• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Pulled Chicken met BBQ saus (Video)

Pulled Chicken met BBQ saus (Video)

10 augustus 2018 Door Betina Oostveen 15 Reacties

Jump to Recipe

We love all things BBQ. De afgelopen jaren was daar niet alleen de pulled pork, maar je kunt ook een heerlijke pulled chicken met bbq saus bereiden. Dit recept is zo eenvoudig, dat je het zelfs gewoon in je oven kunt maken.

Kip in barbecuesaus uit de oven

‘Pulled’ eten is hot! Niet alleen pulled pork, maar ook deze Pulled Chicken is een aanrader. In tegenstelling tot varkensnek, hoeft kippenvlees niet uuuuuurenlang op de barbecue. En maak je dit recept voor pulled chicken net zo goed in de oven! Dus heb je geen BBQ, eet je geen varkensvlees of ben je simpelweg gewoon dol op kip? Deze pulled chicken moet je zeker een keertje proberen! Deze kip in barbecuesaus uit de oven is namelijk heerlijk op een rijk belegd bolletje en kan natuurlijk niet zonder coleslaw!

Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!

recept Pulled Chicken met BBQ saus maken kook video © bettyskitchen

Nog meer lekkere recepten met kip

Als je fan bent van deze pulled chicken in in bbq saus, dan heb ik nog meer lekkere recepten met kip voor je in petto! Wat dacht je van een overheerlijke paella met kip en chorizo! Maar deze boterzachte pulled chicken uit de slowcooker is ook een aanrader! Gaat de barbecue deze week nog aan? Deze tacos met pittige kip grill je namelijk gewoon op de BBQ. En voor echte Franse decadentie maak je natuurlijk Coq au Vin klaar!


Kookvideo Pulled Chicken maken:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Pulled Chicken met BBQ saus (uit de oven)

recept Pulled Chicken met BBQ saus maken kook video © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 3 reviews

We love all things BBQ. Nniet alleen de pulled pork, maar ook een pulled chicken met bbq saus. En die kun je heel eenvoudig in de oven bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 2 uien,
  • 2 knoflook tenen,
  • 8 kippendij filets,
  • 250 ml barbecue saus,
  • 200 ml “polpa’ van tomaten (uit blik dus),
  • 4 grote Italiaanse bollen of 8 zachte witte bolletjes,
  • coleslaw salade,
  • slamelange met bijvoorbeeld stukjes wortel,
  • klontje boter enof olijfolie.

Extra:

  • Gietijzeren braadpan (5 L) die dus ook in de oven kan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Smelt een klontje boter + scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin de kippendijen rondom aan. Het gaat puur om het dichtschroeien van de buitenkant. Schep daarna uit de pan in een diep bord.
  4. In het achtergebleven bakvet bak je de uien en knoflook glazig, gedurende 2 minuten. Voeg de barbecue saus en de polpa di pomodori toe en roer even goed om. Leg de kippendijen in de saus, inclusief druipsappen en een keer goed door om alles te bedekken in de saus.
  5. Dek de pan af met de deksel en stop in de voorverwarmde oven om te laten garen. Totale oventijd is 60 minuten. Maar ik adviseer je om na een half uur de pulled chicken stoof even goed door te roeren.
  6. Haal de pan uit de oven en schep de kippendijen op een bord of snijplank. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en stop de pulled chicken terug in de pan. Roer goed door de saus heen om alle smaken samen te voegen.
  7. Snijd de bolletjes door en verdeel hier wat sla melange overheen. Lepel een ruime hoeveelheid pulled chicken over de broodjes en top af met de coleslaw salade en vervolgens de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de pulled chicken goed afkoelen. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje, gedurende max. 2 dagen. Voor het serveren bak je de pulled chicken op in een koekenpan, zonder olie of boter. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Pulled Chicken met BBQ saus maken kook video © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je pulled chicken met bbq saus uit de oven wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Australische keuken, barbecuesaus, BBQ Recepten, coleslaw, Glutenvrij, Kip, kippendij, knoflook, kookvideo, oven, pulled, sla, tomaten, uien, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Op gewicht blijven tijdens vakantie
Volgend bericht: Smoked Watermelon Ham recept »

Lees Interacties

Reacties

  1. Cynthia

    7 februari 2019 om 11:06 am

    Beste Betina, even een vraagje. Ben van plan dit recept dit weekend uit te proberen. Nu vroeg ik mij alleen af of je gewone BBQ saus moet gebruiken of kan het ook de smokey variant zijn? of maakt die keuze niet veel uit voor het gerecht?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 februari 2019 om 12:50 pm

      hi Cynthia, dat helemaal niet uit hoor. Probeer het beiden eens uit en kijk welke je lekkerder vindt. Geniet er in ieder geval van!

      Beantwoorden
  2. Marga

    8 juli 2019 om 8:46 am

    Hi Betina, ik heb de kip een nacht gemarineerd met barbeque kruiden en de volgende dag volgens het recept in de slowcooker klaar gemaakr. De slowxooker stond op.low en 4 uur en 30 min laten slowcooken. Het was heerlijk en mals!
    Groetjes Marga

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juli 2019 om 12:51 pm

      Hey wat goed zeg! bedankt voor het delen van deze tip!

      Beantwoorden
  3. Ingrid

    26 juli 2019 om 8:39 pm

    Hoi Betina,

    Wat een ontzettend goed recept!
    Vandaag de pulled chicken gemaakt en deze was heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juli 2019 om 2:32 pm

      Hi Ingrid,
      goed om te horen en dank je wel voor je reactie!

      Beantwoorden
  4. Dinie

    18 oktober 2019 om 10:49 am

    Hoi hoi , ik zie dat je na de tomaten nog iets toevoegt maar ik kan het niet terugvinden in het recept.

    Wat is dat?

    Bedankt vast

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 oktober 2019 om 1:01 pm

      Hi Dinie, je mist niets qua ingredienten hoor. Het was letterlijk het laatste kneepje uit mijn fles bbq saus 🙂

      Beantwoorden
  5. Alicia

    10 november 2019 om 3:53 pm

    Hooooi. Kan ik dit ook braden? Ik heb zelf geen oven..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 december 2019 om 6:09 pm

      Jazeker! Na stap 4 breng je aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 60 minuten stoven. Wel geregeld checken dat hij niet droog staat en anders een scheutje water toevoegen en doorroeren.

      Beantwoorden
  6. Valery

    14 januari 2020 om 11:35 pm

    Kun je de polpa vervangen door een blik gepelde tomaten? Of doet dit echt af aan het eindresultaat? Ik heb namelijk nog een blik gepelde tomaten staan en dan zou ik het daarmee kunnen proberen zonder weer nieuwe boodschappen te doen. 😉
    Alvast bedankt voor dit recept!

    Vriendelijke groet, Valery

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 januari 2020 om 10:39 am

      Hi Van, nee hoor dit is geen enkel probleem. Polpa is gewoon wat fijner en wordt sneller een saus. Gepelde tomaten kan ook prima hoor. Eet smakelijk!

      Beantwoorden
      • Valery

        19 januari 2020 om 6:48 pm

        Dat is helemaal gelukt! Mmmm, wat was het lekker! Bedankt voor het heerlijke recept!!

  7. Linda

    14 april 2020 om 12:09 pm

    Hallo,als je een gewone ovenschaal gebruikt moet je die dan afdekken met aluminiumfolie?

    Gr Linda

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 april 2020 om 4:57 pm

      dat zou ik wel doen ja. Dan verbrand de bovenkant niet zo snel. Heel veel succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee