• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol

Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol

19 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat die amandelspijs stol van tijdens de Feestdagen ook heerlijk is om wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

Feestdagen Wentelteefjes zijn onweerstaanbaar lekker!

Dit is een recept dat zowel tijdens Pasen als Kerst enorm favoriet is bij ons thuis. Wentelteefjes maak je normaal gesproken met oud brood en ze worden lekker zoet door de melk en ei te combineren met suiker en kaneel. Tijdens de feestdagen vind je Paasstollen en Kerststollen – of simpelweg Feeststol – in de schappen en dat maakt een onweerstaanbaar gerecht voor het kerst ontbijt, Paasbrunch of om juist je left-over stollen met amandelspijs op te kunnen maken. Wentelteefjes zijn natuurlijk ooit bedacht om oud brood nieuw lezen in te blazen. Maar het is juist de combinatie van rozijnen en zacht amandelspijs dat deze Paasstol of Kerststol wentelteefjes zo onweerstaanbaar lekker maakt! Ook lekker: maak er een kerstbrood of paasbrood pudding uit de oven van!

Kerstbrood Wentelteefjes
Kerstbrood Wentelteefjes
Heerlijke kerststol wentelteefjes bestrooid met poedersuiker.

Wentelteefjes van leftover kerstbrood maken

Deze tijd van het jaar zitten we natuurlijk massaal aan de amandelspijs stollen brood. Het liefst met een lik gezouten roomboter. Of misschien zelfs wel met een lepeltje chocoladepasta. Maar een warm geserveerde kerststol is ook een topper! Doordat je deze wentelt in en & melk en vervolgens opbakt, smelt het suiker van de amandelspijs en dit vormt een heerlijk karamellaagje op het brood. Dit moet je echt een keertje geprobeerd hebben! En je hebt slechts een paar standaard ingrediënten nodig om eigenlijk van elke broodsoort wentelteefjes te kunnen maken. Check ook deze grote favoriet van de site: wentelteefjes van Fries suikerbrood! En wat dacht je van deze oliebollen wentelteefjes voor op 1 of 2 januari? Lekker oer-Hollands en lekker ‘krenterig’ tegen voedselverspilling verspilling!

wentelteefjes van paasstol © bettyskitchen.nl
Paasstol wentelteefjes gebakken met amandelschaafsel en maple syrup

Print

Recept: Wentelteefjes van paasstol of kerststol

Kerstbrood Wentelteefjes
Print Recipe

Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • snufje kaneel
  • optioneel: 1 el (vanille)suiker
  • 5 plakken kerstbrood (1 cm dikte)
  • roomboter

Extra:

  • diep bord of kleine ovenschaal
  • koekenpan of grillplaat

Instructions

  1. Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel en eventueel suiker toe.
  2. Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
  3. Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden 2x , door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestold is en keer de paasstol of kerststol wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan en bak je dit recept in delen op.
  4. Serveer de feestelijke wentelteefjes direct. Je kunt er voor kiezen ze voor de gelegenheid te bestrooien bijvoorbeel met poedersuiker of een beetje stroop. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!

Fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

Keywords: wentelteefjes, paasstol, kerststol, pasen, kerst, ontbijt, brunch,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kerstbrood Wentelteefjes

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kerstbrood wentelteefjes wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, amandelspijs, brood, chocolade, eieren, kaneel, kerst, kerstbrood, kerststol, melk, poedersuiker, rozijnen, sojamelk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
Volgend bericht: Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • tagliatelle met blauwe kaas ITALIE Weekmenu
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in