• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Champignonrisotto uit de oven

Champignonrisotto uit de oven

6 februari 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Romige risotto met kaas is voor mij echt ultiem comfortfood. Ben jij net zo gek op risotto als ik? Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze champignonrisotto uit de oven!

Risotto in de oven bereiden

Wist je dat je risotto ook heel goed in de oven kunt bereiden? Dat is echt een aanrader. In de pan bereiden is meestal wel een werkje en bij deze bereiding in de oven heb je het grootste gedeelte van de tijd je handen vrij. Tenminste, de oventijd heb ik uiteindelijk ingevuld om voorbereidingen te treffen voor de rest van de bereiding;) Voor mijn gevoel was de risotto wel iets minder romig en smeuïg dan normaal, maar dat loste ik op door er zuivelspread in te verwerken.

Champignonrisotto uit de oven

Nog meer recepten met champignons

  • Loempia’s met champignons en kaas
  • Beef Stroganoff met champignons en krieltjes
  • Enchilladas met pulled oats en champignons
  • Pulled mushrooms met gnocchi
  • Pizza Rolls met champignons

Print

Recept: Champignonrisotto uit de oven

Champignonrisotto uit de oven
Print Recipe

Romige risotto met kaas is voor mij echt ultiem comfortfood. Ben jij net zo gek op risotto als ik? Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze champignonrisotto uit de oven!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram risottorijst
  • 200 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram zuivelspread
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum (ongeveer 3 takjes)
  • Handje hazelnoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie (om te bakken)

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij de ui fijn en de prei in halve ringen. 
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak daarin de ui en prei op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit in de pan. Bak het mengsel tot de ui glazig wordt. Voeg dan de risottorijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar zodat de rijst goed vermengt met de olie. Zet het vuur wat zachter. 
  4. Breng ondertussen 500 ml. water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Vet alvast een ovenschaal in. 
  5. Zodra de risottorijst ook glazig wordt, schep je het mengsel in de ovenschaal. Giet de warme groentebouillon eroverheen. Zet in het midden van de oven en verwarm de risotto 25 minuten. 
  6. Snij ondertussen de champignons in plakjes en bak ze zo’n 5 minuten op middelhoog vuur met wat olijfolie. Rasp alvast de Parmezaanse kaas en zet apart. Knip of snij de verse basilicum fijn en meng in een kom samen met de zuivelspread en wat peper naar smaak. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  7. Zodra de 25 minuten zijn verstreken haal je de risotto uit de oven, zet de oven nog niet uit. Roer de tuinerwten, champignons en basilicum-zuivelspread door de risotto. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de risotto voor nog 5-7 minuten in de oven.
  8. Klaar? Proef de risotto en voeg eventueel nog een snuf zout en/of peper toe naar smaak. Serveer de risotto met de geroosterde hazelnoten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Champignonrisotto uit de oven

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, bouillon, champignons, comfortfood, Glutenvrij, hazelnoten, hoofdgerechten, Nanda Appelman, ovenschotel, Parmezaanse kaas, prei, risotto, vegetarisch, zuivelspread

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Macadamia Honingtaart
Volgend bericht: Zwarte Bonensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in