• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Sinterklaas kaashapjes

Sinterklaas kaashapjes

27 november 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.

Mijn dochter is dol op die kleine Mini Babybel kaasjes. Ze doen het ook prima als snackje in de broodtrommel en ik bedacht er dan ook een lekker makkelijk deeghapje voor Sinterklaas mee! Filodeeg ligt hier standaard in de vriezer en daar kun je heel leuk kleine pakketjes van vouwen. In de Indonesische keuken zijn Ayam Bunkus pakketjes namelijk een erg lekkere snack, dus ik besloot om een eenvoudige versie met kaas te maken. Deze Sinterklaas kaashapjes zullen de kids vast geweldig vinden en de zongedroogde tomaat is natuurlijk optioneel!

recept hartige sinterklaas kaashapjes met babybel in filodeeg © bettyskitchen.nl
recept hartige sinterklaas kaashapjes met babybel in filodeeg © bettyskitchen.nl

Nog meer hartige Sinterklaas recepten

Gaan jullie ook aan de slag met deze Filodeeg zakjes gevuld met Babybel kaas? Laat me dan weten wat jullie van deze Sinterklaas Kaashapjes vinden. Maar we hebben nog meer hartige Sinterklaas recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld een hartige banketletter met Indisch gekruid gehakt en bestrooid met sesamzaadjes. Of ga voor deze eenvoudige Sinterklaas bladerdeeg staf met bacon! Check deze en nog veel meer lekkere Sinterklaas recepten hier op een rijtje!

Ben je benieuwd naar de video van dit recept? Neem dan zeker even hier een kijkje.


Print

Recept: Sinterklaas kaashapjes

recept hartige sinterklaas kaashapjes met babybel in filodeeg © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.  Heb je geen babybel kaasjes? Snijd dan een dikke plak van een stuk kaas af en snijd hier een vierkantje van 3 x 3 cm van. Of gebruik een kleine ronde koekjes uitsteker om zelf rondjes kaas te maken.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

  • 10 vellen filodeeg – diepvries
  • 10 Mini Babybel kaasjes
  • 10 zongedroogde tomaten

Extra:

  • zonnebloemolie (voor insmeren vellen filodeeg)
  • bakkwast
  • keukentouw
  • bakpapier

Instructions

  1. Haal de vellen filodeeg tijdig uit de vriezer om te ontdooien. Check hiervoor je verpakking – bij mij duurde dat slechts een paar minuten.
  2. Die tussentijd kun je mooi gebruiken om de oven vast voor te verwarmen op 180 °C (165 hetelucht

  3. Knip tevens vast 10 stukken keukentouw op maat, zo’n 35 cm is groot genoeg.

  4. Werk op een schoon aanrecht: neem een vel filodeeg en kwast het in met olie. Vouw het vel dubbel en smeer de bovenkant van deze rechthoek licht in met olie.
  5. Plaats in het midden een Mini Babybel kaasje en leg daar een zongedroogde tomaat bovenop.

  6. Pak de vier punten van het vel deeg en breng naar het midden toe. Vouw dit voorzichtig maar aansluitend om het kaasje heen. Neem een stuk keukentouw en wikkel dit een paar keer om het uiteinde met filodeeg en zet er een knoopje in. Nu heb je echt een filodeeg kaashapje gemaakt die er uit ziet zoals een cadeautjes zak van Sinterklaas!
  7. Leg de Sinterklaas kaashapjes op een bakplaat met bakpapier en schuif in het midden van de oven. Bak de ze gedurende 15 -20 minuten mooi goudbruin en knapperig in de oven. Serveer direct.

Fijne feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Serveer deze Sinterklaas kaashapjes met zongedroogde tomaat nog warm en geef er een beetje basilicum pesto bij om in te dippen. Je kunt de tomaat ook achterwege laten voor een normaal kaashapje. Dan is het weer heel lekker om er chili saus bij te geven. Varieer er dus gerust op los met dit hartige sinterklaas recept!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hartige sinterklaas kaashapjes met babybel in filodeeg © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze hartige Sinterklaas kaashapjes!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: babybel, bakken, filodeeg, Kaas, oven, vegetarisch, zongedroogde tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculaas Boterkoek met Amandelspijs
Volgend bericht: Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in