• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas

Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas

1 november 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

(Sponsored) – Nu de dagen weer kouder worden, is het belangrijk om aan je weerstand te werken. En gezond eten kan ook heel lekker zijn, dat bewijst deze linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas.

Een overheerlijke najaarssalade met een lekkere nootachtige smaak en boordevol vitamientjes. Het recept is afkomstig uit de HelloFresh Box van vorige week en ik mocht mee op bezoek bij hun spinazieteler Jacob.

Op bezoek bij boer Jacob

Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas de boer op met hellofresh

Het is een koude herfstdag, als ik uitstap in Lutjebroek (Noord Holland). Vorige week ging ik namelijk de boer op bij spinazieteler Jacob en we zitten aan het einde van de oogstperiode van de spinazie. Lange uitgestrekte velden, bezaaid met groene spinazieblaadjes. Ik had eerlijk gezegd geen idee hoe spinazie groeit, omdat ik het zelf nog nooit gekweekt heb. Maar ze blijken gewoon als scheutjes uit de grond te komen. Met mijn rubberen kaplaarzen blijf ik vooral tussen de richels lopen, om de oogst vooral niet te vertrappen.

Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas de boer op met hellofresh
Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas de boer op met hellofresh

De medewerkers rijden met een grote kar over het land en snijden letterlijk de spinazieblaadjes los van de bodem. En terwijl de kar doorrijd worden de losse blaadjes opgeschept en over een band naar boven, de kar in getransporteerd. Jacob en zijn medewerkers wachten hierboven om de spinazieblaadjes in grote kratten te stoppen en daarna wordt de kar naar het magazijn gereden. Het overgrote deel van de oogst wordt ongewassen verkocht, dit blijft langer houdbaar en vind je bij de groenteboer. Slechts een deel van de oogst wordt gewassen met kraanwater, zachtjes gecentrifugeerd op max. 25 graden en daarna in zakken gestopt, om schoon te houden.

Over HelloFresh

De gewassen en panklare zakken zie je vervolgens terug in de HelloFresh Box. Ideaal, want je strooit ze rechtstreeks de pan in. En dat is ook precies het doel van HelloFresh:  gemak dient de mens. Hun missie is om zoveel mogelijk mensen gezond en lekker te laten eten. Maar dan wel met zoveel mogelijk gebruikers gemak. Anno 2016 hebben wij het allemaal druk genoeg en als HelloFresh je kan ontzien in de vraag:  “Wat eten we vandaag?”  Dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas de boer op met hellofresh
Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas de boer op met hellofresh

HelloFresh bedenkt heerlijke en gezonde recepten voor je, die gecheckt zijn door hun voedingsdeskundigen. HelloFresh doet alle boodschappen voor je, bij boeren zoals Jacob, portioneert de verpakkingen en levert alles compleet bij je thuis af. Zo zijn additionele zakjes met kruiden of sojasaus bijvoorbeeld al inbegrepen. HelloFresh gaat er vanuit dat iedereen wel basisproducten als olijfolie, peper & zout in huis heeft.  Je hoeft enkel nog het recept te volgen en zet vaak binnen 30 minuten een gezonde maaltijd op tafel.  Net zoals deze overheerlijke linzensalade met spinazie.


Print

Linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas:

linzensalade met spinazie rode bietjes en blauwe kaas
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

 

  • 80 gram groene linzen *,
  • 500 ml water,
  • 1 rode ui,
  • 300 gram voorgekookte rode bietjes,
  • 30 gram pecannoten,
  • 100 gram gewassen spinazie blad,
  • 6 takjes bladpeterselie,
  • 75 gram blauwe kaas, verkruimeld (Bijv. Danablue),
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken,
  • 2 eetlepels balsamico azijn,
  • 2  eetlepels extra vergine olijfolie,
  • 2 theelepels honing,
  • peper & zout.

(* Gebruik je linzen uit blik? Deze hoeven maar even kort verwarmd te worden.)

Extra:

  • kleine pan,
  • koekenpan.

 

Instructions

  1. Breng de linzen met het water en een snuf zout aan de kook. Houd de deksel op de pan en laat afgedekt 20-25 minuten zachtjes doorkoken. Giet vervolgens af en laat uitstomen.
  2. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode bietjes in dunne plakken. Verhit de koekenpan op hoog vuur (zonder olie!) en bak hierin de pecannoten gedurende 2 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de rode ui en rode bietjes gedurende 4 minuten. Voeg de helft van de balsamico toe en roerbak 1 minuut mee. Draai vervolgens het vuur uit.
  4. Maak een dressing van de overgebleven balsamico, de extra vergine olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper & zout.
  5. Scheur de spinazie in stukken en snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom de spinazie, rode ui, bietjes en helft van de peterselie. Voeg de gekookte linzen en de helft van de blauwe kaas toe en meng vervolgens de dressing door de linzensalade met spinazie heen.
  6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, de overgebleven peterselie en de overgebleven blauwe kaas.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

linzensalade_met_spinazie_rode_bietjes_en_blauwe_kaas_hellofresh_de_boer_op_2-002

Dit artikel betreft een samenwerking met HelloFresh. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Lunch recepten, Salade recepten Tags: balsamico azijn, blauwe kaas, de boer op, HelloFresh, Hollandse keuken, honing, linzen, pecannoten, peterselie, rode bieten, samenwerkingen, spinazie, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een bomvol pakket met 45 JustNuts snacks!
Volgend bericht: Fotodagboek Oktober 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. beauty products

    1 november 2016 om 11:33 am

    Leuke artikel! en goed uitgebreid uitgelegd! Mijn complimenten…..

    Beantwoorden
  2. Kirsten

    1 november 2016 om 8:07 pm

    Dat ziet er lekker uit zeg!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in