• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

13 april 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Je zult er misschien niet zo een, twee, drie aan denken, maar een soep gemaakt van knoflook is echt verrukkelijk en gezond! Door de knoflook van tevoren te poffen in de oven komt er zoveel meer smaak vrij en dat vormt echt de basis van deze vegetarische bouillon. Serveer de gepofte knoflooksoep met beluga linzen voor een volwaardige maaltijd.

Ik heb geen last van vampieren of zo, maar ik vind knoflook nou eenmaal erg lekker!En het is ook nog eens heel goed voor hart en bloedvaten. Ik pof wel vaker wat bolletjes knoflook in de oven, want zo maak je hem nog veel lekker. Tevens kwam ik op de website van Ellen In My Red Kitchen nog een lekker recept voor deze bollen knoflook tegen. Deze gepofte knoflooksoep met beluga linzen is een heerlijk krachtige bouillon met fijne smaken. Haast zoet, door het gebruik van gegrilde zoete knoflook. En voor de liefhebber serveer je er wat afgebakken brood met kruidenboter bij.

recept_gepofte_knoflooksoep_met_beluga_linzen_1-001

Nog meer recepten met linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze gepofte knoflooksoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

  • Gele curry met jackfruit en gele linzen
  • Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
  • Gevulde puntpaprika met feta uit de oven
  • Griekse salade met linzen
  • Indiase linzenkoekjes (Dahl)
  • Pompoencurry met kokosmelk en linzen
  • Rode linzen pasta met tomaten-groentensaus
  • Turkse rode linzensoep (mercimek çorbası)
  • Spinaziesalade met gorgonzola en wortel
  • Zalm en Asperge salade

Eet smakelijk!


Print

Recept: Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

recept gepofte knoflooksoep met beluga linzen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Je zult er misschien niet zo een, twee, drie aan denken, maar een soep gemaakt van knoflook is echt verrukkelijk en gezond! Door de knoflook van tevoren te poffen in de oven komt er zoveel meer smaak vrij en dat vormt echt de basis van deze vegetarische bouillon. Serveer de gepofte knoflooksoep met beluga linzen voor een volwaardige maaltijd.

  • Author: afgeleid van InMyRedKitchen.com
  • Yield: 2 – 4 personen 1x
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 2 bollen knoflook
  • scheutje olijfolie.
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 100 gram winterwortel
  • 80 gram Beluga linzen *, gedroogd
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • 2 takjes verse tijm,
  • zout en peper,
  • ¼ theelepel Chili flakes (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur twee vierkante stukjes aluminium folie af. Snijd het bovenste topje eraf, giet de olie er op en verpak de bol knoflook in het stukje aluminiumfolie. (zie ook hier de volledig uitgeschreven bereiding van knoflook poffen). Plaats de knoflook pakketjes op een bakplaat in de oven en rooster gedurende 40 minuten.
  2. Ondertussen snijd je de groenten voor de soep vast voor: Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Schrap de wortel, snijd overlangs door en vervolgens in plakjes. Ris de tijm van de takjes en zet apart.
  3. Haal de gepofte knoflook uit de oven, pak ze uit en laat een beetje afkoelen. Druk de zachte knoflooktenen uit hun velletjes en prak fijn met een vork in een kommetje. Je hebt nu ongeveer twee eetlepels gepofte knoflookpuree die heerlijk zoet van smaak is. De overgebleven velletjes gooi je weg.
  4. Verwarm een soeppan op het vuur, smelt hierin de boter en bak de ui en paprika aan gedurende 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak mee gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de knoflookpuree toe, bak kort aan en blus vervolgens af met de (kippen)bouillon. Voeg ten slotte de wortel, linzen en tijm toe, breng aan de kook en laat 20 minuten lang zachtjes doorkoken. (Totdat de linzen gaar zijn). Breng de soep op smaak met zout, peper en eventuele chiliflakes

Eet smakelijk!

Notes

*Tip: Je kunt de beluga linzen ook vervangen door De Puy Linzen of gewone bruine linzen, de soep wordt dan tevens romiger van smaak.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_gepofte_knoflooksoep_met_beluga_linzen_2-001

Category: Soep Recepten Tags: Amerikaanse keuken, champignons, detox recepten, In My Red Kitchen, linzen, Paprika, tijm, uien, Winter, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto met saffraan en spinazie
Volgend bericht: Uit Paulines Keuken – Kookboek (Pauline Weuring) + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    13 april 2015 om 8:52 am

    Klinkt heel erg lekker!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 april 2015 om 7:40 pm

      Ik heb hem geproefd, hij is ook erg lekker 😉

      Beantwoorden
  2. Drumles Den Haag

    14 april 2015 om 2:30 pm

    Heerlijk gezond en vullend! Mijn moeder maakt weleens linzensoep op z’n Grieks. Deze variant is ook erg lekker denk ik!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 april 2015 om 7:41 pm

      Hi Drumles,

      wat dien ik mij voor te stellen bij een ‘ griekse’ linzensoep? wat voor ingredienten?
      Ik ben benieuwd!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in