• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika uit de oven

20 september 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Tijdens een detox ben ik een stuk makkelijker en eenvoudiger aan het koken.  En deze vegetarisch gevulde paprika met linzen uit de oven was een groot succes voor een lauwwarme middag lunch, zowel thuis als op het werk.

Gevulde paprika met linzen uit de oven

Tijdens de detox weken ga ik echt weer terug naar recepten met pure ingrediënten die ook echt wat bijdragen aan je gezondheid. Het mooie van ovenrecepten is, dat je met minimale inzet, een heerlijk recept op tafel zet. Alleen even alles op 1 bakplaat stapelen, de oven in schuiven en letterlijk afwachten. Het resultaat van deze gevulde paprika met linzen uit de oven is niet alleen erg lekker, maar bovendien ook vullend en voorzien van lekker veel vezels. En voor de liefhebber: check hier ook het recept voor gevulde paprika’s met gehakt en rijst. Maar onze Nanda maakte ook deze vegetarische gevulde paprikas met quinoasalade.

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas

Linzen als vleesvervanger

Doordat ik tijdens een detox juist vegetarisch eet, kan ik mijn eiwitten en vezel iname goed op peil houden door het eten van diverse peulvruchten. De linzen zijn verreweg mijn favoriet voor een goedgevulde lunchsalade en geven een lekkere bite in dit recept voor gevulde paprika uit de oven. En ik ben er inmiddels zo dol op, dat ik het zelfs buiten het detoxen om nog heel regelmatig eet. Onder het mom van: eet eens een dagje minder vlees, kun je dus gerust eens linzen op het menu zetten.


Print

Recept: gevulde paprika uit de oven

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas

Zet het mediterrane gevoel op tafel met deze gevulde paprika uit de oven. Rooster zoete puntpaprika en vul deze met linzen en feta kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol eiwitten en vitamines!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • Klein blikje linzen van 130 gram
  • 100 gram feta kaas
  • 1/2 theelepel provenciale kruiden
  • Peper & zout
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola of eikenblad slamelange
  • 2 theelepels balsamico azijn,
  • olijfolie.

Extra:

  • bolzeef,
  • steelpannetje,
  • oven,
  • ovenplaat,
  • bakpapier.

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet het blikje linzen af, stop in een steelpannetje met ruim water en breng tegen de kook aan. Giet de linzen vervolgens af en laat uitlekken.
  3. Halveer de punt paprika’s en leg de 4 helften tegen elkaar aan op de bakplaat. Schep de linzen in de holtes van de 4 paprika helften.
  4. Verkruimel vervolgens de feta er over heen en breng op smaak met (weinig) zout, peper en de provenciale kruiden.  Besprenkel tot slot met een scheutje olijfolie en schuif de plaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  5. Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen. Meng in een kom de slamelange met de helft van de bosui en sprenkel hier de baslamico overheen.
  6. Haal vervolgens de paprika’s uit de oven en laat eventueel een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep dan over op een bord. Bestrooi met de overgebleven helft van de bosui en geef de salade erbij.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt uiteraard nog een groene salade serveren bij deze gevulde paprika uit de oven. Maar je kunt ook een tweede bakplaat bereiden met bijvoorbeeld wat gegrilde aubergines. En dan maak je er een Mediterrane Mezze maaltijd van. Smakelijk wordt het in ieder geval!

Keywords: paprika, oven, grillen, linzen, feta kaas, vegetarisch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas vegetarisch

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde paprika uit de oven wilt gaan maken!

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: detox recepten, feta, Glutenvrij, linzen, Mediterrane keuken, Paprika, peterselie, provenciale kruiden, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 3
Volgend bericht: Genomineerd voor de Food Blog Awards 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    21 september 2016 om 10:30 am

    Wat klinkt dit lekker! Heb het recept meteen opgeslagen 🙂

    Beantwoorden
  2. Yentl

    24 oktober 2016 om 11:41 pm

    Hoi hoi, heb je voor de foto koriander of peterselie er nog vers overheen gedaan? Wil het recept graag morgen maken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 oktober 2016 om 9:14 am

      Hi Yentl,
      op de foto zie je verse peterselie. Dat past ook wat beter bij de Provenciale kruiden als koriander (vind ik)

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Trisha

    6 januari 2020 om 10:06 pm

    Dit zojuist gegeten, wat een heerlijk recept! En zo simpel. Net zo’n culinair hoogstandje waarmee je je gasten voor de gek kunt houden. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Helemaal blij mee. Dit gaan we nog vaak eten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 januari 2020 om 1:30 pm

      Dat is altijd leuk om te horen, dank je wel Trisha

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • koningsdag recepten koninginne cake met amandel 12x Oranje recepten voor Koningsdag

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE * Heb je altijd CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE *

Heb je altijd al eens een lekkere soft taco met pulled beef willen maken? Als ik er alleen al naar kijk loopt het water me in de mond! Je vindt dan ook het recept voor deze Chipotle Beef taco’s NU op de website! En je kunt hem zo lekker pittig maken als je zelf wilt!

Met een beetje hulp van @SantaMariaNL want die heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld. Deze Next Mex serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en je maakt hier echt heerlijke Next Level taco’s mee klaar! Of je nu gaat voor vlees, kip, groente, pittig, zoet, of met een zuurtje… Mix ‘n Match er met deze serie lekker op los. 

En om jullie kennis te laten maken hiermee geef ik maar liefst 3 complete pakketten weg! Surf dus even gauw naar de website voor de voorwaarden en natuurlijk het recept voor deze Next Mex beef tacos!

Wil jij hier ook je tanden in zetten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/chipotle-beef-tacos-pulled-rundvlees/

---------
#NextMex #SantamariaNL #tacos #vlees #pulledbeef #softtaco #recept #verrasmettexmex #rundvlees #stoofvlees #spicy #taqueria #avocado #picodegallo #winactie #giveaway #samenwerking #bettyskitchencollab
✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨ Elk voorjaar b ✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨

Elk voorjaar breekt het aspergeseizoen weer aan! Hoewel je asperges inmiddels heel het jaar rond kunt krijgen zijn de eerste witte asperges van Hollandse bodem toch echt het allerlekkerst! Dun of dik maakt mij niet uit, als ze maar krakend vers zijn en lekker piepen als je ze tegen elkaar aanwrijft 😀

Het eerste recept dat ik elk jaar hier dan ook steevast mee maak zijn gekookte witte asperges met krieltjes, ham en ei! Het is een soort jaarlijkse traditie geworden bij ons thuis. En daarna barst een seizoen met verschillende asperge recepten los. 

Mocht je liever geen ham willen eten dan is gerookte of in de oven gegaarde zalm ook heel erg lekker hierbij! En vergeet natuurlijk niet een kleine mosterd vinnegarette of de klassieker ‘Hollandsaise saus’ niet. 

Heb jij inmiddels het witte goud als op tafel gezet dit jaar? En wat was het eerste gerecht dat je hiermee maakte?

==> https://bettyskitchen.nl/asperge-recepten/
————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
———————
#asperges #witteasperges #hollands #prouddutchie #wittegoud #vaneigenbodem #aspergerecept #krieltjes #ham #ei #seizoenstafel #lente
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in