• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Rode Linzen pasta met tomatensaus en groente

Rode Linzen pasta met tomatensaus en groente

5 januari 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is de maand van weer lekker gezonder eten! En daar dragen wij graag een steentje aan bij! Zoals met deze rode linzen pasta met tomatensaus en groente. Een heerlijke, snelle doordeweekse maaltijd die vegetarisch en glutenvrij is. En … ook nog eens in een koolhydraatarm dieet past, zoals Atkins.

Glutenvrije rode linzen pasta

Ik ben een ontzettende pastaliefhebber, maar kamp helaas met wat overgevoeligheid voor gluten. Daarom komen er op de site geregeld glutenvrije gerechten voorbij en vandaag dus pasta gemaakt van rode linzen. Met het oog op de gezonde(re) maand wilde ik jullie een heerlijk, simpel pastagerecht meegeven die echt van alle markten thuis is. Voor de veganisten, diegenen die glutenintoleranties hebben.

rode linzen pasta met tomatensaus en groente betty's kitchen recept

En of je nu detoxt, een koolhydraatarm dieet volgt, of punten telt met weight watchers… dit recept is voor jullie allemaal geschikt! In de grote supermarkten vind je namelijk zakjes of pakjes met glutenvrije rode linzen pasta. En zeker tijdens deze gezondere periode is een hoeveelheid van 250 gram genoeg voor 3-4 personen.

Nog meer pasta alternatieven

Naast deze rode linzen pasta kun je tegenwooordig ook pasta gemaakt van quinoa in de schappen vinden. Maar met een spiraalsnijder kun je ook aan de slag om bijvoorbeeld pasta van courgette en wortel te maken. 100% vegetarisch en hartstikke lekker! Check bijvoorbeeld dit recept voor courgetti met tonijn. Maar deze taughetti met Bolognesesaus is ook een aanrader!

Print

Recept: Rode linzen pasta met tomatensaus

Linzen pasta met tomatensaus en groente betty's kitchen recept
Print Recipe

Het is de maand van weer lekker gezonder eten! En daar dragen wij graag een steentje aan bij! Zoals met deze rode linzen pasta met tomatensaus en groente. Een heerlijke, snelle doordeweekse maaltijd die vegetarisch en glutenvrij is. En … ook nog eens in een koolhydraatarm dieet past, zoals Atkins.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram rode linzen pasta, bijv. penne,
  • 1 ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram champignons,
  • 600 gram panklare Italiaanse roerbakgroente (zoals paprika, prei, courgette, wortel voorgesneden),
  • 500–700 ml passata – gezeefde tomaten,
  • 2 takjes tijm, van de takjes gerist *, 
  • 2 takjes oregano, van de takjes geplukt *,
  • 10 basilicum blaadjes *,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

(* Je kunt de verse kruiden ook vervangen door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden)

Instructions

  1. Kook de rode linzen pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in een ruime pan met een snufje zout. 
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in parten.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe en bak mee gedurende 1 minuut op hoog vuur.
  5. Tot slot schenk je de passata in de pan en voeg tijm en oregano toe. Breng op smaak met zout & peper en breng al roerende aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten doorkoken om de saus wat in te dikken.
  6. Giet ondertussen ook de rode linzen pasta af. Voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de blaadjes basilicum en roer even kort en stevig door, zodat alle pasta bedekt is met de saus. Serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Serveertip:  Bestrooi het gerecht met wat (geraspte) Pecorino of Parmezaanse kaas. Let op! Dan is het niet meer vegan of voedselzandloperproof, maar nog wel steeds glutenvrij, low carbs en detoxproof.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

rode linzen pasta met tomatensaus en groente betty's kitchen recept

Category: Pasta Recepten Tags: detox recepten, gehakt, Glutenvrij, linzen, Low Carb, prei, rode linzen, tomaten, uien, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Avocado is vet gezond (en lekker)
Volgend bericht: Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in