• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pompoencurry met linzen en kokosmelk

Pompoencurry met linzen en kokosmelk

28 november 2016 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Pompoenen zijn weer volop te verkrijgen in de supermarkt. Ze zijn voor mij misschien wel hét symbool voor koude, regenachtige herfstdagen. Voor de meatless monday van vandaag heb ik van de pompoen dan ook een romige pompoencurry gemaakt met linzen. Een heerlijke curry waar je naanbrood in kunt dopen of serveer er bijvoorbeeld rijst naast.

Zelf pompoencurry maken

Zoals je misschien al wel van mij gewend bent, kies ik vaak voor makkelijk en snel en daar past deze pompoencurry perfect bij. Ik heb dan ook voorgesneden pompoen gekocht, maar je kunt er natuurlijk ook zelf één aansnijden. Betty heeft hier eerder een tutorial over geschreven, zie hier: Pompoen snijden en schillen. Zodra alle ingrediënten in de pan zitten, hoeft deze pompoencurry alleen nog even goed te stoven voor de optimale smaak. Zo makkelijk.

Pompoencurry met linzen en kokosmelk

Nog meer recepten met pompoen

In de herfst is het echt pompoentijd, dus grijp je kans om er lekkere gerechten mee te maken! Inspiratie nodig voor andere gerechten? Geen probleem, want pompoen is superveelzijdig. Niet alleen lekker in deze pompoencurry, maar bijvoorbeeld ook in een recept voor Pittige Pompoensoep. Liever zien in iets zoets? Check deze heerlijke Pumpkin Pie Brownies. Wij hebben hier maar liefst 15x recepten met pompoen voor jullie verzamelt.

Print

Pompoencurry met linzen en kokosmelk

Romige curry met pompoen en linzen
Print Recipe
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram pompoen,
  • 100 gram gedroogde rode linzen of linzen uit blik,
  • 1 groentebouillonblokje,
  • 200 ml kokosmelk,
  • 2 rode uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 stuk gember (zo’n 5 cm.),
  • 1.5 eetlepel kerriepoeder,
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad,
  • Naanbrood of rijst,
  • Peper en zout,
  • 2 eetlepels kokosolie (om te bakken),
  • Evt.: koriander en amandelschaafsel om eroverheen te strooien.

(*  Ik heb gedroogde rode linzen gebruikt en die moeten zo’n 60 minuten zachtjes doorkoken voordat je ze toe kunt voegen aan de curry. Als je linzen uit blik enkel kort verwarmd, ben je dus sneller klaar.)

 

Instructions

  1. Bereid het naanbrood of de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Als je gedroogde rode linzen gebruikt, begin dan met het garen hiervan. Was de linzen goed en breng ze in een pan met 600 ml. water aan de kook. Laat de linzen vervolgens 60 minuten zachtjes doorkoken. Als je zelf de pompoen snijdt en schilt, snij deze dan nu in blokjes.
  3. Snij de gember, knoflook en uien in hele kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en voeg de gember, knoflook en uien toe. Bak het mengsel een paar minuten op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Voeg vervolgens de kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes doorbakken. Het begint nu als het goed is al heerlijk te ruiken in je keuken!
  4. Voeg vervolgens de pompoenstukjes toe in de pan, meng alles door elkaar en laat 5 minuten doorbakken op zacht vuur. Kook ondertussen 300 ml. water en los hierin het groentebouillonblokje op.
  5. Voeg de warme groentebouillon toe in de pan samen met de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste ook de linzen toe.
  6. Laat de curry in ieder geval nog 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de pompoen zacht wordt. Ik heb de curry nog 10 minuten langer laten pruttelen voor nog zachtere pompoen.
  7. Proef de pompoencurry en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  8. Serveer de pompoencurry met het naanbrood of de rijst. Strooi wat koriander en amandelschaafsel over de curry bij het serveren. En dan: genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pompoencurry met linzen en kokosmelk

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Afrikaanse keuken, amandelschaafsel, Caribische Keuken, curry, hoofdgerechten, kerrie, kokosmelk, linzen, Nanda Appelman, pompoen, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vanille mug cake met blauwe bessen
Volgend bericht: Fotodagboek November 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jaloe

    4 mei 2018 om 9:08 am

    Hallo Nanda, wat een heerlijk recept! En zo lekker makkelijk.. Groot en klein houdt ervan. Wij eten het dus regelmatig, ik vul het wel altijd aan met verse citroen/limoen. Van een thaise kok heb ik geleerd dat je dat pas op het laatst moet doen, pan vh vuur, beetje laten afkoelen en dan de citroen/limoen erdoor. ( anders wordt het bitter) Heerlijk fris…

    Beantwoorden
    • Nanda Appelman

      9 mei 2018 om 6:02 pm

      Hi Jaloe, bedankt voor je reactie! Wat leuk om te lezen dat iedereen ervan smult. Wat verse citroen/limoen toevoegen op het eind is inderdaad een mooie aanvulling, dat ga ik voortaan ook doen:) Liefs, Nanda

      Beantwoorden
  2. Britt

    29 november 2019 om 2:40 pm

    Hoi! ik wilde dit recept gaan maken, maar ik denk dat je in je beschrijving rode linzen met de groene/bruine variant verward? Rode linzen zijn namelijk in 10 minuutjes gaar.. ik maak de curry dan ook extra nat en laat de linzen in de curry garen..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 december 2019 om 6:11 pm

      Hi Britt, dit heeft Nanda ook netjes vermeld in haar recept. Zij gebruikte een gedroogde variant die wel lang gekookt moest worden. Heb jij de snelle\kortkokende versie dan zet je dit recept in een mum van tijd op tafel 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee