Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Vul hem aan met rode ui, tomaten, paprika en spinazie en uiteraard op smaak gebracht met heerlijke Griekse olijfolie.
Griekse salade met linzen als voedzame lunch
Een salade voor de lunch is een hele goede manier om extra groenten tot je te nemen. Als je dit dan ook nog eens combineert met peulvruchten dan heb je helemaal een uitgebalanceerde maaltijd te pakken. Dit recept voor een Griekse salade met linzen is een voedzame lunch voor twee personen of een lichte zomerse avondmaaltijd. Maar je kunt de salade ook als bijgerecht serveren voor 4 – 6 personen met een van onze Griekse hoofdgerechten van de site. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met schaaltjes Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
Voor de liefhebber: serveer met een bolglas Gin Mare & Tonic waarbij de Arbequina olijven centraal staat en je waant je voor heel eventjes op de Griekse eilanden.
Nog meer recepten met linzen en peulvruchten
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze Turkse rode linzensoep? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
- Gele curry met jackfruit en gele linzen
- Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
- Gevulde puntpaprika met feta uit de oven
- Griekse salade met linzen
- Indiase linzenkoekjes (Dahl)
- Pompoencurry met kokosmelk en linzen
- Rode linzen pasta met tomaten-groentensaus
- Hollandse Linzensalade met rode biet en blauwe kaas
- Zalm en Asperge salade
Check hier overigens een compleet GRIEKS weekmenu om van te smullen!
Recept: Griekse salade met linzen
Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 2 min
- Total Time: 7 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Griekse Keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 200 gr linzen (stazak of blik, uitlekgewicht)
- 200 gr verse spinazie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 gegrilde paprika’s (uit pot), in repen
- 10 kerstomaten, gehalveerd
- 10 olijven, in plakjes
- 100 gr feta kaas
Voor de dressing:
- 2 el Griekse olijfolie extra vierge
- 1 el rode wijn azijn (of balsamico)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- ½ tl verse tijmblaadjes
- peper & zout
Instructions
- Verwarm de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dit nog geen 2 minuten. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
- Verdeel de spinazie over een grote serveerschaal (of direct over 2 borden). Voeg hier de rode ui, paprika, tomaten en olijven aan toe en hussel een beetje om. Verkruimel de feta kaas erboven.
- Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Lepel deze dressing over de Griekse salade met linzen en serveer direct!
Notes
Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Griekse salade met linzen wilt gaan maken!
Geef een reactie