• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto met uien en Port

Risotto met uien en Port

28 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

In de Meatless Monday van vandaag komt het beste van twee werelden samen:  ik maak namelijk een romige Italiaanse risotto met uien, maar dan met een Franse twist. Een mooie vegetarische maaltijd voor een doordeweekse avond en boordevol smaak!

Vegetarische risotto met uien

De keuze is aan jou: deze vegetarische risotto met uien past perfect bij de Meatless Monday. Maar als je dat wilt kun je er wat reepjes ontbijtspek aan toevoegen. Daardoor krijgt het gerecht zelfs nog meer diepgang en magere spekreepjes komen ook dikwijls voor in de Franse keuken.

receptr Risotto met uien en paddestoelen bettyskitchen

Nog meer risotto recepten

In het onderstaande recept beschrijf ik beknopt hoe je de risotto maakt. Heb je nu nog nooit risotto gemaakt en wil je hier wat meer instructie voor? Bekijk dan deze handige tutorial Risotto maken. En wil je meer risotto-inspiratie? Daar doen wij niet moeilijk over 😉 Eerder maakten we bijvoorbeeld deze risotto met witte asperges, maar ook risotto met saffraan en spekjes en een paar risotto taartjes met tomaten salade. Allemaal aanraders uit Betty’s Kitchen!


Print

Risotto met uien en Port recept

receptr Risotto met uien en paddestoelen bettyskitchen
Print Recipe

In de Meatless Monday van vandaag komt het beste van twee werelden samen:  ik maak namelijk een romige Italiaanse risotto met uien, maar dan met een Franse twist. Een mooie vegetarische maaltijd voor een doordeweekse avond en boordevol smaak!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 witte uien
  • 100 gram risotto rijst
  • 100 gram paddenstoelen mix (ik gebruikte oesterzwam, nimeco – bundelzwam en witte champignons)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram ongeroosterde, ongezouten pecannoten
  • 2 el. rode port (Ruby)
  • 1 el. balsamico azijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • Eventueel: 4 plakjes ontbijtspek in dunne reepjes gesneden

Instructions

  1. Schil de uien en snij ze in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwarm 50 gram boter in een soeppan op middelhoog vuur totdat het lichtbruin gaat kleuren. Voeg dan de uien toe. Neem de tijd om ze te bakken, zo’n 15 minuten, totdat ze lichtbruin gaan kleuren. Dan krijgen ze zo’n klassieke, Franse uiensoep smaak. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe. 
  2. Breng alvast een halve liter water aan de kook en los het groentebouillonblokje erin op. Zet nog even apart. 
  3. Schep de risotto in de pan en roer door. Verwarm de risotto een minuutje mee zodat de boter er een beetje intrekt. Blus dan af met de port en balsamico azijn. 
  4. Voeg een scheutje bouillon toe aan de rijst en roer door. De risotto heeft nu even tijd nodig om de bouillon op te nemen. Roer tussendoor regelmatig. Rits de verse tijm van de takjes en voeg samen met het laurierblaadje toe aan de pan. Indien je ontbijtspek verwerkt in de risotto voeg je deze nu ook toe.
  5. Zodra de bouillon is opgenomen, dit merk je als de rijst uit elkaar blijft staan tijdens het roeren, voeg je opnieuw een scheutje bouillon toe. Dit herhaal je totdat alle bouillon is opgenomen. 
  6. Tijdens het maken van de risotto rooster je de pecannootjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden.
  7. Leg de pecannoten apart en verwarm het laatste restje boter in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen met eventueel nog wat extra verse tijm en verse peper eroverheen vermalen.  
  8. Serveer de risotto met uien en de paddenstoelen en pecannoten eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

receptr Risotto met uien en paddestoelen bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico azijn, champginons, Franse keuken, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, paddestoelen, pecannoten, port, rijst, risotto, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Unicorn Taart met meringues (Laura 1 jaar!)
Volgend bericht: Brownie van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in