• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

17 april 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten.

Spinaziesalade met geroosterde wortels

Het is een hoop, maar geloof mij: het is een topcombinatie met elkaar. Boordevol eiwitten en vezels en ideaal op een warme zomeravond. Maak vooral een beetje meer en bewaar voor een werklunch to-go, de dag erna!

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Ik vind die verschillende kleuren worteltjes er altijd zo vrolijk uitzien in een gerecht. Maar wist je trouwens ook dat alle verschillende kleuren wortel andere voedingsstoffen bevatten? De gele wortel bevat namelijk luteïne, die je ogen beschermt tegen zonlicht. Witte wortels zijn daarentegen weer heel goed voor de spijsvertering. De rode wortel bevat extra veel bèta-caroteen dat in het lichaam omgezet wordt tot vitamine A en de paarse wortels bevatten anthocyanen die preventief werken tegen hart- en vaatziekten. Natuurlijk zijn er ook de welbekende oranje wortels die vol carotenen zitten: goed voor huid, haar en zicht. Ik moet deze healthy groente echt vaker op het menu zetten realiseer ik me…

Kun je geen genoegen krijgen van spinaziesalade? Dat snap ik heel goed! Het is immers heel lekker en gezond! Probeer ook eens deze linzensalade met spinazie, rode biet en blauwe kaas!


Print

Recept: Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Spinaziesalade met geroosterde worteltjes en gorgonzola
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram verse spinazie
  • 150 gram worteltjes (ik gebruikte regenboogwortels)
  • 150 gram linzen uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gorgonzola
  • Een stuk of 14 walnoten
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • 75 gram quinoa
  • 1/4 van een groentebouillonblokje
  • 1.5 el. gembersiroop
  • 1.5 el. olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schrap de wortels en spoel ze schoon. Verwijder de boven- en onderkant van de wortels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. 
  3. Meng in een kom de olijfolie met de gembersiroop, een snuf zout en peper en pers het teentje knoflook erin uit. Roer de plakjes wortel en linzen erdoorheen.
  4. Bedek een ovenrooster met een stuk bakpapier en spreid de wortel en linzen erover uit. Plaats het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven. 
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten en sesamzaadjes op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  6. Breng de quinoa samen met 150 ml. water en het kwart groentebouillonblokje aan de kook. Laat 8 minuten zachtjes doorkoken en roer tussendoor zodat het bouillonblokje goed oplost. Na de 8 minuten zet je het vuur uit en laat je de quinoa nog 10 minuten staan.
  7. Verkruimel de gorgonzola alvast in blokjes. 
  8. Zodra de wortels en linzen klaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen. 
  9. Verdeel de verse spinazie over twee borden, vervolgens de quinoa, wortels en linzen. Verdeel de gorgonzola eroverheen en als laatste de geroosterde walnoten en sesamzaadjes. Hallo gezonde maaltijd!  

Bewaartip: Je kunt deze spinaziesalade met gorgonzola en wortel lauwwarm of koud eten. In geval van het laatste geval, adviseer ik je de quinoa, wortels, linzen en noten af te laten koelen, voordat je ze toevoegt aan de overige ingrediënten. Dit voorkomt verleppen van de spinazie en smelten van de kaas. Uiteraard pas je dit ook toe als je een gedeelte alvast opzij wilt leggen voor morgen. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Category: Glutenvrije Recepten, Lunch recepten, Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Glutenvrij, gorgonzola, hoofdgerecht, linzen, Nanda Appelman, Quinoa, sesam, spinazie, vegetarisch, walnoten, wortels

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)
Volgend bericht: Griekse Yoghurt met honing en walnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    18 april 2017 om 5:20 pm

    Dat klinkt goed, leuke combi met de linzen en wortels 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in