Print

Recept: Griekse salade met linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Feta kaas en olijven zijn ingrediënten die in veel traditionele Griekse salades terugkomen. Ik maakte speciaal voor een zomerse lunch deze Griekse salade met linzen voor extra eiwitten en proteine. Dit is een lekkere vullende lunch voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor je Griekse avond voor 4 – 6 personen. Geef er desnoods nog een stukje vers gebakken brood bij met Griekse olijfolie extra vierge en zeezout!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 2 min
  • Total Time: 7 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Griekse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr linzen (stazak of blik, uitlekgewicht)
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 gegrilde paprika’s (uit pot), in repen
  • 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 10 olijven, in plakjes
  • 100 gr feta kaas

Voor de dressing:

  • 2 el Griekse olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijn azijn (of balsamico)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • ½ tl verse tijmblaadjes
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dit nog geen 2 minuten. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
  2. Verdeel de spinazie over een grote serveerschaal (of direct over 2 borden). Voeg hier de rode ui, paprika, tomaten en olijven aan toe en hussel een beetje om. Verkruimel de feta kaas erboven.
  3. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Lepel deze dressing over de Griekse salade met linzen en serveer direct!

Notes

Top de Griekse salade af met gehakte pistachenoten of walnoten voor een extra portie goed vetten.