• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

14 april 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Happy Easter! Voor de Paasbrunch bedacht ik deze filodeegtaartjes. Een zoete variant met honing en geitenkaas en een hartige variant met ricotta en groenten. Dit zijn echt heerlijke hapjes voor de Paasbrunch (of elk ander weekend).

Paas taartjes met filodeeg maken

Het magische ingrediënt voor deze lieve taartjes is filodeeg en natuurlijk eieren, want die horen bij Pasen. Maar als je wilt kun je ze natuurlijk ook maken met bladerdeeg. Filodeeg is wat minder vet dan bladerdeeg en wordt veel knapperiger in de oven.. Daarom zien deze filodeegtaartjes er ook letterlijk uit als een bakje.

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Paastaartjes met bladerdeeg

Bladerdeeg is natuurlijk lekker luchtig maar zet uit zodra je het bakt in de oven. Hou hier rekening mee met het vullen van de bakjes, prik het deeg ook in met een vork anders lopen ze over tijdens het bakken. Maar goed, speciaal voor de bakliefhebbers dus 2 variatie recepten met Filodeegtaartjes en die gaan de show stelen tijdens Pasen!

Meer inspiratie recepten gezocht voor dit Paasweekend? Zie hier 15x Paasrecepten met eieren!


Print

Recept: Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)
Print Recipe

Tijdens de paasdagen zullen deze kleine paas taartjes fantastisch op tafel staan. Je maakt de filodeegtaartjes met zoete of hartige vulling

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 taartjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram filodeeg
  • Boter of olie om in te vetten

 

Voor de zoete variant (6 filodeegtaartjes):

  • 2 eieren
  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 1 el. honing
  • Een handje ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • Kaneel

 

Voor de hartige variant (6 filodeegtaartjes):

  • 2 eieren
  • 150 gram cottage cheese
  • Groenten naar keuze, ik gebruikte: een kleine ui, een kwart rode paprika, 5 champignons, 8 cherrytomaten
  • Een handje geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

 

Benodigdheden:

  • Muffinvorm (met 12 vormpjes)

Instructions

  1. Als je filodeeg uit de vriezer gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snij voor de hartige variant de groenten in kleine stukjes. Hou 3 cherrytomaten apart en halveer deze in plaats van ze in kleine stukjes te snijden. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden groenten zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen. 
  3. Kluts ondertussen in een kom de 2 eieren met een vork en roer de cottage cheese erdoorheen. Knip of snij de bieslook fijn en voeg dit toe, samen met een snuf zout en peper. Zet even apart.
  4. Voor de zoete variant kluts je in een andere kom de andere 2 eieren met een vork. Klop de geitenkaas erdoorheen tot een egaal mengsel. Vervolgens roer je de honing en pistachenoten erdoorheen. Hou een paar pistachenoten apart voor de garnering.
  5. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Knip of snij de filodeeg in rechthoeken. Bekleed iedere vorm met 2 blaadjes filodeeg op elkaar, zo dat het een soort bakjes worden. 
  6. Meng de afgekoelde groenten in de kom met de ei en cottage cheese. Vul 6 van de bakjes voor driekwart met het eimengsel. Druk als laatste de gehalveerde cherrytomaten erin en verdeel de geraspte kaas eroverheen. 
  7. De overige 6 bakjes vul je voor driekwart met het zoete ei-geitenkaasmengsel. Maak deze filodeegtaartjes af met de achtergehouden pistachenootjes. 
  8. Zet de muffinvorm voor 20 minuten in de oven. Zet hem iets onder het midden zodat dat randjes filodeeg niet aanbranden. 
  9. Zodra de filodeegtaartjes klaar zijn strooi je de kaneel en wat honing over de zoete variant. En dan: direct serveren op die brunchtafel!

 

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)

Category: Ontbijt Recepten Tags: brunch, cottage cheese, eieren, feestdagen, filodeeg, geitenkaas, honing, Nanda Appelman, ontbijttaart, Pasen, pistachenoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tiger Mama in Utrecht
Volgend bericht: Spinaziesalade met gorgonzola en wortel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in