• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gepocheerd ei maken (video)

Gepocheerd ei maken (video)

17 mei 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Soms heb je van die dagen, dat je je gewoonweg een beetje wilt uitsloven in de keuken. En dan ga je spontaan gepocheerd ei maken. Het ziet er altijd fantastisch uit, alsof het door een chef-kok is gemaakt. Maar niets is minder waar. 

Een gepocheerd ei maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk en dat ga ik je hieronder laten zien. Geduld is een schone zaak bij dit recept en je zult heel delicaat moeten omgaan met het eitje in de pan. Een beetje liefde toevoegen aan het gerecht zeg maar. Daarnaast zorgt de azijn er voor dat et eiwit mooi en snel stolt en voegt ook een een klein zuurtje toe aan het gerecht. Erg mooi hoe dat samen uitpakt. Belangrijk om te weten: in dit recept behoud je dus een lopende eidooier. Het nuttigen van rauwe eieren wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen. Houd hier svp rekening mee, maar gelukkig zijn er nog veel meer lekkere manieren om te genieten van eieren.. Maak er bijvoorbeeld deze oeuf en cocotte mee!

recept voor gepocheerd ei maken ontbijt betty's kitchen

Recepten met gepocheerd ei

Als je dan straks zelf aan de slag gaat met een ei pocheren en je versteld staat hoe gemakkelijk het eigenlijk is, dan heb ik ook nog wat heerlijke recepten met dit bijzonder bereidde eitje voor je. Maak bijvoorbeeld avocado op toast met gepocheerd ei. Serveer je risotto met een eitje ‘on top’ in plaats van met een stukje vlees (ps. die lopende dooier smaakt zo goed door risotto met wat drupjes truffelolie). Of stop hem tussen je clubsandwich met kip. Of maak eens mac ‘n cheese en serveer hier een gepocheerd ei bovenop voor wat extra eiwitten!

Receptvideo: zelf ei pocheren

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: gepocheerd ei maken

recept voor gepocheerd ei maken ontbijt betty's kitchen
Print Recipe

Zelf een ei pocheren is niet moeilijk! Serveer een gepocheerd ei als ontbijt, lunch, topping voor op avocado toast, risotto, of zelfs mac n cheese. Eieren bevatten veel eiwitten en zijn lekker gezond ontbijt. #ontbijt #eieren

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt

Ingredients

Scale
  • ruim 1 liter water,
  • 4 eetlepels (naturel) azijn,
  • 1 ei, op kamertemperatuur *,
  • 1 sneetje brood,
  • eventueel boter,
  • peper & zout.

 

Extra: broodrooster of oven met grill.

 

Instructions

  1. Breng het water met de azijn aan de kook. Breek het ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat.
  2. Laat het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk.
  3. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan.
  4. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje. Toast ondertussen het sneetje brood in een broodrooster of onder de gril van je oven.
  5. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan, en laat de spaan even goed uitlekken (op bijvoorbeeld een stukje keukenpapier).
  6. Besmeer de toast eventueel met een beetje boter, en leg het eitje op de toast. Breng op smaak met de peper, zout en prik de dooier in met je mes. Oehh lalalaah!

Zo zie je maar: gepocheerd ei maken is helemaal niet moeilijk!

Veel succes en eet smakelijk!

Groetjes, Betina

Notes

Hoe lang moet je ei pocheren? Voor zacht gekookt: 3 minuten. Voor hard gekookt: 5 minuten. Belangrijk: komt je ei rechtstreeks uit de koelkast? Dan zul je deze een minuut langer moeten pocheren voor dezelfde gaarheid.

Keywords: eieren, ontbijt, pocheren,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor gepocheerd ei maken ontbijt betty's kitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je gepocheerd ei wilt maken!

recept voor gepocheerd ei maken ontbijt betty's kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: eieren, how-to, kookvideo, Pasen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Basisrecept Risotto maken (video)
Volgend bericht: PLUS Express – boodschappen service »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ben Strampraad

    17 mei 2019 om 8:03 am

    Heerlijk dat gepocheerde eitje ben een weduwnaar van 67 en het lukte gelijk.
    Hoe maak je hollandaise saus ? Dan kan ik mijn gasten ook eens verrassen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 mei 2019 om 8:11 am

      Hi Ben wat leuk om te horen! het recept voor hollandaise saus vind je hier: https://bettyskitchen.nl/hollandaise-saus-voor-bij-de-asperges/
      heel veel plezier alvast!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in