan Spiced couscous (200 gram),
  • 300 ml gekookt water.

Voor de pulled chicken:

  • 4 kippendij filets,
  • 1 pot Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce (350 gram)

Voor erbij:

  • 1 pak Al’Fez Tear & Share Flatbreads,
  • 2 tomaten,
  • verse koriander,
  • olijfolie,
  • half potje Al’Fez Natural Tahini.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd deze vervolgens in zeer fijne blokjes. Houd 1 eetlepel gesneden ui apart. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees ook in piepkleine blokjes. Was de courgette, verwijder het harde uiteinde en snijd de courgette overlangs in plakken, repen en vervolgens ook piepkleine blokjes van 0.5 cm. Pel de knoflook en pers deze uit.
  2. Stop de kippendijen in een pan, voeg genoeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Verwarm nu ook vast de grill van je oven voor.
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een pan en bak de groenten, met het kaneelstokje, aan gedurende 3-4 minuten. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en zet apart. Laat de Al’Fez Moroccan Spiced couscous 5 minuten wellen, in 300 ml gekookt water.  Overgiet daarna met een scheutje olie en roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous op een grote schaal met de gebakken groenten er bovenop.recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez
  5. Schep de gekookte kippendij filets uit het water en plaats op een bord. Trek met twee vorken de kippendijen filets uit elkaar. Dit is letterlijk de ‘Pulled Chicken‘ maken. Het kookvocht heb je niet meer benodigd, dus giet de pan af. Vervolgens giet je de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce in het pannetje en breng aan de kook. Voeg de pulled chicken toe, roer goed om en verwarm het geheel gedurende 5 minuten op middelmatig vuur.
  6. Was de tomaten, snijd door, verwijder de zaadjes en snijd in parten. Stop in een kommetje, met de overgebleven eetlepel gesneden rode ui, wat verse koriander en breng op smaak met olie, peper & zout.
  7. Grill de Al’Fez Tear & Share Flatbreads in de voorverwarmde oven, volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de Al’Fez Natural Tahini in een klein kommetje.
  8. Serveer de Marokkaanse couscous met pulled chicken, de tomatensalade en hierbij ook de flatbreads en tahini. Bestek is geen vereiste overigens, maar lekker oppakken en dippen met je platbrood!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Dit artikel betreft een samenwerking met Al’Fez. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Gevogelte Recepten Tags: abrikozen, Al Fez, Arabische keuken, courgette, couscous, Kip, kippendij, koriander, Midden-Oosten, Paprika, platbrood, pulled, rozijnen, samenwerkingen, tahini, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pizza met ricotta en citroen
Volgend bericht: Vegan Sate met pindasaus (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in