• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Rode Linzensoep (mercimek çorbası)

Rode Linzensoep (mercimek çorbası)

22 juni 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Het is weer ‘Meatless Monday’ ! En speciaal voor vanavond heb ik een snelle, vegetarisch rode linzensoep op het menu staan. Peulvruchten zitten boordevol eiwitten en zijn dus ideaal al vleesvervanger!

rode linzensoep

Deze snelle rode linzensoep is ideaal voor de doordeweekse dag. En de smaken uit de Mediterrane keuken komen perfect samen in dit dampende bordje met ‘goodness’.

In Turkije wordt een rode linzensoep ook wel mercimek çorbası genoemd. Een ‘corba’  is namelijk een huisgemaakte soep, en in landen zoals Turkije maar ook het voormalige Yoegoslavie komen deze in heel veel varianten. Linzen zijn echter een heerlijk eiwitrijke peulvrucht. Ze maken je soep niet alleen lekker romig, maar zijn ook ideaal geschikt als basis voor een vegetarische maaltijd.

Print

Recept: Rode Linzensoep (mercimek çorbası)

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Turkse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 sjalotjes, ontveld,
  • 2 teentjes knoflook, ontveld,
  • 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt,
  • klein handje verse korianderblad,
  • 1 theelepel Ras el Hanout kruiden,
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit (bij. Circo),
  • 80 gram rode linzen,
  • 2 eetlepels bulgur *,
  • zout en peper,
  • olijfolie.

(*TIP:  Vervang de bulgur door hennepzaad voor een glutenvrije variant!)

Extra: food processor.

Instructions

  1. Stop de sjalotjes, knoflook, bleekselderij en korianderblad in de keukenmachine en maal fijn. Gebruik desnoods de ‘pulse’  knop, want het mag nog best grof van structuur zijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een (kleine) soeppan en bak hierin het sjalot mengsel met de Ras el Hanout kruiden, gedurende 2 minuten zacht. Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij en knijp de tomaten een beetje fijn met de handen. Vul het blik vervolgens met warm water en schenk ook erbij in de pan.
  3. Spoel de linzen af onder een stromende kraan, giet af en voeg toe aan de soep. Doe de deksel op de pan en breng de soep aan de kook gedurende 10 minuten.
  4. Tot slot voeg je de bulgur toe en laat nogmaals 5 minuten doorkoken. Mocht je hennepzaad willen gebruiken kook deze dan niet te lang mee, maar voeg pas toe aan het einde van de bereidingstijd.
  5. Het is een vrij ‘grove’ linzensoep, maar je kunt hem eventueel nog fijn pureren met behulp van een staafmixer.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

rode linzensoep

Category: Glutenvrije Recepten, Soep Recepten Tags: bulgur, Glutenvrij, knoflook, koriander, linzen, sjalot, tomaten, Turks, Turkse keuken, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zomer kleding met fruit print
Volgend bericht: Hellmann’s Burger Route in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in