• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

14 april 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Happy Easter! Voor de Paasbrunch bedacht ik deze filodeegtaartjes. Een zoete variant met honing en geitenkaas en een hartige variant met ricotta en groenten. Dit zijn echt heerlijke hapjes voor de Paasbrunch (of elk ander weekend).

Paas taartjes met filodeeg maken

Het magische ingrediënt voor deze lieve taartjes is filodeeg en natuurlijk eieren, want die horen bij Pasen. Maar als je wilt kun je ze natuurlijk ook maken met bladerdeeg. Filodeeg is wat minder vet dan bladerdeeg en wordt veel knapperiger in de oven.. Daarom zien deze filodeegtaartjes er ook letterlijk uit als een bakje.

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Paastaartjes met bladerdeeg

Bladerdeeg is natuurlijk lekker luchtig maar zet uit zodra je het bakt in de oven. Hou hier rekening mee met het vullen van de bakjes, prik het deeg ook in met een vork anders lopen ze over tijdens het bakken. Maar goed, speciaal voor de bakliefhebbers dus 2 variatie recepten met Filodeegtaartjes en die gaan de show stelen tijdens Pasen!

Meer inspiratie recepten gezocht voor dit Paasweekend? Zie hier 15x Paasrecepten met eieren!


Print

Recept: Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)
Print Recipe

Tijdens de paasdagen zullen deze kleine paas taartjes fantastisch op tafel staan. Je maakt de filodeegtaartjes met zoete of hartige vulling

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 taartjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram filodeeg
  • Boter of olie om in te vetten

 

Voor de zoete variant (6 filodeegtaartjes):

  • 2 eieren
  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 1 el. honing
  • Een handje ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • Kaneel

 

Voor de hartige variant (6 filodeegtaartjes):

  • 2 eieren
  • 150 gram cottage cheese
  • Groenten naar keuze, ik gebruikte: een kleine ui, een kwart rode paprika, 5 champignons, 8 cherrytomaten
  • Een handje geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

 

Benodigdheden:

  • Muffinvorm (met 12 vormpjes)

Instructions

  1. Als je filodeeg uit de vriezer gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snij voor de hartige variant de groenten in kleine stukjes. Hou 3 cherrytomaten apart en halveer deze in plaats van ze in kleine stukjes te snijden. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden groenten zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen. 
  3. Kluts ondertussen in een kom de 2 eieren met een vork en roer de cottage cheese erdoorheen. Knip of snij de bieslook fijn en voeg dit toe, samen met een snuf zout en peper. Zet even apart.
  4. Voor de zoete variant kluts je in een andere kom de andere 2 eieren met een vork. Klop de geitenkaas erdoorheen tot een egaal mengsel. Vervolgens roer je de honing en pistachenoten erdoorheen. Hou een paar pistachenoten apart voor de garnering.
  5. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Knip of snij de filodeeg in rechthoeken. Bekleed iedere vorm met 2 blaadjes filodeeg op elkaar, zo dat het een soort bakjes worden. 
  6. Meng de afgekoelde groenten in de kom met de ei en cottage cheese. Vul 6 van de bakjes voor driekwart met het eimengsel. Druk als laatste de gehalveerde cherrytomaten erin en verdeel de geraspte kaas eroverheen. 
  7. De overige 6 bakjes vul je voor driekwart met het zoete ei-geitenkaasmengsel. Maak deze filodeegtaartjes af met de achtergehouden pistachenootjes. 
  8. Zet de muffinvorm voor 20 minuten in de oven. Zet hem iets onder het midden zodat dat randjes filodeeg niet aanbranden. 
  9. Zodra de filodeegtaartjes klaar zijn strooi je de kaneel en wat honing over de zoete variant. En dan: direct serveren op die brunchtafel!

 

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Category: Ontbijt Recepten Tags: brunch, cottage cheese, eieren, feestdagen, filodeeg, geitenkaas, honing, Nanda Appelman, ontbijttaart, Pasen, pistachenoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tiger Mama in Utrecht
Volgend bericht: Spinaziesalade met gorgonzola en wortel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in