• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto met rode bietjes en mozzarella

Risotto met rode bietjes en mozzarella

13 september 2021 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Vandaag deel ik een overheerlijke vegetarische en winterse maaltijd met jullie. Ik maakte namelijk deze risotto met rode bietjes en mozzarella. Een heerlijke combinatie, want bietjes en kaas gaan sowieso heel goed samen, maar dit gerecht brengt ook meteen wat kleur op tafel! 

Fan van Risotto recepten

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Risotto met uien en Port met een Franse twist en deze Champignonrisotto uit de oven. Need I say more…? 😉 Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ :-). Betty heeft zelfs een hele tutorial video gemaakt voor de perfecte risotto maken!

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl
recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Risotto met rode bietjes maken

Wist je dat rode bietjes overigens hartstikke gezond zijn? Ze bevatten veel voedingsstoffen, maar juist weer weinig calorieën, dus dat is weer mooi meegenomen. De rode kleurstoffen betalaïne en betanine bevatten bovendien heel veel antioxidanten. En heb je een bietje over, dan voeg je die gewoon toe aan een smoothie de dag erna. Lekker en gezond! Deze risotto met rode bietjes heeft een verrukkelijke smaak, want rode bieten, spinazie en kaas combineren altijd heel goed samen! En de liefhebber van een beetje extra eiwitten bij de maaltijd kan er nog voor kiezen om het geheel af te toppen met een gepocheerd eitje. Eet smakelijk in ieder geval!


Print

Recept: Risotto met geroosterde bietjes en mozzarella

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

Deze vegetarische risotto met rode bietjes en mozzarella is om van te smullen! Een heerlijke combinatie, want bietjes en kaas gaan sowieso heel goed samen, maar dit gerecht brengt ook meteen wat kleur op tafel! Lekker op smaak gebracht met salie en oregano.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de geroosterde bietjes:

  • 300 gram rauwe, rode bietjes *
  • 2 el. olijfolie *
  • 1 el. balsamico-azijn *
  • 1 el. uienpoeder *
  • 2 takjes verse Italiaanse kruiden (ik gebruikte salie en oregano)

Voor de risotto:

  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 grote witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram risotto rijst
  • 50 ml. droge, witte wijn
  • 100 gram bladspinazie (diepvries)
  • 500 ml tuinkruiden bouillon
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 takjes verse Italiaanse kruiden (ik gebruikte salie en oregano)
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de bietjes en snij ze in kleine blokjes van 1x 1 cm. Schep ze in een ovenschaal goed om met de olijfolie, balsamico-azijn, Italiaanse kruiden (verknipt) en het uienpoeder. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor 45 minuten. Tussendoor schep je de geroosterde bietjes 2-3 keer om.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie op medium vuur. Rooster hierin de pijnboompitten tot ze licht kleuren. Schep daarna uit de pan en laat afkoelen.
  4. Snij de ui en knoflook zeer fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de risotto toe aan de pan en roer goed door zodat de olie goed vermengd met de rijst. Na een minuutje blus je af met de witte wijn en laat het vocht al roerende opnemen door de rijst. 
  5. Leg de (bevroren) spinazie blokjes in de pan en voeg een scheutje bouillon toe. Laat het geheel op medium vuur rustig inkoken, blijf regelmatig roeren – en voeg weer een nieuw scheutje bouillon toe zodra het geheel een beetje te droog kook. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is. Voeg bij de laatste ronde de rest van de (verknipte) verse kruiden toe. 
  6. Draai nu het vuur uit en scheur de mozzarella in stukken boven de pan. Plaats de deksel op de pan en laat 5 minuten staan om de kaas wat te laten smelten.
  7. Je kunt (een deel van) de bietjes door de risotto scheppen of apart er bovenop serveren; aan jou de keuze. Roer de risotto in ieder geval een laatste keer goed door en verdeel over twee diepen borden. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct! Heerlijk met een gekookt of gepocheerd eitje on top! 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

* Variatietip: Je kunt er ook voor kiezen om de rode bieten te vervangen door 250 gr voorgekookte rode bieten. Stap 1 van de bereidingwijze kun je in dat geval helemaal overslaan. Snijd de rode bieten in blokjes van 1×1 cm en marineer in een kommetje met slechts 1 tl balsamico azijn en voeg ze toe bij stap 7.

Keywords: risotto, vegetarisch, mozzarella, rode bieten, spinazie, pijnboompitten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze risotto met rode biet en mozzarella wilt gaat maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bouillon, eieren, geroosterde groenten, Glutenvrij, knoflook, mozzarella, Nanda Appelman, oregano, pijnboompitten, risotto, rode bieten, salie, spinazie, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Aperol Spritz cocktail
Volgend bericht: Fajitas met kip en mango »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jacqueline Mouris

    12 januari 2021 om 6:22 pm

    Ongelooflijk lekker. Smaken zo mooi op elkaar afgestemd. Restaurant waardig. Heerlijk en deze komt absoluut in mijn favoriete lijstje!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 januari 2021 om 9:41 am

      Dit is heel leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Marjet Gunning

    31 januari 2022 om 12:20 am

    Heerlijke risotto en onverwacht fris van smaak. De in de oven gebakken bietjes krijgen een verfijndere smaak. Gekookt zijn ze een beetje weeïg. In deze risotto zit geen parmezaanse kaas en daarom is hij denk ik veel lichter. De hoeveelheden kunnen wel door de helft! Ik maakte net een pan voor 2 personen, maar die hoeveelheid is genoeg voor 4.

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in