• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Crostini met geitenkaas spread en citroen

Crostini met geitenkaas spread en citroen

14 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Laatst had ik een heerlijke batch citroen marmelade gemaakt en dit is zo lekker op een crostini met geitenkaas. De stokbroodjes rooster je vers in de oven en smeer daarna in met de kaasspread en zoete-zure citroen jam. Echt een lekker zomers lunch gerecht en iets zegt me dat jullie deze ook wel kunnen waarderen!

Zelf crostini met geitenkaas spread maken

Crostini’s zijn plakjes stokbrood die lekker krokant zijn gebakken in de oven. Je komt ze in Italië veelal tegen als voorafje en je kunt ze beleggen met zoveel lekkere dingen! Ik maakte er dus een spread bij van geitenkaas en roomkaas en daar past een klein zoetje en zuurtje heel goed bij. Dus pakte ik er tevens een van de potten met citroen marmelade bij en maakte deze crostini met geitenkaas spread en citroen voor de lunch. Dit is echt zo ontzettend lekker en een combinatie die ik je zeker kan aanraden. Niet alleen als lunch maar dit kan ook prima als borrelhapje of aperitivo!

recept crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade © bettyskitchen.nl
recept crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade © bettyskitchen.nl

nog meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas

Geitenkaas is zo lekker fris en romig tegelijkertijd. Het is dan ook niet voor niets een van mijn favoriete broodbeleg. Maar je kunt nog veel meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas maken. Deze flammkuchen met peer en geitenkaas is een heerlijke zoute-zoete combinatie om van te smullen! Onze Nanda maakte deze gepofte aubergines met geitenkaas en couscous voor een avondje zonder vlees!Tijdens een zomerse avonden staat deze geitenkaassalade met vijgen perfect als bijgerecht op tafel. Of ga dus lekker aan de slag met deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.


Print

Recept: Crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade

recept crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade is echt een lekker zomers lunch gerecht. Met krokant gebakken plakjes stokbrood en een hartige kaasspread van geitenkaas en roomkaas. Lekker met een zuurtje en zoetje van de citroen marmelade!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 stokbrood, in 20 sneetjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr zachte geitenkaas(rolletjes)
  • 50 gr roomkaas
  • 4 eetlepels citroen & tijm marmelade
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Snijd het stokbrood in plakjes en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster gedurende 8-10 minuten in de oven.
  2. Pel de knoflook en snijd doormidden. Zodra de crostini uit de oven komen wrijf je de knoflook over de warme bovenkant om een subtiele smaak af te geven aan de crostini. Laat afkoelen.
  3. Prak in een kommetje de geitenkaas en roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Spatel de geitenkaas spread over de crostini. Leg vervolgens een lepeltje van de citroen marmelade op elke crostini en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: crostini, geitenkaas, spread, roomkaas, citroen, marmelade, tijm,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.

Category: Lunch recepten Tags: borrelhapjes, brood, broodbeleg, citroen, crostini, geitenkaas, Italiaanse keuken, jam, Kaas, marmelade, roomkaas, suiker, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Griekse salade met linzen
Volgend bericht: De perfecte scrambled eggs (roerei) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in