Print

Recept: Nachos met pulled chicken (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.6 from 5 reviews

Nacho’s met pulled chicken uit de oven zijn ideaal voor een borrel of om te delen met het hele gezin.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300400 gram kipfilet,
  • 200 gram barbecue saus,
  • 2 zakken tortilla chips
  • optioneel: 2-3 jalapeno’s
  • 3 bosui,
  • 3 tomaten,
  • klein blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • klein blikje mais, afgespoeld en uitgelekt,
  • 200 gram geraspte (cheddar)kaas,
  • olijfolie.

Toppings voor nachos met pulled chicken:

  • 12 avocado’s in plakken, of maak guacamole,
  • creme fraiche,
  • verse koriander,
  • snufje paprikapoeder.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een ovenschaal licht in met olie.
  2. Stop de kipfilets in een pan met ruim water en breng aan de kook gedurende 15 minuten. Haal daarna de kip uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  3. Ondertussen ga je vast de groenten voorbereiden: Was de bosui, verwijder de draadjes aan de onderkant en snijd in ringen. Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Maak nu de pulled chicken: Trek hiervoor de gekookte kipfilet met twee vorken uit elkaar. Schenk de barbecue saus + de helft van de tomatenblokjes erbij en roer goed om.
  5. Nu gaan we als het ware de nachos met pulled chicken en groenten stapelen in de schaal. Verdeel hiervoor 1 zak nachos over de ovenschaal. Top af met 13 van de geraspte cheddar kaas, vervolgens de helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en natuurlijk de pulled chicken. Top dit af met nog een zak nachos, en de nog eens 13 van de kaas en de overige helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en de pulled chicken. Top de bovenkant van de nachos met pulled chicken af met de resterende 13 van de geraspte kaas en een beetje verse koriander. Schuif de oven in en grill de nachoschotel gedurende 20 minuten.
  6. Lepel ondertussen de avocado uit en snijd in dunne plakken. (Tip: Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.). Zodra de schaal uit de oven komt lepel je hier wat creme fraiche overheen, en top af met de avocado plakken en verse koriander. Een snufje paprikapoeder is altijd mooi voor de kleur. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty